English Version
This Site Is Available In English

همیشه آماده دریافت دانایی باشیم

همیشه آماده دریافت دانایی باشیم

هفتمین جلسه از دوره هشتم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی ایران با استادی همسفر خدیجه، نگهبان موقتی همسفر مژگان و دبیر موقتی همسفر بهار با دستور جلسه «وادی یازدهم (چشمه‌های جوشان و رودهای خروشان به بحر اقیانوس می‌رسند.) و تأثیر آن روی من» روز دوشنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳ ساعت 15:00 آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

وادی یازدهم می‌گوید: «چشمه‌های جوشان و رودهای خروشان به بحر و اقیانوس می‌رسند». تیتر وادی یازدهم نویدی را به‌ ما می‌دهد که اگر چشمه جوشان و رود خروشان شویم نهایتاً به بحر و اقیانوس می‌رسیم. چشمه جوشان چیست؟ «در طبیعت بر اثر نزولات آسمانی آب به درون زمین نفوذ می‌کند و وقتی این آب‌ها یک‌جا جمع می‌شود تشکیل یک منبع آب زیرزمینی می‌دهد که خودبه‌خود به‌ سطح زمین راه پیدا کرده و تشکیل چشمه می‌دهد. وقتی این منابع زیاد باشد آب از درون زمین با شدت زیاد و به‌صورت فوران خارج می‌شود که به آن چشمه جوشان گفته می‌شود». این آب وقتی به سطح زمین رسید به‌صورت رودهای خروشان، جاری می‌شود و می‌تواند از تمام موانع عبور کند تا به‌ بحر و اقیانوس برسد؛ بنابراین برای شارژ شدن چشمه و خروشان شدن رود دو ویژگی لازم است؛ اول وجود منابع‌ ذخیره آب که همان سفره‌های زیرزمینی است. دوم اختلاف‌ پتانسیل یا اختلاف ارتفاع. هرچه اختلاف ارتفاع بیشتر باشد انرژی پتانسیل بیشتر و آب با شدت بیشتری از زمین بیرون می‌آید. انرژی پتانسیل همان انرژی ذخیره‌شده در هر چیزی است.

اگر انسانی بخواهد به یک چشمه جوشان تبدیل شود باید این دو ویژگی را داشته باشد: «اول از منابع و متون آموزشی در مسیر دانایی استفاده کند که این منابع آموزشی در جلسات کارگاه‌های آموزشی، جزوات جهان‌بینی، وادی عشق، کتاب ادموند و هلیا و ... همیشه در دسترس و قابل‌ استفاده است و ویژگی دوم ایجاد اختلاف‌ پتانسیل در درون است. چگونه در انسان اختلاف‌ پتانسیل یا اختلاف ارتفاع به وجود می‌آید؟ اگر انسان بخواهد در وجودش انرژی پتانسیل ذخیره شود حتماً برای ادامه‌ راه به این انرژی نیاز دارد؛ پس باید هر لحظه جایگاهش نسبت به قبل پیشرفت و صعود داشته باشد. هر تغییر جایگاه یک انرژی اندوخته‌ای در درون ایجاد می‌کند که به ما برای حرکت در مسیر صراط مستقیم و رسیدن به‌هدف کمک می‌کند. انجام هر خدمت از خواندن یک نوشتار گرفته تا هر خدمت داوطلبانه دیگر تولید انرژی می‌کند که نتیجه آن حال خوب و حس سالم است.

