English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده_دانایی و بالابردن نقطه تحمل

گروه خانواده_دانایی و بالابردن نقطه تحمل

جلسه دهم از دوره نخست کارگاه‌های آموزشی مجازی کنگره ۶۰ همسفران نمایندگی قشم با استادی همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر ریحانه با دستور جلسه «وادی نهم و تأثیر آن روی من، وقتی نیرویی از کم شروع شود و به درجۀ بالا و بالاتری برسد، نقطۀ تحمل پیدا می­‌شود.» در تاریخ شنبه ۵ آبانماه ۱۴۰۳ آغاز به کارکرد.

سخنان استاد:
وقتی نیرویی از کم شروع می‌شود و به درجه بالا و بالاتری می‌سد نقطه تحمل پیدا می‌کند. وادی نهم به من فهماند که چقدر در مسائل زندگی ام حتی کوچکترین مسائل به چه میزان تحمل دارم مانند ساکت ماندن، ناشکری نکردن، غیبت نکردن، بخشنده بودن و... . این ها مسائلی بودند که من بدون این‌که متوجه باشم بخش زیادی از انرژی و زمان‌ام را صرفشان می‌کردم.
برای بالا بردن نقطه تحمل دو چیز لازم و ضروريست ۱_باید تکرار منظم آن موضوع را داشته باشیم. ۲_زمان را باید در نظر بگیریم.
برای رسیدن به نقطه تحمل بالا لازم است به تفکر سالم برسیم و ذره ذره صبرمان زیاد شود برای مثال من وقتی وارد کنگره شدم نقطه تحملم زیر صفر بود، خیلی زود رنج و گوشه گیر بودم نمی‌توانستم بفهمم و قبول کنم که مسافر من یک مصرف کننده است. می‌خواستم فرار کنم تا واقعیت را نبینم و نبینم. به مرور زمان و با شرکت در جلسات و نوشتن سی دی‌ها مواد را شناختم و متوجه شدم که اعتیاد یک بیماری است و می‌توان آن را درمان کرد. من وقتی متوجه شدم مسافرم چه موادی را مصرف می‌کند آرام و قرار نداشتم و به نقطه آشوب رسیده بودم و درکش برایم خیلی سخت بود اما کم کم با آموزش‌هایی که دیدم این آرامش به زندگی من برگشت.
خدا را شاکرم که از هر وادی درسی گرفتم تا به وادی نهم رسیدم و فهمیدم چطور نیروم را از نقطه کم به بالا و بالاتر برسانم تا بتوانم آرامش از دست رفته‌ام را بدست بیاورم. من آرام آرام نقطه تحملم را بالا بردم و متوجه شدم کنار گذاشتن ضد ارزش‌ها و رسیدن به ارزش‌ها یک‌ شبه  نیست و تغییر مستلزم زمان و استمرار است و باید مسیر را تغییر دهم و این تغییرات با تمرین و تکرار و در نظر گرفتن فرآیند زمان انجام می‌گیرد.
در این وادی من بیشتر به اهمیت مثلث دانایی که اضلاع آن آموزش، تفکر و تجربه است، پی بردم و با کاربردی کردن این مثلث روز به روز دانایی‌ام را افزایش دادم. با بالا رفتن دانایی به تبع نقطه تحمل ما بالا می‌رود و از اعمال و رفتار‌های ضدارزشی فاصله می‌گیریم.
ما می‌دانیم ضدارزش‌ها مانند یک جام طلایی یا باغ سرسبز و زیبا خودشان را جلوه می‌دهند ولی در آخر تخریب زیادی در پی دارند اما در مسائل مثبت و کارهای ارزشی اینگونه نیست و آخرش رسیدن به حال خوش و صلح و آرامش است. پس اگر بتوانیم دانایی خودمان را بالا ببریم به حال خوش خواهیم رسید. باید بدانیم در هر دو مورد ارزش‌ها و ضدارزش‌ها، این خود من هستم که نقطه تحمل خود را بالا میبرم.
یک نکته دیگر برای بالا بردن نقطه تحمل، در واقع باید تعادل را در زندگی بیابیم، اگر اندیشه درست باشد، گفتار نیز درست و سالم خواهد بود و در ادامه کردار هم سالم می‌شود و همینطور برعکس. پس همانطور که در وادی می‌گوید لازم است از تفکر کردن آغاز نماییم تا به کردار درست برسیم.
اگر خداوند نظام هستی را بر پایه اضداد خلق نمی‌کرد انسان نمی‌توانست به بالاترین نقطه تحمل خود دست یابد. اضداد است که باعث می‌شود انسان از درد و رنج عبور کند و به صلح و آرامش برسد چون با اضداد ما معنا و مفهوم درد و رنج و صلح را درک می‌کنیم. پس با اضداد هستی معنا پیدا می‌کند و انسان به تکامل می‌رسد.
در این وادی آقای مهندس می‌گویند اگر اشخاصی خواستند با سخنانشان شما را وارد آستانه آشوب کنند، شما باید با تفکر سکوت کنید و با صبر و دانایی بر مشکلات پیروز شوید و ظرفیت خود را بالا ببرید زیرا ما نمی‌توانیم دیگران را تغییر بدهیم و باید خودمان را تغییر بدهیم و مشکلات باید وجود داشته باشند تا شما نقطه ضعف‌های خود را پیدا کنید و نقطه تحمل خود را بالا ببرید.
امیدوارم بتوانم تمام وادی‌ها را در خودم عملی کنم و در پایان از خداوند خواستارم که نقطه تحمل همه مارا در برابر مشکلات و سختی‌ها بالا ببرد و خداوند ظرفیت نعمت‌ها و جایگاه‌هایی را که به ما عطا کرده بدانیم و قدردان آنها باشیم.
و در آخر از آقای مهندس سپاسگزار هستم که این مکان را فراهم کردند که ما در کنار مسافرهایمان به آرامش کامل برسیم.

 

نویسند: همسفر زهرا رهجوی همسفر راهنما ریحانه(لژیون یکم)
ویرایش، ویراستاری و ارسال: همسفر یگانه رهجوی راهنما همسفر ریحانه (لژیون یکم)
همسفران نمایندگی قشم

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .