تمام روابط ما با دیگران یک مثلث را تشکیل میدهد که یک ضلعش من هستم، یک ضلعش تو هستی و قاعده آن، روابط بین ما است، مانند روابط بین زن و شوهر، خواهر و برادر، راهنما و رهجو. در این مثلث فضایی وجود دارد که بستگی به روابط ما دو نفر دارد؛ این فضا میتواند عطرآگین یا متعفن باشد. برای اینکه فضای این مثلث متعفن نباشد، باید غیبت نکنیم. به همین دلیل در قرآن آمده است که گمان نبرید، زیرا همین گمان باعث تجسس و در نهایت غیبت میشود.
سعی کنیم گله و شکایت نکنیم، انتقاد نکنیم، بازجویی نکنیم، سخنچینی نکنیم و لجبازی و قهر نکنیم. اگر بخواهیم فضای این مثلث خوب باشد، باید روی نقاط مشترک خود صحبت کنیم. جناب آقای مهندس میفرمایند: به عقیده من آدم بدی در دنیا وجود ندارد. اگر میبینیم که شخصی بدرفتاری میکند، به خاطر دانش پایین آن شخص است. اگر آن شخص بداند که بدی کردن بد است، امکان ندارد که بدی کند و انسانی که ظلم میکند، از جهل و نادانی خود رنج میبرد.
حضرت مولانا میفرمایند: اگر میخواهید در زندگی خود آرامش داشته باشید، باید چهار اصل را رعایت کنید.
اصل بیثباتی: هیچ چیزی در دنیا ثابت نیست و همه چیز در حال تغییر است. باید قدر لحظات خود را بدانیم و از آنها استفاده کنیم.
مقایسه نکردن با دیگران: ما انسانها در مقایسه کردن، همیشه جلو را نگاه میکنیم و هرگز به پشت سر خود نمینگریم. زندگی یک مسابقه است و هر کسی از یک جایی شروع کرده است.
در بند توصیف دیگران نباشیم: برخی افراد نیاز دارند که دیگران آنها را توصیف کنند. اگر از تعریف دیگران انرژی بگیریم، وقتی تعریف نکنند، احساس شکست خواهیم کرد.
درک تنوع زندگی: زندگی چیزی نیست که همه چیز را به یک نفر بدهند. هر کسی باید این واقعیت را درک کند که اگر به این درک نرسد، همیشه در رنج خواهد بود.
اگر این چهار اصل را در زندگی خود رعایت کنیم، مثلث روابط ما همیشه عطرآگین خواهد بود و از ارتباط با دیگران لذت خواهیم برد.
مسئله بعدی تنهایی است. ما باید از تنهایی دوری کنیم و همیشه در جمع باشیم. اگر به جمع احترام بگذاریم، جمع نیز به ما احترام میگذارد. ما در کنگره از جمع بودن لذت میبریم.
شاد بودن و غمگین بودن ما تحت تأثیر سیستم بیوشیمی ما است. وقتی خوشحال یا عصبی میشویم، هورمونهایی مانند کورتیزول، سروتونین و دوپامین ترشح میشوند که بستگی به رفتارها و کردارهای ما دارد.
منبع: سیدی ابلیس(مهندس حسین دژاکام)
نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر حمیرا(لژیوندوم)
رابطخبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر حمیرا(لژیوندوم)
ویرایش و ارسال: همسفر لیلا دبیر سایت
همسفران نمایندگی محمدیپور قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
41