ابتدا لازم است نگاهی کوتاه بر چگونگی و قوانین کنگره۶۰ داشته باشیم. همانطور که میدانیم کنگره۶۰ یک مرکز علمی تحقیقاتی است که در حوزه درمان اعتیاد و مواد مخدر فعالیت میکند. محور فعالیتهای کنگره۶۰ در درمان اعتیاد مشتمل بر آموزش، پیشگیری، مهار و راهنمایی درمان است. ازنظر کنگره۶۰ درمان اعتیاد یک علم و رشته تخصصی محسوب میشود؛ خصوصاً زمانی که صحبت از پیشگیری، مهار و درمان اعتیاد در کار باشد. «علم پیچیده نیست و هر چیزی کلیدی دارد.» بدون داشتن این علم که متشکل از شناخت انسان، مواد مخدر و تأثیر متقابل آنهاست، نمیتوان در این حوزه فعالیت مفیدی داشت. آنچه تاکنون باعث توسعه و گسترش کنگره۶۰ بوده رشد علمی و معنوی است.
اگر بخواهیم تعریف درستی از علم داشته باشیم بایستی آن علم تجربهشده باشد و علمی که تجربهشده سندی بدون نقص خواهد بود. درواقع علم، زبان دوم بشر است. علم، توصیف قوانین تغییر، تبديل و ترخیص است که بر راستی و درستی یا حقیقت دلالت دارد. درواقع حرف درست بایستی از حلقوم درست زده شود؛ علم هیچ پایانی ندارد. اگر روزی اعداد پایان یافتند، علم هم پایان خواهد یافت. اگر بخواهیم به صلح و آرامش دست پیدا کنیم و از یک انسان مصرفکننده مواد به یک انسان متین و آرام تبدیل شویم، بایستی تغییر کنیم. برای تغییر لازم است دستورالعمل و نقشه راه داشته باشیم؛ بایستی بایدها و نبایدها را بدانیم، بدانیم چرا مواد مصرف میکنیم و چرا میخواهیم درمان شویم، همه این موارد به آموزش نیاز دارد.
افرادی که به کنگره میآیند دو گروه هستند؛ یک گروه مصرفکنندگان مواد مخدر که خواستار رهایی هستند و راهی برای درمان اعتیاد خود نیافتهاند که به این گروه «مسافر» گفته میشود. گروه دیگر افرادی که مصرفکننده مواد مخدر نبوده و از خانواده و نزدیکان شخص مصرفکننده هستند که به آنها «همسفر» اطلاق میشود. اشخاص مصرفکننده مواد مخدر به دلیل استفاده مکرر از مواد در سه ضلع جسم، روان و جهانبینی (مثلث درمان) خود تخریب و جهانی مملو از ترس، ناامیدی و حقارت برای خود به وجود آوردهاند. همسفر نیز به دلیل عدم شناخت اعتیاد و آسیبهای آن دچار خشم، نفرت، کینه و ... شده و هر دو از تعادل طبیعی جسم و روان برخوردار نیستند؛ بنابراین برای به تعادل رسیدن جسم و روان و برای رسیدن به صلح و آرامش به دانش و آگاهی زیادی نیاز داریم.
درمان اعتیاد نیازمند مثلث آموزش، تفکر و تجربه است. فرد مصرفکننده با کمک سه مؤلفه «نور، صوت و حس»، قوانین تغییر، تبديل و ترخیص را در خود به وجود آورده و به رهایی از اعتیاد دست مییابد. مجموع این آموزشها در قالب جهانبینی در مجموعهای از متون، جزوات، کارگاههای آموزشی و سیدیها توسط بنیان کنگره60 مهندس حسین دژاکام و استاد امین در اختیار اعضاء قرار میگیرد؛ البته شخص مسافر علاوه بر آموزشهای فوق، داروی درمان خود «اپیوم تینکچر» را نیز طبق پروتکل درمان دریافت میکند تا جایگزین مناسبی برای مواد خود داشته باشد. این داروی جایگزین با متد DST طی زمان حداقل ده ماه مورداستفاده شخص مصرفکننده قرار میگیرد؛ درواقع صورتمسئله اعتیاد و مثلث درمان اعتیاد از ابتداییترین و درعینحال مهمترین موضوعاتی هستند که در کنگره۶۰ توسط راهنمایان آموزش داده میشود.
راهنما کیست؟ مفهوم آموزش چیست؟ راهنمای مسافران افرادی هستند که علاوه بر تجربه اعتیاد و رهایی از آن، علم و دانش مربوطه را کسب کردهاند. راهنمای همسفران (گروه خانواده) نیز کسانی هستند که خودشان درگذشته عضو مصرفکنندهای در خانواده خود داشتهاند و با این مشکل روبهرو بودهاند. بعد از رهایی مسافرشان با نوشتن ۴۰ سیدی و گذراندن ۴۰۰ ساعت جلسه آموزشی و با شرکت در آزمون راهنمایی نمره قبولی را کسب کرده و طی مراحل قانونی به درجه راهنمایی نائلآمدهاند. گاهی اوقات بعضی از کلمات بسیار زیبا هستند، مثل کلمه آموزش. بهراستی مفهوم آموزش چیست؟ آموزش یعنی ابتدا خود با آگاهی در بستر مناسب آموختن و سپس به دیگران انتقال دادن؛ درواقع تا زمانی که انسان آموزش نبیند، نمیتواند در حیطه استادی قرار گیرد.
لازم است بدانیم آموزش توسط چه افرادی باید صورت گیرد، به چه افرادی باید آموزش داد و برای چه میخواهیم آموزش بدهیم. به همین دلیل کسانی که سواد ندارند پذیرفته نمیشوند. تجربه ثابت کرده افرادی که سواد ندارند در کنگره به درمان نمیرسند و با این روش خیلی افراد باسواد شدهاند. چرا در کنگره سیدی نوشتن یک قانون است؟ زیرا از قلم است که گامهای بلندش در سراسر گیتی، روان و جاری میشود. یکی از اضلاع رسیدن به درمان، آموزش است و با نوشتن آموزش معنا میگیرد. شنیدن نمیتواند مانند نوشتن باشد. عمق فاصله نوشتن با گوش کردن مثل فاصله شنیدن با دیدن است. براثر نوشتن مسئله جدی و آموزش مطالب بهصورت عمقی در ذهن حک میشود. نوشتن خود نوعی مدیتیشن (تمرکز) است، دامنه لغات زیاد میشود، ادبیات قوی میشود، انسان آرام و صبور شده و زود از کوره خارج نمیشود، ذرهذره نقطه تحمل بالا میرود و هزاران فواید دیگر نیز با خود به همراه دارد.
همه اعضاء کنگره۶۰ در هر جایگاهی که قرار داشته باشند، موظف هستند طبق قوانین کنگره هر هفته یک سیدی بنویسند و به جایگاه بالاتر خود تحویل دهند و در اثر نوشتن سیدی و آموزشها است که جایگاه بالاتر مشخص میشود. نوشتن سیدی چه نقشی در آموزش دارد؟ کیفیت در کنگره از اهمیت بالایی برخوردار است. موفقیت ما درراه درمان اعتیاد همین سیدیها و آموزشهای کنگره۶۰ هستند. ما بایستی بهگونهای عمل کنیم که فضا را برای آیندگانی مهیا کنیم که در رنج اعتیاد به سر میبرند و راهی برای درمان خودشان نمییابند. زمانی که اقدام به نوشتن میکنیم میزان توانایی خود را به دست میآوریم و از جوانب قضیه آگاهی تجربی پیدا میکنیم. برای مثال اگر بخواهیم خیابانی را توصیف کنیم، درصورتیکه با اتومبیل بهسرعت از آن عبور کنیم، صحنههای بسیار کوتاهی برای توصیف وجود دارد؛ درصورتیکه پیاده از خیابان عبور کنیم، توصیفات دقیقتر و بیشتری خواهیم داشت. تفاوت نوشتن با گوش کردن محض نیز در همین مورد است. درواقع نوشتن در حکم صحنه آهسته گوش کردن است. با نوشتن تمرکز افزایشیافته و باعث رهایی از نشخوارهای ذهنی میشود. نشخوار ذهنی افکار پراکندهای هستند که انسان را دائماً آزار میدهند.
در کنگره۶۰ برای انجام هر کاری یک مثلث داریم و مثلث دانایی در رأس همه آنها قرار دارد. آموزش و درمان اعتیاد در کنگره بهگونهای است که تابهحال بیش از یکصد هزار نفر درمان قطعی اعتیاد را در کارنامه خود گنجانده است. درمان ازنظر کنگره۶۰ یعنی فرد رهاشده از اعتیاد اگر در لابراتوار مواد مخدر کار کند، هیچگونه تمایلی به مصرف مواد نداشته باشد. همه اینها در پرتو پروتکل DST، داروی درمان اپیوم تینکچر و آموزش جهانبینی است. راهنمایان کنگره۶۰ قویترین افرادی هستند که کنگره را بهخوبی میشناسند و آگاهی بسیار ژرف و درستی نسبت به اعتیاددارند. راهنمایان گروه خانواده نیز بهترین مشاور برای خانوادههای مصرفکنندگان هستند. همه اعضاء کنگره۶۰ از یک معلم درس میگیرند و هیچ اختلافسلیقهای در بین افراد نیست. در پایان با نوشتن سیدیها به جهان پیرامون خودمان پی میبریم. نوشتن سیدی همانند درختی است که از ریشهاش تغذیه میکند. موفقیت ما درراه درمان اعتیاد همین سیدیهایی هستند که افراد باعلاقه و تمرکز مکتوب میکنند و در ناخودآگاه خود برای هر بعد حک میشود.
منابع:
1) کتاب چهارده مقاله، مهندس حسین دژاکام
2) کتاب عشق، چهارده وادی برای رسیدن به خود، مهندس حسین دژاکام
3) سیدی اتوبوس، مهندس حسین دژاکام
4) سیدی قوانین، مهندس حسین دژاکام
5) سیدی نقش آموزش در رهایی، مهندس حسین دژاکام
6) سیدی روان باختگان، مهندس حسین دژاکام
7) سیدی چراغ دان، مهندس حسین دژاکام
نویسنده: راهنما همسفر فاطمه (لژیون نوزدهم)
رابط خبری: همسفر لیلا لژیون راهنما همسفر فاطمه (لژیون نوزدهم)
ارسال: همسفر زهرا خدمتگزار سایت
همسفران نمایندگی آکادمی
- تعداد بازدید از این مطلب :
1875