جلسه سیزدهمین از دوره سیودوم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی صائب تبریزی به استادی همسفر معصومه، نگهبانی همسفر فاطمه و دبیری همسفر آیلار با دستور جلسه «وادی نهم (وقتی نیرویی از کم شروع شود و به درجه بالا و بالاتری برسد، نقطه تحمل پیدا میشود) و تأثیر آن روی من» روز دوشنبه ۷ آبانماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
ابتدا از نگهبان جلسه، ایجنت، مرزبانان و همچنین راهنمایان تازهواردین تشکر میکنم که این فرصت را در اختیار من قرار دادند تا در این جایگاه قرار بگیرم، آموزش ببینم و به حال خوش برسم. سپاسگزار آقای مهندس هستم که این بستر را برای ما فراهم کردند تا آموزش بگیریم و خودمان را ارتقاء دهیم، کسی که ارتقاء پیدا میکند مطمئنأ دانایی او نیز بیشتر میشود و دانایی بیشتر، ظرفیت و نقطه تحمل بالا را در فرد ایجاد میکند.
دستور جلسه این هفته وادی نهم و تأثیر آن روی من است. تمام وادیها همانند پلی میمانند که ما را به صراط مستقیم نزدیک میکنند و چراغ راه ما هستند، ما اگر این وادیها را کاربردی کنیم، میتوانیم با چالشهایی که هر کدام از ما به نحوی در زندگی روزمره با آنها روبهرو هستیم به نحو مطلوب آنها را حل و فصل کنیم و هر روز بهتر از دیروز باشیم و به موفقیتهای روز افزون دست پیدا کنیم.
ما تا حالا هشت وادی را پشت سر گذاشتهایم، چهار وادی اول در مورد تفکر بود، یاد گرفتیم قبل از اینکه حرفی بزنیم یا کاری انجام دهیم حتماً تفکر کنیم و بعد شروع به حرکت کنیم، همچنین دانستیم که هیچ موجودی بیهوده قدم به این دنیا نگذاشته است و این که باید برای خودمان ارزش قائل باشیم و مسئولیت کارهایمان را بپذیریم و به پدر، مادر، دوست، آشنا، خداوند واگذار نکنیم.در وادی پنجم آموختیم حالا که این تفکرات را انجام دادهایم، تفکرات مثبت خود را به مرحله عملی برسانیم و کاربردی کنیم. وادی ششم به ما متذکر میشود که حکم عقل را در قالب فرمانروای بزرگ به انجام برسانیم تا به فرمان عقل نزدیک شویم، یعنی انجام دادن فکر مثبت را به فردا واگذار نکنیم. در وادی هفتم یاد گرفتیم کشف حقیقت دارای رمز و رازی است؛ باید بدانیم که برای کشف هر چیزی از راهش وارد شویم و زمانی که وارد مسیری شدیم، مهمترین مطلب آن است که چه برداشتهایی میتوانیم از این راه داشته باشیم.
وادی هشتم نیز میگوید، نترسید حرکت کنید که با حرکت راه نمایان میشود، اما وادی نهم که در رابطه با نقطه تحمل است میگوید اول باید بدانیم نقطه تحمل یعنی چه؟ نقطه تحمل یعنی من وقتی نمیتوانم کاری را انجام دهم یا پذیرش کاری برایم مشکل هست، در مقابل آن کار تحمل و صبر میکنم یا به عبارتی نقطه تحمل یعنی توان پذیرش و حمل عمل یا رفتاری که از عهده من خارج هست. در وادی نهم آمده است؛ زمانی که خداوند انسان را خلق کرد او را اشرف مخلوقات قرار داد و از هر موجودی بالاتر دانست، به انسان قدرت اختیار داد و او را بر سر دوراهی قرار داد که یک راه فسق و فجور، پلیدی، زشتی و راه دیگر مثبت، ارزشی، خیر و صراط مستقیم بود، ولی آیا انسان میتوانست در وهله اول به سمت ضد ارزشی نرود یا راه درست و غلط را تشخیص دهد؟ آیا میدانست چه کارهایی ضد ارزشی است؟ در اینجا بود که خداوند، برای انسان دو راهنما قرار داد؛ یک راهنمای درون و یک راهنمای بیرونی، راهنمای درون عقل یا وجدان انسان است که نمیگذارد انسان به طرف ضد ارزشها یا کار اشتباه برود و جلوی نفس اماره ما را میگیرد، راهنمای بیرون پیامبران الهی هستند که خداوند برای هدایت بشر فرستاد تا ما با استفاده از راهنماییهای آنان خیر و شر را تشخیص دهیم.
حال اگر انسان در مسیر ضد ارزشها قرار بگیرد، نیروهای منفی او را در همان مسیر هدایت خواهند کرد و اگر در مسیر ارزشها حرکت کند، کائنات و نیروهای الهی همیشه یار و یاور او خواهند بود. حالا انسانی که در مسیر ضد ارزشها قرار دارد چگونه میتواند مسیر خود را به سمت راه مستقیم تغییر دهد؟ همانگونه که در وادی دهم میخوانیم صفت گذشته در انسان صادق نیست، انسان میتواند تغییر کند اگر خودش بخواهد که تغییر کند؛ باید نقطه تحمل خود را در مسائلی بالا ببرد، حالا چگونه میتوان این ضد ارزشی که دزدی کردن، غیبت کردن، تهمت زدن و ... است را کنار گذاشت یا یک مصرف کنندهای که انواع مواد مخدر را مصرف میکند میتواند هر روز یک ماده مخدر خود را کنار بگذارد؟ اینگونه امکانپذیر نیست، آقای مهندس در وادی نهم میفرمایند: همه ضد ارزشها را باید یکجا و به آرامی کنار بگذاریم.
همه چیز در هستی دارای نقطه تحمل است اگر از آن نقطه تحمل خارج شود دچار آشوب میشود. بالا بردن نقطه تحمل در مسائل منفی با لذت و خوشی همراه است، همانگونه که مصرف کنندگان در ابتدای اعتیاد با خوشی مواد را مصرف میکردند و نقطه تحملشان در مصرف مواد بالا میرفت تا جاییکه وارد منجلاب بزرگ شدند، ولی در مسائل مثبت حتماً ما نیاز به آموزش داریم و میبایست از مثلث دانایی که تجربه، تفکر و آموزش است کمک بگیریم. امیدوارم همه ما بتوانیم با نوشتن سیدیها، شرکت در جلسات، لژیونها و کاربردی کردن این آموزشها به تعادل برسیم و نقطه تحمل و ظرفیت خود را بالا ببریم و نقطه ضعف و قوت خود را بشناسیم تا بتوانیم از پس مشکلات خود که در زندگی با آنها روبهرو هستیم برآییم.
تعویض جایگاه مسئول کارت
مرزبانان کشیک: همسفر مهسا و مسافر حمید
عکاس: همسفر شبنم مرزبان خبری
تایپ: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون ششم)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی صائب تبریزی
- تعداد بازدید از این مطلب :
1061