اصولاً وقتی انسان کار ارزشی و مثبت بدون در نظر گرفتن مادیات و هر خدمت داوطلبانه‌ای را در جهت حرکت از ضد ارزش‌ها به سمت ارزش‌ها انجام می‌دهد در او انرژی به‌وجود می‌آید این انرژی پایدار است و به انسان امید می‌دهد تا با تلاش بیشتر به سمت ارزش‌ها حرکت کند. عکس این قضیه هم ممکن است اگر به‌ هر دلیلی از سمت ارزش‌ها به سمت ضد ارزش‌ها برگشت کنیم باز هم یک انرژی تولید می‌شود؛ اما از نوع منفی و مخرب. این انرژی لذت آنی دارد؛ ولی پایدار نیست و اول باعث تخریب خودمان شده و بعد به اطرافیان ضرر می‌رساند مثل نارنجکی که وقتی منفجر می‌شود ابتدا پوسته خود را از بین‌ می‌برد و بعد در اطراف تخریب ایجاد می‌کند. تمام مراحلی‌ که یک تازه‌وارد با ورود به‌‌ جلسات پشت‌ سر می‌گذارد تا به یک مسافر تبدیل شود و سپس با تنظیم و تثبیت دارو و تغییر جهان‌بینی به‌ قله رهایی برسد در او ایجاد انرژی می‌کند و حال خوبی را در هر مرحله برایش به‌ همراه دارد. با حرکت سالم در مسیر صحیح باید مرتب انرژی را در خود به‌ وجود بیاوریم تا بتوانیم در مراحلی که سفر می‌کنیم از آن انرژی استفاده کنیم. چشمه‌های جوشان مثالی برای انسان‌هایی است که با حرکت سالم در مسیر صحیح حرکت کرده ضمن آن انرژی مضاعف به‌ دست می‌آورد و با این انرژی می‌توانند مسیر خودشان را ادامه دهند و به یک رود خروشان تبدیل شوند.

خاصیت یک رود خروشان امید است؛ چرا که سنگ‌ها و قلوه‌سنگ‌ها را از جلوی راه خود برمی‌دارد تا به‌بحر و اقیانوس برسد. بحر و اقیانوس انسان کجاست؟ خداوند انسان را آفرید و در او روح دمید؛ اما به‌ مرور زمان بر اثر تربیت و آموزش‌های غلط انسان از خودِ واقعی‌اش دور شد؛ پس انسان برای رسیدن به آرامش باید دوباره به خود خدا گونه‌اش برسد و برای این‌ کار نیاز است که از ضد ارزش‌ها فاصله‌ بگیریم تا روزی به‌مکانی برسیم که از آن‌ جا انشعاب یافته‌ایم. موضوع دیگر این‌که چه زمان چشمه خشک می‌شود؟ وقتی بارندگی نباشد منابع آب از بین می‌رود و خشکسالی همه‌جا را فرا می‌گیرد. در مورد انسان هم عوامل زیادی باعث خشک‌ شدن چشمه درون می‌شود. هر انسانی یک‌ سری ورودی دارد و یک‌سری خروجی؛ ورودی‌های انسان چشم، گوش، دهان و زبان و لامسه است؛ اگر مراقب آن‌چه وارد این‌ها می‌شود نباشیم؛ درنتیجه باعث خشک‌ شدن چشمه جوشان و رود خروشان می‌شویم. ما نباید هر چیزی را ببینیم، بشنویم، بخوریم و به زبان بیاوریم و نباید هر چیزی را لمس‌ کنیم. از موارد دیگر راکد بودن است که انسان فکر می‌کند همه‌ چیز را یاد گرفته و دیگر نیازی به آموزش ندارد؛ پس هم آموزش‌ بگیریم و هم به‌عنوان زکات، آموزش را ارائه بدهیم وگرنه به باتلاق تبدیل می‌شویم؛ بایستی حرکت ما از ضد ارزش‌ها به سمت ارزش‌ها باشد. همچنین از زندگی یکنواخت به‌ دور باشیم. طبق فرموده حضرت علی (ع) هر کس دو روزش مثل هم باشد ضرر کرده‌ است. در آخر برای این‌که از چشمه‌های جوشانی که در ما به‌وجود آمده حفاظت کنیم؛ لازم است ساختار خود را به‌طور کامل بشکنیم و یک ساختار جدیدی برای خود به‌وجود بیاوریم؛ اگر در تشکیل ساختار جدید مصالح سالم به کار نبریم ممکن است دوباره به سمت ضد ارزش‌ها برگردیم.

عکس و تایپ: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون سوم) 
ویرایش: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سهیلا (لژیون دوم) 
ارسال: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی ایران

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .