ششمین جلسه از دوره دوم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی ایران با استادی راهنما همسفر سهیلا با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه گیری» روز شنبه 26 آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
دستور جلسه این هفته «رابطه یادگیری و معرکهگیری» است. در هر اجتماع از مدرسه، دانشگاه، خانواده و در کل هرجا که انسانها کنار هم باشند یکسری مسائل حاشیهای وجود دارد. کنگره۶۰ هم از این قاعده مستثنا نیست. بههمین علت آقای مهندس با تدبیری که دارند سیستم کنگره را طوری برنامهریزی کردهاند که همه اعضاء از یک سیدی آموزشی بهرهمند شوند و دستور جلسات هفتگی را قرار دادند تا اعضاء از مسائل حاشیهای دور باشند و با صلح و آرامش در کنار هم قرار بگیرند. در کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر در مبحث بهترین راه از قول استاد سردار میخوانیم: «باید بدانید که همه ما برای خدمت و آموزش قدم به حیات نهادهایم؛ پس ابتدا آموزش، سپس خدمت درست انجام دهیم». در کنگره۶۰ اگر کسی در حال آموزش و خدمت نباشد از مسیر خارج و درگیر مسائل منفی و حاشیهای میشود. کنگره جای یادگیری و آموزش برای همه افراد در تمام سطوح است؛ از تازهوارد گرفته تا راهنماها، مرزبانان، ایجنت، اسیستانتها و دیدهبانان.
در سی دی نامه ۹ آقای مهندس فرمودند: اگر مسئولی وظیفهاش را درست انجام ندهد ممکن است فرد زیر دستش از او ایراد بگیرد و نشانه فرد معرکهگیر این است که انتقادپذیر نیست و طوری برخورد میکند که طرف مقابلش را مقصر نشان دهد و این موضوع در اثر وجود ترس، منیت و جهل است. در کنگره وقتی فردی در چرخه آموزش و خدمت قرار بگیرد بهندرت جذب مسائل حاشیهای میشود و دوربین را سمت خودش میگیرد و حتی از نکات منفی هم آموزش خواهد گرفت. هیچکس از بیرون به ما آسیب نمیرساند هر رفتار و برخوردی که با ما میشود تعامل رفتار خودمان است. بههمین دلیل در بدو شروع جلسه نگهبان میخواند برای رهایی خودمان از دست نیرومندترین دشمن خودمان که جهل و ناآگاهی خودمان است چهارده ثانیه سکوت میکنیم و به خداوند پناه میبریم. یکی دیگر از نشانههای فرد معرکهگیر این است که مدام در حال نق زدن است و هیچمسئولیتی را قبول نمیکند اگر قبول کند درست انجام نمیدهد و همیشه در حال پچپچ کردن است و افکار منفی خود را به دیگران انتقال میدهد.
در سیدی معرکهگیری آقای مهندس میفرمایند: «یادگیری فقط مربوط به مدرسه، مشق و امتحان نیست؛ اصولاً زندگیکردن خودش یادگیری و آموزش است؛ عوض کردن موضوع و تبدیل کردن آن به چیز دیگر معرکهگیری نام دارد. یادگیری و معرکهگیری باهم رابطه معکوس دارند. فرد معرکهگیر هیچوقت نمیتواند آموزش بگیرد؛ زیرا عذرخواهی کردن را بلد نیست، از اشتباهاتش عبرت نمیگیرد، مدام سفسطه میکند و همهچیز را وارونه نشان میدهد».
ما نباید فراموش کنیم برای چه به کنگره آمدهایم؛ اگر امروز میبینیم بنای کنگره مستحکم و آباد است به دلیل خدمتگزاران این بنا است که مراحل آموزشی زیادی را طی کردهاند و به دانایی رسیدهاند. در سیدی جهانبینی استاد امین میفرمایند: نیروهای منفی یک کار را خوب بلد هستند و آنهم آلودهکردن حس انسان است؛ مانند شکست، خودخواهی، حسادت، قیاس، کینه و نفرت. وقتی حس انسان آلوده شود از آموزش دور شده و به طرف ضد ارزشها کشیده میشود. آنوقت باید از روزگار بیاموزد که روزگار هم آموزگار سختگیری است. امیدوارم با احترام گذاشتن به حرمتها و قوانین کنگره۶۰ از معرکهگیری دور باشم و فضای امن کنگره را ناامن و مسموم نکنیم.
عکس: عکاس خبری همسفر مژگان رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون پنجم)
ویراستاری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سهیلا (لژیون دوم) دبیر سایت
ارسال: راهنما همسفر زهره نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ایران
- تعداد بازدید از این مطلب :
875