داروی شفابخش، معجزهآسا و مؤثر در درمان اعتیاد، با نام شربت اوتی (OT) مخفف کلمه اپیوم تینکچر یا همان شربت تریاک شناخته و معرفی میشود. در حدود ۵۰۰ سال پیش یک دانشمند اتریشی داروی ترکیبی از تریاک و الکل برای مصرف دارویی ساخت که در آن زمان این دارو به عنوان مسکن کاربرد داشت و بعدها برای درمان بیماریهای التهاب معدهای و رودهای نیز مورد استفاده قرار گرفت. درسال ۱۳۹۰ آقای مهندس دژاکام با همکاری مرکز ملی مطالعات اعتیاد با طرح پروژههایی که به صورت تحقیقاتی و آزمایشی (پایلوت) ارائه شد با هماهنگی و همکاری جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ به این نتیجه رسیدند که شربت تریاک (OT) را وارد چرخه درمان اعتیاد نمایند.
هم اکنون در خصوص درمان اعتیاد، آن چیزی که بهصورت اختصاصی در زمره تولید کشور ایران برای درمان اعتیاد شناخته و مطرح میشود، شربت تریاک است که قسمت عمده درمان اعتیاد از طریق برنامهریزیهای انجام شده در مصرف شربت OT برای درمان اعتیاد با سازوکاری اجرایی مدرن، توسط کنگره ۶۰ انجام پذیرفت و این امر حکایت از آن دارد که این نوع از درمان اعتیاد را مدیون تجربیات کنگره ۶۰ در درمان افراد مصرفکنندهای که خواهان رهایی از دام اعتیاد هستند، میدانیم.
از آنجا که ترکیبات شربت OT شامل، ۱۰درصد تریاک و ۲۰درصد الکل طبی (نقش حلال را در این ترکیب برعهده دارد) و مابقی آن از ۷۰درصد آب مقطر تشکیل شده است.
در واقع این شربت به عنوان پادزهر برای درمان اعتیاد مورد استفاده قرار میگیرد و در اصل خود تریاک به عنوان عاملی مهم و یک نوشدارو، نقش تعیینکنندهای در درمان اعتیاد دارد. به هرحال در آنالیز تریاک که در تهیه شربت تریاک OT کاربرد دارد، دو ترکیب اصلی و مختلف وجود دارد؛ یکی عناصر ساده مثل کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، سلنیوم و ...
از دیگر ترکیبات به کار رفته در تریاک، آلکالوئیدهایی است که تعداد آنها روزبهروز بیشتر میشود و تا به امروز بیشتر از ۵۰ آلکالوئید برای تریاک شناخته شده است که ۵ الی ۶ عدد از این آلکالوئیدها اصلی هستند؛ مانند: مورفین، کدئین، پاپاوارین، تبائین، نوتروپین که این مواد نام برده شده جزء مشتقات اصلی تریاک میباشند؛ در این ماده موجود است و اصلیترین آنها مورفین است.
علی ایحال تریاک تحت عنوان یک بسته کامل، عناصر و مواد دیگری را هم در کنار مورفین به همراه دارد که در درمان اعتیاد هر یک بهنوبه خود در کنار سایر عناصر نقش ویژهای را در درمان و احیا فرد مصرفکننده خواهان رهایی از دام اعتیاد بازی خواهند کرد. بنابراین با ورود شربت OT در درمان اعتیاد نگاه درمانی به اعتیاد از پایه و استحکام بیشتری برخوردار شد؛ چرا که با استفاده از شربت تریاک و اتخاذ روش علمی در نحوه مصرف آن به صورت درمانی، تحت عنوان متد DST، درمان اعتیاد در کنگره ۶۰ بهطور مشخص و در عمل محرز گردید؛ مضاف بر موارد مطرح شده، مبحث درمانی از طریق استفاده از شربت تریاک OT پیچیدگیهای خاص خود را به همراه دارد؛ بهطوریکه میتوان گفت، هم سهل و هم دشوار است. در حدود یک سال نیز طول درمان دارد؛ البته با آگاهی و رعایت قوانین این درمان سهل میشود و در غیر این صورت مشکل در اخذ نتایج مطلوب برای درمان فرد خواهان رهایی از دام اعتیاد پیش خواهد آمد.
در هر حال اگر در این روش درمانی با استفاده از شربت OT مصرف طبق برنامه در ساعت خاص و تعیین شده، نظم، ترتیب و انضباط در طول درمان در زمان مصرف دارو رعایت شود بر این مبنا شربت تریاک که از ماده تریاک تشکیل شده، دارای ترکیبات متنوعی از تریاک خواهد بود که قطعاً در طول درمان و به آرامی خواهد توانست نسبت به پایداری و ترمیم قسمتهای شبهافیونی و بازسازی سیستم ایکس به عنوان یک کمککننده قوی اثرگذار باشد.
همچنین این روش درمان در طی تجربیات حاصله، توانسته کمک بزرگی به خیلی از بیمارهایی نماید که به هیچ وجه درمان آنها با متادون و بوپره مورفین انجامپذیر نبوده و نمیتوانست کاری برای درمان آنها کرد. منحیثالمجموع نتایج متخذه از درمانهای مؤثر در کنگره ۶۰ با توجه به حضور افراد مصرفکننده که خواهان درمان اعتیاد بودند، موجب شد تا شربت OT متعاقباً در کنار روش و متد DST با اشاره به مستندات به عنوان صدقگویا، همسو با یکدیگر به موازات سرآغازی شدند؛ برای درمان اعتیاد که به تبع متدDST برای تکمیل درمان اعتیاد، با تعیین زمانبندی پلههای ۲۱روزه، در مدت زمان ۱۰ماه در اصل با همان ماده تریاک، درمان افراد معتادی که خواستار رهایی از دام اعتیاد بودند در کنگره ۶۰ انجامپذیر و ممکن گردید. این مهم به عنوان سندی بدون نقص مطرح است؛ لذا این امر سبب شد تا مسئولین ذیربط مجوز تهیه شربت OT را صادر نموده و این شربت وارد چرخه درمان اعتیاد بشود و مورد استفاده فرد مصرف خواهان رهایی از دام اعتیاد قرار گیرد.
این شربت و نحوه مصرف آن در درمان اعتیاد در مقایسه با مصرف تریاک به صورت دودی از مزیت نسبی بیشتر و اهمیت ویژهای در درمان برخوردار شد و از دلایل کاربرد آن، میتوان به این مزیت اشاره نمود که نحوه بهدست آوردن تریاک خیلی سخت بود و یک مصرفکننده خواهان رهایی از دام اعتیاد میبایست؛ برای تهیه میزان مشخص شده تریاک مصرفی جهت درمان، مرتب با ساقیهای موادمخدر ارتباط برقرار میکرد و برای خیلی از خانوادهها پذیرش این موضوع سخت بود. در ادامه روند درمان؛ مشکل تقسیمبندی وعدههای مصرفی یکسان تریاک و نیز میزان دقیق مصرف برای درمان از اهمیت قابل توجهی برخوردار بود، از طرفی مصرف تریاک به صورت دودی مشکلات خاص خود را به همراه داشت بهطوریکه فرد در مهمانیها، سفر و رفتن به جاهای مختلف در زمانبندیهای تعریفشده برای مصرف، دچار مشکل میشد.
بالاخص در تقسیمبندی ۲۱روزه و در پله آخر که مسافران هر وعده ۳دهم مصرف میکنند، تعیین دقیق این میزان از مصرف در روش استفاده از تریاک بهصورت دودی مسافر را با مشکلاتی مواجه میساخت. در همین خصوص استفاده از شربت OT و وعده مصرفی ۳دهم در سرنگ قابل اندازهگیری بود و راحتی این نوع مصرف خوراکی، برای درمان فرد خواهان رهایی از دام اعتیاد به مراتب سهل و آسانتر شده بود.
از نکات حائز اهمیت در مصرف تریاک دودی برای درمان، باید خاطر نشان کرد، بسیاری از آلکالوئیدها، مشتقات، ترکیبات و عناصر مفید تریاک به خاطر سوختن از بین میرود. به نوعی ترکیبات ناب و مفیدی که بر بهبود سیستم ایکس مصرفکننده تأثیر میگذارد و اثربخشی مناسبی را برای درمان دستگاه تخریبشده جسم فرد مصرفکننده مهیا مینماید. دراین نوع مصرف به میزان قابل توجهی کاهش مییافت و یا از بین میرفت. این موضوعات دلیل اصلی برتری و مزیت نسبی شربت OT در درمان اعتیاد در مقایسه با مصرف تریاک به شکل دودی شد.
با نظرداشت به اینکه شفابخشی شربت اوتی مستلزم رعایت سه نکته است که عبارتند از: بهدست آوردن داروی مناسب درمان، میزان و اندازه مشخص شده برای مصرف با قید زمان تعیینشده جهت مصرف. شواهد و تجربیات حاصله در کنگره ۶۰ و آمار و ارقام درمانهای درج شده، حاکی از نتایج مثبت و اثربخش این روش درمانی میباشد.
نیک میدانیم داروی OT در بیرون از کنگره نیز به فروش میرسد و برای درمان مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما اثرشفابخشی آن به منظور درمان اعتیاد در خارج از کنگره ۶۰ چندان مؤثر واقع نشده و بهنظر میرسد، مصرف شربت اوتی به تنهایی نتایج مطلوبی را در زمینه درمان اعتیاد در پی نداشته است.
باید اذعان نمود، تدوین اصول و قواعد کنگره ۶۰ بر اسلوب و روش خاصی مدون و استوار گردیده که موجب استحکام پایههای آن در قواعد و چارچوبهای تعریف و معرفی شده با عنوان جهانبینی و نوع نگرش فرد به زندگی همراه با تعالیم و آموزشهای کاربردی برای افزایش دانش و آگاهیها درخصوص علومانسانی بر محور دانایی افراد بنا نهاده شده است. در این راستا پر واضح است، این مضامین دلیل روشنی است بر حصول به نتیجه نهایی که همان درمان مؤثر اعتیاد است و تداوم درمان در کنگره ۶۰، مبتنی بر نوع نگرش، تغییر و ارتقا جهانبینی افراد مصرفکننده خواهان رهایی از دام اعتیاد بنا نهاده شده است که همزمان با روشهای درمانی از پیش گفته شده بر پایه توسعه فردی و با قید اصل فرمانبرداری مسافران از راهنمایان خود که بنا به اختیار راهنمای خود را تعیین میکنند. دراین رابطه در کنار مصرف شربت OT با روشDST در لژیونهای شعب کنگره ۶۰ با یادگیری و آموختن جهانبینی به کسب مهارتها، آگاهی، دانش، تجربه مفید و کاربردی میپردازند.
در تکمیل درمان اعتیاد، اهم این فعل بر پایه آموزش و یادگیری در کنگره ۶۰ خلاصه میشود و در این زمینه میتوان گفت، راهنمایان که در واقع همان افراد رهاشده از دام اعتیاد میباشند با حضور، استمرار، آموزش و بهکارگیری تجربیاتی که مبتنی بر تفکر و آگاهی بوده، موضوع درمان اعتیاد را با فراگیری و آموختن درچارچوب آموزشهای تدوین شده که خود نیز همواره در حال فراگیری آن فرامین هستند، رهایی از دام اعتیاد را برای مسافران (همان افراد خواهان رهایی از دام اعتیاد) میسر، سهل و هموار مینمایند تا به واسطه آموزش مطالب برنامهریزی شده، مسافران نیز نسبت به بالا بردن مهارتهای فنی و ادراکی خود در زندگی با نگاه به مستندات شهودی و حاضر، ضمن بهرهبرداری از تجربیات افراد رها شده از دام اعتیاد با تداوم و استمرار در تحصیل و کسب علم و آگاهی در کنگره ۶۰، جهانبینی، جایگاه و مرتبه خود را بالا برده، آن را مراقبه و حفظ نمایند. لازم است در این مکان در زمانهای تعیین شده حضور داشته و با رعایت نظم، ترتیب و انضباط به صورت رایگان به آموزش و تعلیم مشغول شوند.
