به نام قدرت مطلق الله
آقای مهندس در سیدی ابلیس مطلبی را از استاد خود بیان نمودند: ما را یاد نمودهاید و از اینکه بر پشتی زرنگار تکیه زده بودیم، برخواستیم و فهمیدیم که دوستی آمده و بوی آشناست و از این بابت خوشحال هستیم که از تنهایی در آمدهایم.
موضوع سیدی روابط ما در زندگی است و اینکه یاد کردن دوستان در هر زمان موجب خوشحالی و مسرت است. وجود دو شخص در یک محل یا محفل و رابطه بین آنها مثلثی را تشکیل میدهد که جو حاکم بر فضای داخل مثلث عمل و رفتار ما در قبال یکدیگر است؛ پس این ما هستیم که این فضا و جو حاکم بر آن را ایجاد میکنیم. آقای مهندس اشاره به مثلثی کردند که یک ضلع آن من، ضلع دیگر تو و قائده مثلث روابط فی مابین ماست که رفتار ما بر فضای این مثلث تأثیر مستقیم دارد.
به عقیده آقای مهندس انسان بد نداریم و بد رفتاری انسانها بر اثر جهل و نداشتن آگاهی است. زمانی که در فضای رابطه قرار میگیریم، همانطور که در قرآن هم سفارش شده باید از غیبت، گمان بد، تجسس، گله، شکایت، لجبازی کردن، سخنچینی و هر کار ضدارزشی دیگر بپرهیزیم تا فضای رابطه زهرآگین و مسموم نشود. حال برای بهبود رابطه و ایجاد فضایی زیبا و خوشایند بایستی بر روی نقاط مشترک دو طرف کار کنیم. مولانا میفرماید: اگر میخواهید آرامش داشته باشید؛ باید چهار اصل را در زندگی خود رعایت نمایید که عبارتند از:
۱. اصل بیثباتی
هیچ چیز در هستی با ثبات نیست و تنها بیثباتی است که همیشه ثبات دارد! همه چیز در جهان متغیر است و هیچ چیز ثابت نیست. اگر بخواهیم شرایط را برای خودمان ثابت نگاه داریم، چون نمیتوانیم و قادر به انجام این امر نیستیم دچار رنج و عذاب میشویم.
۲. مقایسه
خودمان را با دیگران مقایسه نکنیم. ما در مقایسه کردن همیشه کسانی را که جلوتر از خودمان هستند میبینیم و این مسئله باعث رنج و ناامیدیمان میشود؛ چراکه به پشت سرمان نگاه نمیکنیم. چه بسا بسیارند کسانی که آرزوی بودن در موقعیت ما را دارند ولی ما به این امر توجهی نداریم. پس مقایسه کردن خود با دیگران، آرامش را از انسان میگیرد.
۳. در بند توجه و توصیف دیگران نباشیم.
بعضیها نیاز دارند که دیگران توصیفشان کنند اما بایستی بدانیم که این کار اول به خودمان ضرر میزند.
ساعتی میزان آنی، ساعتی موزون اینی
بعد از این میزان خود شو تا شوی موزون خویش
این بیت به ما میگوید که هر کس باید میزان خودش باشد. به دیگر سخن بایستی در صراط مستقیم قرار بگیریم، منتظر تأیید یا رد کردن دیگران نباشیم و خودمان را دست دیگران نسپاریم.
۴. زندگی آن نیست که همه چیز را یک جا به یک نفر بدهند.
یک چیز بهدست میآورید، یک چیز را از دست میدهید. این جزئی از قوانین هستی و این بعد از زندگی است. نمیتوان همه چیز را با هم داشت.
مسئله مهم دیگر در اینجا تنهایی است که بلای جان انسانهاست. ما در کنگره از کنار هم بودن لذت میبریم پس زمانی که در جمع قرار میگیریم اگر برای جمع ارزش قائل باشیم، جمع هم برای ما ارزش قائل میشود. شادی، غم، نگرانی و یا هر حالت روحی در انسان رابطه مستقیم با سیستم بیوشیمیایی دارد. وقتی خوشحال یا عصبی میشویم، هورمونهایی در بدن ترشح میشود؛ بنابراین اینکه چه هورمونی در بدن ترشح شود کاملاً بستگی به پندار، گفتار و کردار ما دارد. برای مثال زمانی که در جمع قرار میگیریم در بدن هورمون سروتونین ترشح میگردد که باعث ایجاد شادی و حس خوب در ما میشود.
من از این سیدی دریافتم که با تعادل سیستم ایکس، تمامی رفتارها و گفتارهایم نیز به تعادل میرسند و به دنبال آن در زندگیام آرامش و آسایش پیدا میکنم که این تعادل باعث میشود دیگران هم از زندگی در کنار من لذت ببرند.
منبع: سیدی ابلیس
نویسنده: همسفر رضوان رهجوی راهنما همسفر مهری (لژیون ویلیام وایت)
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون اول)
ویراستار و ارسال مطلب: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا
- تعداد بازدید از این مطلب :
370