استاد میگوید: ما را یاد نمودهاید و از اینکه بر پشتی زرنکار تکیه زده بودیم، برخاستیم و فهمیدیم که دوستی آمده و بوی آشناست و از این بابت خوشحال هستیم که از تنهایی در آمدهایم. تمام روابط ما با تمام مراحل زندگی یک مثلثی را تشکیل میدهد که یک ضلع مثلث من، یک ضلع تو و یک ضلع دیگر روابط بین ماست، یعنی؛ من، تو و پیوند بین ماست. فضای این مثلث مربوط به این است که چگونه عمل میکنیم و او چگونه عمل میکند و ارتباط ما چگونه است و فضای مثلث به رفتار و تفکرات من بستگی دارد. گاهی اوقات در بین این مثلث فاجعه است یعنی ما از دیدن همدیگر منزجر میشویم و فضا آلوده است و عطرآگین بودن و یا متعفن بودن این فضا بستگی به رفتار ما دارد.
آقای مهندس فرمودند: به نظر من اصلا آدم بد وجود ندارد، اگر کسی بدی میکند هنوز نفهمیده که بدی کردن بد است. ظلم کردن انسانها بر اثر جهل و نادانی آنهاست. پس ما باید چه کار کنیم تا فضای مثلث متعفن نباشد و عطرآگین باشد؟ غیبت، تجسس، گله و شکایت، انتقاد، بازجویی، لجبازی،سخن چینی و قهر نکنیم. این کارها آفت و ضد این مثلث است.
حضرت مولانا میگویند: اگر میخواهید آرامش داشته باشید باید ۴ اصل را در زندگی رعایت کنید:
١ـ اصل بیثباتی: هیچ چیز در دنیا ثبات ندارد تنها چیزی که ثبات دارد بی ثباتی است .همه امور متغیر است اگر بخواهید ثابت نگه دارید دچار رنج و عذاب میشوید اگر بخواهید زیبایی خود را ثابت نگه دارید باید کلی کار انجام بدهید؛ دشواری هم همانطور، عوض میشوند ثابت نیستند.
٢ـ هرگز خودتان را باکس دیگر مقایسه نکنید: در مقایسه کردن همیشه جلوتر از خود را میبینیم به پشت سرمان نگاه نمیکنیم که از چند نفر جلوتر هستیم. مقایسه کردن خود با دیگران آرامش را از بین میبرد.
٣ـ در بند توجه و توصیف دیگران نباش: بعضیها نیاز دارند که دیگران توصیفشان کنند؛ چقدر زیبایی، چقدر خوب راه میروی و... وقتی از تعریف دیگران انرژی میگیریم، اگر زمانی تعریف نکنند وا میرویم، پس خودمان را دست دیگران ندهیم.
۴ـ زندگی چیزی نیست که همه چیز را با هم به همه کس بدهند: یک چیز به دست میآورید یک چیز از دست میدهید، این جزئی از قوانین زندگی است؛ نمیشود همه چیز را باهم داشت.
پس ما و طرف مقابل و روابط بین ما فضایی را میسازد و این ما هستیم که این فضا را معطر یا متعفن میکنیم. نکته مهم دیگر اینکه؛ تنهایی بلای جان ما انسانها است. ما در کنگره از جمع بودن هم لذت میبریم اگر برای جمع ارزش قائل شویم، جمع هم برای شما ارزش قائل میشود. دیگر اینکه شاد بودن و غمگین بودن ماتحت تاثیر سیستم بیوشیمی ما است؛ وقتی خوشحال و عصبی میشویم میشوند، اینکه کورتیزول ترشح بشود یا سروتونین یا دوپامین، بستگی به رفتار و کردار ما دارد.
خلاصه سیدی ابلیس
نویسنده: همسفر منصوره رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوازدهم)
رابط خبری: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوازدهم)
ویراستاری: همسفر آتوسا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوازدهم)
ارسال: همسفر آذر رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون ششم)
همسفران نمایندگی ابوریحان
- تعداد بازدید از این مطلب :
133