سیدی مثلث تشخیص اشاره به شناخت انسان دارد که باید به ساختار روحی، روانی و فیزیولوژی خودمان آگاه باشیم. انسانها به دو گروه تقسیم میشوند؛ افرادی تصور میکنند که همه چیز بر پایه مادیات است و هر آنچه را که میبینند، باور دارند و عدهای هم معتقد هستند که برای یک مقطعی به این دنیا آمدهاند. شناخت برای ما مسئله مهمی است، برای تشخیص و روشن شدن هر موضوعی نیاز به شناخت داریم و امر شناخت در مورد موضوعات مورد بررسی شده باعث میگردد که اختلال در سیستم بهوجود آمده را دانسته و برای رفع آن اقدام کنیم.
برای حل مسائل به مثلث تشخیص نیاز داریم که یک ضلع این مثلث شناخت، ساق دیگر آن عمل و ضلع دیگرش تشخیص است؛ اگر به این سه مورد واقف باشیم میتوانیم در مورد هر چیزی تصمیمگیری درستی داشته باشیم؛ به عنوان مثال اگر در مورد اعتیاد شناخت داشته باشیم و بدانیم که مشکل اعتیاد در سه قسمت، جسم، روان و جهانبینی انسان است، راحتتر میتوانیم درمان را انجام دهیم، اگر بدانیم که مواد مخدر بیرونی جایگزین مواد شبه افیونی جسم فرد شده و میبایست برای درمان داروی مناسب، روش مناسب و زمان مناسب را در نظر بگیریم، به راحتی میتوانیم عملکرد طبیعی جسم را به حالت اول برگردانیم.
در مورد چاقی و دیگر بیماریها هم روال به همین منوال است که میبایست به شناخت کامل در مورد موضوع رسیده و سپس به رفع اشکال در آن قسمت بپردازیم، مثلاً ممکن است؛ فردی که مشکل معده دارد با تشخیص نادرست، داروی قلبی به او تجویز شود و با این کار فرد بعد از چند سال دچار مشکلات دیگری خواهد شد. ما خیلی از مسائل را در مورد چاقی نمیدانیم و متأسفانه با روشهایی نادرست تغذیه و محرومکردن خود از نعمتهای خداوند و یا اینکه با جراحیهایی مثل کوچک کردن معده و یا روده خود، راه اشتباه را میرویم اگر به شناخت واقعی میرسیدیم، مسائل مانند آب خوردن به راحتی حل میشد، موفقیت ما در درمان اعتیاد و سیگار هم به همین خاطر است؛ چون در مسئله اعتیاد به شناخت واقعی رسیدیم.
شناخت و تشخیص درست در زندگی روزمره ما در تمامی سطوح زندگی نقش اساسی دارد؛ در پسانداز کردن، تغذیه درست، اعتیاد، سیگار، انواع بیماریها و مسائل عشقی، تحصیلات و غیره که باید درست تشخیص داده و سپس بر مبنای آن عمل کنیم. در ادامه سیدی استاد خطاب به شاگرد میگوید؛ بسیار خوشحال هستیم که در همه موارد اداره امور را در دست دارید و حسابشده عمل میکنید، تا ستونها را محکم و استوار ننمودهاید، بنای دیگری شروع نمیکنید، گماردن اشخاص لایق در ساختن و احیا نمودن هر شعبه بسیار مهم است، باید سکان این ناو بزرگ در دست کسانی باشد که هدف واقعی آنها ساختن و دوباره زنده نمودن ناو عظیم باشد، میدانیم سخت است ولی با اندیشه ژرف خود عوامل اجرایی آن را فراهم خواهیم نمود.
بقا و پیشرفت هر سازمان و مجموعهای به سه عامل؛ نیروی انسانی متخصص، نیروی مالی و علم و دانش بستگی دارد، کنگره ۶۰ هم از این امر مستثنی نیست، حتی کشورها هم میبایست برای پیشرفت و رسیدن به اهداف خود از این سه عامل استفاده کنند، در غیر اینصورت منهدم خواهند شد. در مورد نور، صوت، حس و همچنین نفس و مراتب آن در گذشته صحبت شده است؛ نفس آنچیزی است که در ظاهر و باطن تعیین موجودیت میکند و همه موجودات دارای نفس بوده ولی فقط انسان دارای روح هست.
انسان دارای صور آشکار و پنهان است که در مورد صور آشکار که با چشم میبینیم، بعضی مسائل را بررسی کردهایم ولی آنگونه که باید هنوز به شناخت کافی نرسیدهایم و درباره صور پنهان هم با توجه بهاینکه به چشم دیده نمیشود، خیلی از افراد حتی روانشناسان و پزشکان آن را قبول ندارند، در نتیجه به نتایجی خوبی در این مورد دست نیافتیم. خلاصه، درک و دریافتی که از این سیدی میتوانیم داشته باشیم این است که وقتی با مسئلهای مواجه شدیم، باید آن را کامل بررسی کرده و به شناخت و تشخیص درست در مورد آن برسیم و سپس عمل کنیم، تا بتوانیم آن مشکل را به درستی و از ریشه حل کنیم.
رابط لژیون سردار: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون هفتم)
نویسنده و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون سوم) خدمتگزار سایت
همسفران نمایندگی صائب تبریزی
- تعداد بازدید از این مطلب :
182