باز هم تأکید میگردد با قید رعایت اصل فرمانبرداری جهت درمان، رسیدن به تعادل جسم و روان نیز بازسازی سیستمهای تخریبشده خود؛ بایستی تلاش نموده در راستای درمان نهادینه در اعماق شهر وجودی خود گام بردارند و تا در سفر و مسیر تعیین شده؛ برای حصول به نتیجه مطلوب جهت درمان اعتیاد فرد خواهان رهایی از دام اعتیاد انجام امور مربوطه کافی به مقصود باشد. در خاتمه خاطر نشان میسازد در درمان اعتیاد برای حل یک مسئله به صورت درست در اولین قدم شناخت و درک درست آن است؛ یعنی درست بفهمیم، شناخت پیدا کنیم و بتوانیم آن را حل کنیم؛ مانند اعتیاد که نمیدانستیم چه بود؟
حالا کشف صورتمسئله اعتیاد و شناختی که امروز نسبت به آن پیدا کردیم به طور کلی نظام درمان را عوض کرده و بر این اصل، بهترین دارو برای درمان اعتیاد هر مخدری، همان شربت OT است و از آنجایی که هدف بازسازی سیستم ایکس است، هیچ دارویی مثل تریاک وجود ندارد که حاوی آلکالوئیدهای ضروری و مورد نیاز بدن باشد. به همین خاطر تریاک مناسبترین و بهترین دارو برای درمان اعتیاد شناخته شده است. شایان توجه است، مصرف شربت تریاک به روش DST به تجربه ثابت کرده است، مسافرانی که مبتلا به برخی بیماریها بودهاند در طول سفر با مصرف شربت OT بیماری آنها بهبود پیدا کرده است.
درحال حاضر جناب آقای مهندس دژاکام این نوید را دادهاند که درحال بررسی و تحقیق در خصوص روند درمان بیماریهای لاعلاج نیز میباشند؛ بنابراین در پروسه و ادامه راه جناب آقای مهندس دژاکام با تلاش و کوششهای مداوم برای رسیدن به اهدافی والا در کنگره ۶۰ توانستهاند با تجلی و حفظ بهترین رنگها تمام این گفتارها و نوشتارها را در موقعیت بسیار عالی با دقت و جزئیات در کتاب عبور از منطقه ۶۰درجه زیر صفر، بدون نقص به عنوان یک سند علمی، با ادامه کوششهای مداوم خویش بسیار عالی به صورت بهترین بیان در راستای ایجاد و استقرار بهترین آزمایشگاه مجهز و راهاندازی دانشگاه و ... این اهداف عالی را با همکاریهای لازم اعضا کنگره ۶۰ به منصه ظهور خواهد رسانید. در پایان این نوشتار از کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر اشعار میدارد:
"تجربهای که با عمل بدست بیاید، سندی است بدون نقص"
منبع: کتاب ۶۰ درجه
نویسنده: همسفر محبوبه رهجوی لژیون هفتم
رابط خبری: راهنما همسفر فهیمه
عکاس: همسفر دیبا رهجوی لژیون پانزدهم
ویراستاری: همسفر سمیرا رهجوی لژیون بیستوششم دبیر سایت
ثبت: همسفر فاطمه رهجوی لژیون چهاردهم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شادآباد
- تعداد بازدید از این مطلب :
338