«خلاصه سیدی ابلیس»
سیدی (ابلیس) در مورد روابط ما با تمام مراحل زندگی اجتماعی است. این روابط سه ضلع دارد که یک ضلع آن خودمان هستیم و ضلع دیگر شخص روبروی ما میباشد و قاعده مثلث روابط بین ما است. این مثلث همه را از جمله؛ زن و شوهر خواهر و برادر را در بر میگیرد که مثلث را به وجود میآورند. ما میتوانیم فضای این مثلث را به فاجعه تبدیل کنیم و یا این فضا را عطرآگین کنیم.
فضای مثلث را ما میسازیم و این بستگی به نوع تفکرات ما دارد که چگونه رابطه داشته باشیم و این نوع تفکر ما است که با چه دیدی به دیگران نگاه کنیم. آیا ما همه انسانها را با چشم بد نگاه میکنیم یا با چشم خوب نگاه کنیم؟ از یک شخصی بدمان میآید یا خوشمان میآید. وقتی ما در یک جمعی نشستیم، نباید این فضا را با گمان بد، تجسس، غیبت کردن و غیره آلوده کنیم. حس ما نسبت به دیگران آلوده میشود، پس وقتی در جمعی هستیم، نباید به ضدارزشها بپردازیم در این جمع فرقی نمیکند با اقوام یا با دوستان باشیم؛ چون ضد ارزشها باعث آلوده شدن این جمع میشود و این ضد ارزشها مثل گله و شکایت کردن، غیبت کردن، بازجویی کردن و انتقاد کردن است که این کارها آفت و ضد فضای این مثلث میباشد.
مسئله بعدی برای اینکه مثلث روابط ما فضای سمی نداشته باشد، باید روی نقاط مشترک هم کار کنیم، نه نقاطی که با هم تفاهم نداریم. چیزهایی که مشترک است و طرفین دوست دارند، راجع به آن صحبت کنند. باید لجبازی و قهر کردن هم کنار بگذاریم و سخن چینی نکنیم.
حال اگر بخواهیم در زندگی و روابطمان آرامش داشته باشیم باید به این چهار اصل توجه کنیم.
اصل اول: اصل بیثباتی است. یعنی؛ هیچ چیز ثابت نیست، اگر ما بخواهیم ثابت نگه داریم دچار رنج و عذاب میشویم؛ چون در سیستم همه چیز متغییر میباشد. مثل جوانی که ثابت نیست یا لحظهای دشواری که بعد از یک مدتی راحتی است، پس از همان لحظه استفاده کنیم. اصل دوم: اصل مقایسه کردن میباشد، این مقایسه کردن بلای جان انسانها است. ما نباید هرگز در زندگی خودمان را با دیگران مقایسه کنیم؛ چون این مقایسه کردن وضعیت بدی به وجود میآورد و باعث رنج و عذاب میشود. اصل سوم: در بند توجه و توصیف دیگران نباشیم ما نباید در بند توصیف دیگران باشیم؛ چراکه وقتی دیگران از ما تعریف و تمجید میکنند، انرژی میگیریم؛ اما وقتی یکی از ما تعریف نمیکند، حالمان خراب میشود و انرژی نمیگیریم. اصل چهارم: زندگی چیزی نیست که همه چیز یکجا به همه بدهند و این جزء قوانین زندگی است و این نیست که یک نفر همه امکانات را داشته باشد و هیچ مشکلی نداشته باشد.
پس همه این موارد در مثلث من و تو و نسبت تاثیر دارد و در روابط فیمابین ما اثر دارد. نتیجهای که از این سیدی میگیریم این است که قدر داشتههایمان را بدانیم، ضدارزشهایی که باعث جدایی و تفرقه بین دوستان و اقوام میشود را دوری کنیم. همیشه سعی کنیم با دیگران روابط اجتماعی خوبی داشته باشیم و سعی کنیم در جمع باشیم؛ چون آرامش در جمع است.
رابط خبری :همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر ثریا (لژیون نهم)
نویسنده: راهنمای تازهواردین همسفر مریم
ویراستار و ارسال: همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی امین قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
180