راهنما همسفر محمدجواد به همراه مسافر خود وارد کنگره شدند آنتیایکس مصرفی مسافرشان هروئین بود و با راهنمایی مسافر مهدی صدیقی و مسافر امین گلی به مدت ۱۰ ماه و ۴ روز سفر کردند و اکنون ۶ سال و ۸ ماه است که آزاد و رها هستند.
اینک در باب دستور جلسه "وادی نهم و تأثیر آن روی من" با ایشان مصاحبهای ترتیب دادهایم که تقدیم نگاه مهربان شما همراهان هميشگي مینماییم.
هنگامی که انسان خلق شد خداوند او را بر سر یک دوراهی قرار داد، یکی راه فسق و فجور و یکی راه تقوا. برای انجام این امر دو راهنما یا پیامبر قرار داد، آن دو کدامند؟ اگر انسان یکی از این دو راه را انتخاب کند چه مسیر یا سرنوشتی در مقابل او خواهد بود؟
عقل راهنمای درونی انسان است. عقل اشتباه نمیکند و همیشه میان خوب و بد، خوب و خوبتر یا بد و بدتر سعی میکند بهترین راه را انتخاب کند. همچنین در کنگره۶۰ نیز راهنمایانی برای انسان وجود دارند. درواقع منظور از راهنما جایگاه و شخصی هست که به آن اعتقاد داشته باشیم و بتوانیم از آن آموزش بگیریم. اگر گندم بکاریم، گندم درو خواهیم کرد. پس مشخص است که انسان هر مسیری را طی کند چه چیز نصیب او خواهد شد. تزکیه و پالایش باعث میشود انسان راه خوب و بد را تشخیص و راه خوب را انتخاب کند. در مسیر ارزشها بودن دشوار است، اما باید ببینیم در نهایت میخواهیم به آرامش برسیم یا خیر.
برای پرهیز از ضدارزشها چه باید کرد؟ چگونه مسائل و مشکلاتی که در این مورد پیش آمده را حل نماییم؟
اغلب اوقات ما یک سری مسائل را میدانیم و به آنها اشراف کامل داریم و حتی به قول آقای مهندس خرد جهانی نیز آنها را قبول کرده است؛ اما در واقعیت اگر جایی به مشکل برخوردیم ممکن است دروغ بگوییم، رشوه بگیریم یا پارتیبازی کنیم؛ اما زمانی که میدانیم پایان این مسائل جالب نخواهد بود، چرا کتاب زندگی خود را به اشتباه بنویسیم یا تخته زندگی خود را به اشتباه رنگآمیزی کنیم؟ باید در نظر بگیریم عاقبت کسانی که در مسیر اشتباه رفتهاند چه شده است. حتی از نتیجهای که برای دیگران رخ داده میتوان درس عبرت گرفت و از این مسئله استفاده کرد تا بتوانیم مشکل خود را حل کنیم. مثلاً فردی که وارد کنگره میشود، ملاحظه میکند که افرادی قبلاً به رهایی رسیدهاند، پس نتیجه میگیرد که رهایی از اعتیاد ممکن و مسئله قابل حل است.
چه زمانی نقطه تحمل پیدا میشود و تضاد آن در انسانها چگونه است؟ مثال بزنید.
زمانی که نیرویی از مرحلهای شروع بشود و به درجه بالا و بالاتری برسد، نقطه تحمل به وجود میآید. برای درک بهتر مثالی در مورد چاقی بیان میکنم. من سفر خود را در لژیون تغذیه سالم آغاز کردم و به این نتیجه رسیدم که انسان در بین وعدههای غذایی باید تابآوری داشته باشد و تحمل پیدا کند تا بدن بازسازی خود را انجام دهد. زمانی نقطه تحمل به وجود میآید که من بتوانم صبر داشته باشم. زمانی که یک انسانی اضافه وزن پیدا میکند، رفته رفته به جسمش چربیهایی اضافه میشود که آن اضافه وزن را بدن نمیتواند تحمل کند. برای مثال من تا اکنون حدود ۱۶ کیلوگرم کاهش وزن را تجربه کردهام. اگر مثلاً به اندازه ۲ گونی برنج ۸ کیلویی بار بر روی شانههایم میانداختند و میگفتند اکنون به زندگی خود ادامه بده، قطعاً این امر ممکن نبود. اما درواقع این ۱۶ کیلوگرم بار اضافه با من بوده است و من با آن زندگی میکردهام و این همان تضاد نقطه تحمل است. یعنی در مواقعی نقطه تحمل در جهت اشتباه و ضدارزش شکل میگیرد.
بالا بردن نقطه تحمل هم در مسائل مثبت و هم در مسائل منفی امکانپذیر است. در این رابطه توضیح دهید.
برای مثال فردی که در ابتدا با مصرف موادمخدر آشنا میشود، به تدریج و بدون اینکه مشکلی برای او رخ دهد میزان مصرفی او از مقداری اندک تا چند گرم در روز میرسد، این بالا بردن نقطه تحمل، در جهت منفی است. حتی مصرف سیگار یا الکل نیز در ابتدا با مقداری ناچیزی شروع؛ اما به تدریج میزان مصرف بالاتر میرود. برعکس این کار نیز امکانپذیر است. یک فرد با مصرف بالای موادمخدر شروع به سفر کردن میکند، مصرف مواد را پله به پله کاهش و نقطه تحمل او در جهت مثبت شکل میگیرد.
در وادی نهم بیان میشود که بر ما واجب و ضروری است که از نقطه سخن به نقطه عمل به حرکت درآییم. منظور از این جمله چیست؟
سخنوری خوب است اما چیزی که انسان را به جهان جدیدی میبرد، حرکت از سخن به عمل است به عنوان مثال، سیدی نوشتن یا فعالیت ورزشی در پارک شرایط این حرکت را فراهم مینمایند. تبدیل آموزش به عمل مرحلهای است در جهت اینکه انسان آهستهآهسته به دنیای جدید قدم بگذارد. امواج، احساسات و الهامات آنقدر زیاد هستند که گویی انسان در هر لحظه در دنیای جدیدی زندگی میکند. اگر انسان میخواهد به حال خوش دست یابد، باید تکلیفی که به او محول شده است را به خوبی انجام دهد.
نقش سیدی نوشتن در بالا بردن نقطه تحمل یک همسفر چگونه است؟
شاید در ابتدا نوشتن سیدی سخت باشد؛ اما اگر فرد بتواند متمرکز شود و سیدی بنویسد، بزرگترین تمرین برای بالا بردن صبر و نقطه تحمل را تجربه نموده و با این کار آرامش نیز نصیب او میشود.
تایپ؛ همسفر ابوالفضل (لژیون هفتم)
ویرایش؛ همسفر سجاد (لژیون یکم)
عکس؛ همسفر سبحان (لژیون ششم)
تنظیم و ارسال؛ همسفر سهیل (لژیون یکم)
نمایندگی شیخ بهائی، همسفران آقا
- تعداد بازدید از این مطلب :
84