با همسفر مهدیه که در حال حاضر ایجنت شعبه سنایی، راهنمای همسفران نمایندگی سنایی و مسئول امتحانات نمایندگی عطار نیشابوری هستند به گفتوگو نشستهایم؛ تا از تجربیات ایشان بهرهمند شویم، فعالیت ایشان ستودنی است که در ادامه مصاحبه با ایشان را میخوانید.
امتحانات دورهای و پایان هر ماه یا جامع چه تأثیری دارند؟
اساس کار کنگره بر مبنای روش DST یا روش تدریجی هست، آموزش و مقوله امتحانات هم از این قانون مستثنی نیستند، این که هر ماه بخشی از منابع طبق یک برنامهریزی خاص مشخص میشوند، این امکان را به رهجویان میدهد که اگر همگام با این برنامه ریزی ها پیش بروند، قطعا در طول بازه زمانی یک سال، بدون این که فشار زیادی به مغز وارد شود و زمان زیادی را صرف کنند، به آرامی تمامی منابع آموزشی کنگره را میآموزند و چون؛ هر ماه تعداد منابع اندکی امتحان گرفته میشود، رهجو بهتر و کامل تر مفاهیم را می آموزد و عقل، قدرت و فرصت تجزیه و تحلیل مطالب را دارد و یادگیری اتفاق میافتد.
برای مطالعه و برنامهریزی برای آزمون چه توصیهای به همسفران دارید؟
قطعاً اگر رهجویان از همان شروع سال تحصیلی کنگره ۶۰ که از مهرماه شروع میشود، برنامهریزی لازم را داشته باشند در طول یک ماه، روزی یک ساعت زمان در نظر بگیرند، منابع آموزشی را مطالعه کنند و اگر جایی سؤالی در ذهنشان مطرح شد، در لژیون با راهنمای خود در میان بگذارند و رفع اشکال کنند، قطعاً نتایج خوبی دارد، اگر رهجو خواسته قوی داشته باشد و پیگیر باشد؛ قطعاً در این مسیر راهنما هم به او کمک خواهد کرد،اگر رهجو مطالعه نداشته باشد، در طول ماه و فقط روز قبل آزمون، بخواهد مطالعه کند این روش اصلاً توصیه نمیشود، چرا که فرصت کم و حجم مطالب باعث میشود که رهجو فقط طوطیوار مطالب را حفظ کند و هیچ یادگیری در او اتفاق نمیافتد.
خدمت در این جایگاه چگونه بود از تجربیات خودتان بگویید؟
من برای بار دوم در جایگاه مسئول امتحانات قرار گرفتهام، بسیار جایگاه ارزشمندی است و بهواسطه بهره و بار آموزشی زیادی که در آن نهفته است، با کمال میل و با خواسته قوی برای این جایگاه داوطلب شدم. شاید بار قبل که مسئول امتحانات شعبه عطار بودم اکثر کارها، از جمله؛ تایپ و ویرایش و پیدیاف آن را مسئول سایت، همسفر ساناز انجام میدادند که بینهایت از ایشان سپاسگزارم، اما این بار باوجود این که صفر تا صد این کار را بایستی خودم انجام میدادم اما؛ چون علاقه زیادی به خواندن و مطالعه داشتم و دارم، با وجود تمامی مشغلهها این جایگاه را قبول کردم، چون؛ این نیاز را در خودم میدیدم که مطالب بهواسطه این جایگاه برایم تکرار شوند و میدانستم که قطعاً آموزش خواهم گرفت.
طرح کردن سؤالات چگونه انجام میشود لطفاً توضیح دهید؟
خوب زمانی که اطلاعیه امتحان در کانال قرار میگیرد، بلافاصله منابع بین دو راهنما و اگر امتحان جامع باشد، بین سه راهنما تقسیم میشود و امتحان فاینال هم که از تمامی راهنماها استفاده میشود، راهنمایان عزیز سؤالات خود را طرح میکنند و برای مسئول امتحانات میفرستند، از بین سؤالاتی که راهنمایان طراحی کردند، مسئول امتحانات سؤالات با کیفیت و مناسب را انتخاب میکند و ویرایش میکند و بارمبندی را هم به آن اضافه میکند و بهصورت پیدیاف، برای دستیار مربوطه ارسال میکند و دستیار مربوطه نیز سؤال و جوابها را چک میکند اگر اشکالی مشاهده کنند یا سؤال مناسب نباشد و بار آموزشی نداشته باشد، برای مسئول امتحانات فرستاده میشود که اصلاح شود و بعد از اصلاح دوباره فرستاده میشود، گاهی این مرحله دو سه بار رفت و برگشت سؤالات و اصلاح آن را در پی دارد. در نهایت؛ پس از تأیید سؤالات از طرف دستیار مربوطه، سؤالات برای چاپ آماده میشود.
ناگفته نماند که مرحله تایپ سؤالات، بسیار مرحله سختی برای من بوده و هست چون؛ با گوشی و با استفاده از برنامه WORD این کار را انجام میدهم، بسیار وقتگیر و بینهایت تمرکز و دقت میخواهد و در نهایت با مراجعه به کافینت، دوبرگه یکی با جواب و یکی بدون جواب، را کپی میگیرم و در شعبه به تعداد رهجویانی که امتحان شرکت میکنند کپی میگیرم.
توصیه شما برای ارتقای سطح آموزشی همسفران چیست؟
توصیه من به همسفران این است که همسفران عزیز، نقش همسفر بودن خودشان را جدی بگیرند و اگر میخواهند در پروسه درمانی سفر مسافرشان، نقش نیروی مکمل را داشته باشند، بایستی فقط به آموزشدیدن در لژیون اکتفا نکنند؛ چرا که در تایم لژیون، فرصت کافی برای آموزشدیدن تمامی منابع، نیست پس؛ همسفر بایستی با تلاش مضاعف، پیگیر آموزش باشد تا بتواند در شرایط خاص سفر مسافر، با قدرتی که از آموزشهای کنگره ۶۰ به دست آورده است، مدیریت بحران کند و اگر من همسفر نقش خودم را جدی بگیرم و اگر به کنگره میآیم در درجه اول، برای خودم میآیم، اگر نیروهای منفی، حقههای نفس، قانون چشمه، منیت، شرک، تکبر و... را نشناسم و ندانم مکانیزم آنها به چه شکل هست و چگونه عمل میکنند و خودم درون بههمریختهای داشته باشم، چگونه میتوانم مسافرم را همراهی کنم.
با چه مشکلات یا چالشهایی برای برگزاری آزمون ماهانه روبرو هستید؟
چالش که نه، ولی از رهجویان فعال و جویای علم شعبه عطار، بیشتر از این انتظار میرود که با پشتکاری و تلاشی مضاعف انشالله در ادامه مسیر، شاهد ثبت بهترین اتفاقات خوب در شعبه عطار باشیم و حضور فعال و حداکثری در آزمونها داشته باشند؛ چون واقعا شعبه عطار و رهجویان عطار لایق بهترین ها هستند.
از نتایج آزمون راضی هستید؟
در این دوره چون، همزمان امتحان راهنمایی هم برگزار شد ، حضور رهجویان کمی کمرنگ تر شده اما انشالله به واسطهی همت رهجویان و پیگیری های راهنمایان عزیز ،شاهد حداکثری رهجویان عزیز در امتحانات پایانی این دوره خواهیم بود .
آزمونهای داخلی شعبه چه تأثیری در آزمون سراسری راهنمایی کنگره ۶۰ میتواند داشته باشد؟
به تجربه ثابت شده است تمام رهجویان عزیزی که در امتحانات ماهانه شرکت میکنند و همیشه جزو برترینها هستند، همان کسانی هستند که در امتحان کمک راهنمایی قبول میشوند و این نشاندهنده این است که بهمرورزمان مطالب را یاد گرفتند و در حافظهشان حک شده است و یادگیری به بهترین شکل، در این عزیزان اتفاق افتاده است.
توصیه شما به همسفران و اگر سخن پایانی دارید بفرمایید؟
اگر انسان در هر جایگاهی که قرار دارد، نقش خودش را بهخوبی ایفا کند و بپذیرد که اگر در این جایگاه هستم باید تمامی وظایف خود را به نحو احسنت انجام دهم تا سیستم به کار خود ادامه دهد، فرقی نمیکند در جایگاه رهجو باشم یا جایگاه راهنما و یا جایگاه مسئول امتحانات، رهجو بایستی خود جوینده راه باشد، خواسته قلبیاش این باشد که راه را پیدا کند و در این راه بایستی گوشبهفرمان راهنمای خود باشد. راهنما نیز که راه را نشان میدهد، همواره بایستی تمام تلاش خود را انجام دهد تا خروجی این راه سلامتی و صلح و آرامش باشد و استادانی را پرورش دهد که ادامهدهنده این مسیر باشند، در آخر از تمام راهنمایان عزیز که نهایت همکاری را با من داشتند صمیمانه سپاسگزارم و انشاءالله با تلاش مضاعف همه عزیزان راهنما و رهجو این دوره را با موفقیت به پایان برسانیم و شعبه عطار نیشابوری را مانند همیشه سربلند کنیم، هنوز فرصت داریم برای این که جایگاه شعبه عطار را در بخش آموزش و امتحانات تغییر دهیم.
طراح سؤال: همسفر راضیه نگهبان سایت
مصاحبهکننده: همسفر عصمت
مصاحبهشونده: مسئول امتحانات نمایندگی عطار نیشابوری
ویرایش: همسفر سمیه، همسفر مهتاب (رابطین خبری)
ویراستاری و ارسال: همسفر راضیه نگهبان سایت
عکاس: همسفر ریحانه
همسفران نمایندگی عطار نیشابوری
- تعداد بازدید از این مطلب :
855