English Version
This Site Is Available In English

خلاصه سی‌دی ابلیس

خلاصه سی‌دی ابلیس

آقای مهندس در این سی‌دی فرمودند: استاد می‌گوید: ما را یاد نموده‌اید و از این‌که بر پشتی زرنگار تکیه زده بودیم، برخواستیم و فهمیدیم که دوستی آمده و بوی آشناست و از این بابت خوشحال هستیم که از تنهایی درآمده‌ایم. این روابط بین ما را در تمام مراحل زندگی نگاه می‌کند. تمام روابط ما مثلثی را تشکیل می‌دهد که یک ضلع‌ آن من هستم، ضلع‌ دیگر تو هستی و ضلع بعدی که قاعده است، روابط بین ما می‌باشد. مثلاً یک ضلع زن است و ضلع بعدی شوهر است؛ قاعده، روابط بین آن‌ها است. یا این‌که یک ضلع من هستم؛ ضلع بعدی شاگردهایم و قاعده روابط بین ماست. در این مثلث، فضایی وجود دارد؛ فضا این مثلث مربوط به این است که ما چگونه عمل می‌کنیم؟ من برای این فضا و او برای این فضا چگونه عمل می‌کند؟

گاهی بین این فضا فاجعه است؛ یعنی بین من و تو و رابطه‌ای که وجود دارد فاجعه است؛ یعنی ما از دیدن همدیگر منزجر می‌شویم و فضا آلوده است. پس ما هستیم که این فضا را درست می‌کنیم. عطرآگین‌بودن یا متعفن‌بودن این فضا، بستگی به رفتارها و تفکرات ما دارد. جناب مهندس می‌فرمایند: به‌نظر من اصلاً آدم بد نداریم اگر کسی بدرفتاری می‌کند، بلد نیست و این موضوع که بدی‌کردن بد است را نفهمیده است. ظلم‌کردن انسان‌ها در اثر جهل و نادانی آن‌ها است. پس ما باید چه کاری را انجام دهیم تا فضا مثلث متعفن نباشد و عطرآگین باشد؟ غیبت، تجسس، گله، شکایت، انتقاد، قهر و ... نکنیم. این کارها آفت و ضد مثلث است.

 
حضرت مولانا می‌گویند: اگر می خواهید آرامش داشته باشید، باید چهار اصل را در زندگی رعایت کنید. اصل اول: بی‌ثباتی. هیچ‌چیز در دنیا ثبات ندارد. تنها چیزی که ثبات دارد، بی‌ثباتی است. همه امور متغیر و ثابت نیست. اگر بخواهی ثابت نگه داری، دچار رنج و عذاب می‌شوید. اگر بخواهید زیبایی‌تان را ثابت نگاه دارید، مجبور هستید کلی کار انجام بدهید؛ دشواری‌ها هم همین‌طور عوض می‌شوند ثابت نیستند. اصل دوم: هرگز خودتان را با کسی مقایسه نکنید. در مقایسه‌کردن همیشه جلوتر از خود را می‌بینیم و به پشت سرمان نگاه نمی‌کنیم که از چند نفر جلوتر هستیم. حداقل از ده نفر که جلوتر هستیم. زندگی یک مسابقه است و این مسابقه را هرکس در یک جایی و یک زمانی شروع کرده است. همه باهم شروع نکرده‌اند. پس مقایسه‌کردن خود با دیگران آرامش را از بین می‌برد. اصل سوم: دربند توجه و توصیف دیگران نباشید. بعضی‌ها نیاز دارند که دیگران توصیف‌شان کنند. چقدر زیبایی، چقدر خوب راه می‌روی و...؛ وقتی از تعریف دیگران انرژی می‌گیریم اگر زمانی تعریف نکنند از هم می‌پاشیم خودمان را دست دیگران قرار ندهیم. اصل چهارم: زندگی چیزی نیست که همه‌چیز را با هم به همه‌کس بدهند یک چیز به‌دست می‌آورید، چیزی را از دست می‌دهید. این جزئی از قوانین زندگی است. همه چیز را باهم نمی‌توان داشت. پس ما و طرف مقابل و روابط بین ما فضایی را می‌سازد و این ما هستیم که این فضا را معطر یا متعفن کنیم.
 
نکته مهم این‌که تنهایی، بلا جان ما انسان‌هاست. ما در کنگره از جمع‌بودن خود لذت می‌بریم. اگر برای جمع‌شدن ارزش قائل باشید، جمع هم برای شما ارزش قائل می‌شود و موضوع بعدی شاد‌بودن و غمگین‌بودن ما تحت تاثیر سیستم بیو‌شیمیایی ما است؛ وقتی خوشحال یا عصبی می‌شویم، هورمون‌هایی چون کورتیزول، سروتونین یا دوپامین ترشح می‌شود بستگی به رفتارها و کردار ما دارد؛ برای این‌که ما بتوانیم فضا معطر و مناسبی را در روابطمان ایجاد کنیم چه در خانواده، جامعه و چه در کنگره حتماً باید بعضی از کارها را انجام بدهیم اگر انجام ندهیم، فضا بدی ایجاد می‌شود و همین‌طور برعکس بعضی از کارها را نباید انجام بدهیم که اگر انجام بدهیم، فضا خوبی ایجاد نمی‌شود.
 
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما تغذیه سالم همسفر زینب
رابط خبری: همسفر حوریه رهجوی راهنما تغذیه سالم همسفر زینب
عکس: همسفر صدیقه رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون سوم)
ویرایش و ارسال: همسفر عطیه رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون یازدهم)
نمایندگی همسفران نیمایوشیج بهشهر

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .