English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده _ رابطه یادگیری و معرکه‌گیری

گروه خانواده _ رابطه یادگیری و معرکه‌گیری

جلسه چهاردهم از دوره اول کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی شوشتر با استادی همسفر مرجان با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» روز شنبه 26 آبان‌‌ماه 1403 آغاز به کار کرد.

سخنان استاد:

خدا را شاکر و سپاسگزارم که به واسطه مسافرم با کنگرہ آشنا شده‌ام، به این مکان آمده‌ام و در حال گرفتن آموزش هستم، امیدوارم من هم بتوانم این حس‌وحال خوب گرفتن آموزش را به دیگران انتقال بدهم. در سی دی رابطه یادگیری و معرکه‌گیری آقای مهندس می‌فرمایند: دو مسئله وجود دارد؛ یکی یادگیری و دیگری فراگیری است. وقتی می‌گوییم یادگیری؛ منظور فقط برای مشق و امتحان نیست، اصولاً زندگی خودش یادگیری است؛ یعنی فرضیه خلقت موجودات ھمه بر پایه و اصول یادگیری فراھم شدہ؛ پس یادگیری فقط درس نیست در تمام شئونات است؛ مثلاً یادگیری موسیقی‌، ھنرھای رزمی، انواع و اقسام زبان‌ھای خارجه، انواع و اقسام برخوردھا، ایجاد ارتباط صمیمانه و طرز برخورد با خانم‌ھا و آقایان. وقتی نگاہ می‌کنیم می‌بینیم که خیلی وسیع است و اگر کمی دقت کنیم می‌بینیم ھمیشه و ھر روز در حال یادگیری و دیدن آموزش ھستیم و به معلومات ما اضافه می‌شود.

نوعی از معرکه‌گیری این است که قدیم‌ بیشتر به این شکل بود؛ مثلاً مردم اطراف یک پهلوان جمع می‌شدند، او زنجیر را پارہ می‌کرد، جسم سنگینی را با دندان‌هایش می‌کشید یا بلند می‌کرد، می‌خوابید و ماشین از روی او رد می‌شد، حقه بازی، رمالی ھمه این‌ها معرکه‌گیری می‌شود؛ یعنی مردم را دور خودش جمع می‌کرد و بعد یک کاسه یا کلاه را دستش می‌گرفت و می‌چرخاند و مردم در آن‌ پول می‌انداختند که به این نیز معرکه‌گیری می‌گویند؛ پس معنی یادگیری و معرکه‌گیری مشخص شد. حالا در بعضی از ایستگاه‌ھای رادیویی که پخش می‌شود نمی‌خواهند یک صدا به شخصی برسد می‌آیند و پارازیت روی آن می‌اندازند که درست پخش نشود و آن صدا با پارازیت از بین می‌رود و درست پخش نمی‌شود. این کارھا در انسان‌ھا ھم با معرکه‌گیری انجام می‌شود: مثلاً آقای خانه می‌آید می‌گوید شام چه داریم؟ خانم می‌گوید: املت، بعد آقا ھم شروع به نق زدن می‌کند که من از صبح سر کار بوده‌ام و الآن باید املت بخورم؟ خانم ناراحت می‌شود و فوری جواب می‌دهد و داستان درست می‌شود حالا به جای این‌که مثلاً خانم بگوید: فردا یک غذای بهتر درست می‌کنم امروز مثلاً کمی بی‌حوصله بودم، آقا ھم جواب بدهد اشکال ندارد پیش می‌آید و از این صحبت‌ھا، موضوع را عوض کنند و تبدیل به یک چیز بهتر شود، برعکس معرکه‌گیری می‌کنند و ناراحتی پیش می‌آید.

این قضیه در کنگرہ ھم است؛ مثلاً رھجو روی برنامه نیست این دیگر برای ما تجربه شده و به دو صورت است. 1- اگر کسی روی برنامه باشد و به درمان برسد ھیچ وقت از کنگرہ۶۰ بد نمی‌گوید. 2- وقتی کسی به درمان رسیدہ؛ ولی در خفا به مصرف مواد ادامه می‌دهد شروع به سرزنش کردن و معرکه‌گیری می‌کند برای پنهان کردن خطاھای خودش که به رھایی رسیدہ؛ ولی همچنان شیشه مصرف می‌کند، عذاب وجدان می‌گیرد و برای این‌که از عذاب وجدان راحت شود شروع به ایراد گرفتن از راھنما، مرزبان، از دروس کنگرہ، از تمام قسمت‌ھا می‌کند و تمام این کارھا را می‌کند که بگوید مشکل از من نیست؛ پس بنابراین همگی ما، مرزبان، دیده‌بان، راھنماھا باید متوجه شوند که وقتی یکی از شاگردھا مرتب است؛ ولی فوری نق زدن را شروع می‌کند و به حاشیه می‌رود و معرکه‌گیری می‌کند نشانه‌ آن این است که روی برنامه نیست. رھایی یک گوھر است و خیلی قیمتی و گران‌بها و به‌راحتی و آسانی برای یک مصرف کنندہ به‌ دست نمی‌‌آید و اگر مسئله‌ای پیش می‌آید اصلاً در نظرش نمی‌آید و به آن اھمیت نمی‌دهد؛ (قدیم می‌گفتند: جیغ زدی، شیشه را ھم شکستی، چیزی ھم طلبکاری؟) اگر می‌بینید یکی از اعضاء خانوادہ از تعادل خارج می‌شود و به گونه‌ای دیگر برخورد می‌کند بدانید یک اشکالی است.

نویسنده: همسفر مرجان رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون دوم)
تایپ و ویرایش: رابط خبری همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون دوم)
ارسال: همسفر زینب نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شوشتر 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .