English Version
This Site Is Available In English

مشارکت مکتوب؛ عدالت !

مشارکت مکتوب؛ عدالت !

(به نام قدرت مطلق)

 

هم‌سفر فاطمه (کمک راهنمای محترم لژیون نهم):

این دستور جلسه یکی از مهم‌ترین دستور جلسه‌ها در کنگره هست. در آرم کنگره 60 که یک مثلث هست، از سه ضلع معرفت، عمل سالم، عدالت تشکیل‌شده است. برای برقراری عدالت ابتدا باید به شناخت و آگاهی و یا همان معرفت رسید، سپس با کسب معرفت می‌توانیم درراه عمل سالم قدم برداریم تا به تعادل یا همان عدالت برسیم. من قبل از کنگره تصور می‌کردم که عدالت یعنی اینکه همه باهم مساوی باشند و از همه‌چیز به‌اندازه مساوی بهره ببرند. از زمانی که وارد کنگره 60 شدم و آموزش گرفتم متوجه شدم که عدالت یعنی اینکه، هر چیزی سر جای خودش باشد و هر کس به‌اندازه تلاش خودش در هر مقوله‌ای سهم ببرد. در مورد این سؤال که آیا همه افراد در کنگره 60 باهم برابرند؟ باید بگویم، عدالت به ما می‌گوید: خیر، زیرا اگر باهم برابر بودند مساوات برقرار می‌شد نه عدالت به مفهوم واقعی آن.مثلانمی توانیم بگوییم کسانی که در کنگره 60 مدام در حال خدمت هستند با آن‌هایی که فقط رفت‌وآمد می‌کنند و در کنگره هیچ خدمتی انجام نمی‌دهند، باهم برابرند، یا در یک لژیون ره‌جویی که به حرف‌های راهنمای خود گوش می‌دهد و فرمان‌بردار است با ره‌جویی که بی‌خیال است و فرمان‌ها راهنما را انجام نمی‌دهد، باهم برابر نیستند. در ابتدای ورود دو نفر به کنگره 60 از دیدگاه کنگره، باهم برابرند زیرا خدمت و امکانات کنگره 60 در ابتدا برای همه افراد تازه‌وارد یکسان است. به همه افراد مشاوره داده می‌شود، به همه حق انتخاب راهنما داده می‌شود. ولی از این به بعد اختیار با خود شخص است که رهایی را انتخاب کند یا ماندن در تاریکی‌ها را. هرکدام از ما هر جایگاهی که داریم نتیجه تلاش خودم است و این عین عدالت است

 

هم‌سفر زینت:

در جامعه‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم افراد متفاوت با طرز فکر و موقعیت‌های مختلف اجتماعی در حال زندگی هستند و با الهام گرفتن از این جایگاه‌ها به موقعیت شغلی دلخواه یا مناسب خود دست پیداکرده‌اند. حال باید بگویم که این افراد طرز فکر گوناگون و متفاوتی نسبت به سایر افراد جامعه دارند، حتی ممکن است گاهی در بعضی موارد به هم نزدیک باشند، ولی قطعاً جایگاه و موقعیت شغلی مناسب با آن طرز فکر، کم پیش می‌آید که شبیه هم باشند. آیا این افراد در مسیر زندگی خود عدالت را رعایت کرده‌اند؟ و یا مسیر زندگی خود را بر اساس عدالت اجتماعی و خانوادگی بنانهاده‌اند؟ آیا در مسیر زندگی خود برای آن چیزی که به نفع خویش نیست، می‌تواند آن حرف یا عمل را قبول کند؟ هر زمان ما بتوانیم تمام افراد جامعه را به یک‌چشم نگاه کنیم و همه جایگاه و موقعیت اجتماعی را یکسان نگاه کنیم و فقیر و غنی و کل افراد جامعه در نظر ما یکسان باشند، آن‌وقت می‌توانیم بگوییم که به تعادل رسیده‌ایم. به نظر من در کنگره 60 افراد باهم یکسان هستند ولی جایگاه‌ها باهم فرق دارد و برای رسیدن به آن جایگاه‌ها باید تلاش کرد و به توانایی انجام آن کار دست‌یافت. هر جایگاهی حتی کوچک برای همه باید قابل‌احترام و توجه باشد و مسلماً همه با تلاش می‌توانند به‌صورت سلسله‌مراتب، جایگاه‌های مناسب را تجربه کنند.

 

 هم‌سفر زهرا:

در مورد عدالت من در کنگره یاد گرفتم که همه افراد باهم برابر نیستند. راهنمایی که مدت‌هاست در کنگره 60 خدمت می‌کند و زحمات زیادی کشیده است و علم آموخته و آن را به دیگران می‌آموزد، قطعاً آگاهی بالاتری نسبت به افراد تازه‌وارد دارد. شاید از خیلی جهات باهم شبیه و برابر باشند ولی ازنظر علم و دانش متفاوت هستند. افراد باسابقه آگاهی بالاتری نسبت به افراد دیگر دارند. زیرا زحمت بیشتری برای کسب علم و آگاهی کشیده‌اند، تا آن را به دست بیاورند.

 

هم‌سفر طاهره:

عدالت از پیچیده‌ترین مسائل و موضوعاتی است که اندیشه بشر درباره آن به تأمل و تفکر پرداخته است. در اندیشه‌های مکتوب و غیر مکتوب موجود در ادبیات عربی و اسلامی اولین نفر که به موضوع عدالت نگاه دقیقی داشت، حضرت علی (ع) است. حضرت علی می‌فرماید: عدل در مقام توصیف به سار فراخ است، درحالی‌که در مقام عمل بسیار تنگ و دشوار». درواقع این بیان موجز، تبیین از پیچیدگی مفهوم عدالت است. شاید راز این پیچیدگی و دشواری تحقق عدالت در عمل هم این است که انسان‌ها عدالت را بیشتر در تمایلات درونی خود و به‌طور عمده بر اساس منافع خود توصیف می‌کنند. حضرت علی می‌فرمایند: در عدل گشایشی استوکسی که اجرای عدالت را در تنگنا قرا می‌دهد، ظلم و ستم بر او تنگ‌تر خواهد آمد. این بیان خیلی عمیق است. یعنی کسی که در پناه عدالت احساس امنیت نکند، در امان ظلم احساس آرامش نخواهد کرد. برای همی منظور است که خداوند انسان‌ها را دعوت به عدالت و پیروزی حق نموده است و انسان را از پیروزی ابلیس که از درگاه حق رانده‌شده پرهیز می‌دهد. عدل خداوند ایجاب می‌کند که اطاعت‌کنندگان از شیطان، به مجازات خود برسند. حکم خداوند بر همه اهل آسمان و زمین یکسان است. مهم‌ترین معیار ارزیابی انسان بر پایه ایمان و عملکرد آن‌ها در رفتارهای اجتماعی و فردی هست. امید آن داریم که روزی بیاید، که عادل واقعی از راه برسد و عدالت مدنظر اجرا شود.

 

هم‌سفر سمیه:

در مورد دستور جلسه عدالت باید بگویم که در بعضی جهات همه ما باهم برابر هستیم و از بعضی جهات برابر نیستیم. کسانی که در مقام کمک راهنما، نگهبان، مرزبان. غیره در حال خدمت هستند جایگاه‌های متفاوت دارند، ولی ازلحاظ آموزش‌هایی که کنگره از طریق سی‌دی‌ها، نوشتارها و کتاب‌های آقای مهندس در اختیار همه ما گذاشته می‌شود، برابر هستیم. هرکسی با هر پست و مقامی که در خارج کنگره دارد، وقتی به کنگره می‌آید، با دیگران برابر است. مثلاً در بیرون کنگره دکتر یا مهندس یا هر پست دیگری دارد وقتی وارد لژیون می‌شود، با آن‌کسی که کم‌سواد است، برابر هست و هیچ برتری به دیگران ندارد. فردی که در سفر اول رها می‌شود و در آزمون کمک را همایی قبول می‌شود، در پیمان خود عهد می‌بندد تا عدالت را رعایت کند. این کلمه در کنگره 60 آن‌قدر مهم هست که یکی از اضلاع مثلت کنگره 60 هست و من فکر می‌کنم در کنگره 60 عدالت رعایت می‌شود.

 

خدا قوت به همسفران (لژیون نهم ) نمایندگی قزوین

تایپ و ویرایش:همسفر فاطمه لژیون هشتم

 
 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .