English Version
This Site Is Available In English

خدمت در جهت درست و بر طبق قوانین و حرمت‌ها

خدمت در جهت درست و بر طبق قوانین و حرمت‌ها

روز جمعه ١۶ شهریور ۱۴۰۳، همسفران نمایندگی وکیلی یزد، میزبان اسیستانت محترم، همسفر فاطمه، در پارک شهدا بودند. حضور ایشان انرژی خاصی را در جمع همسفران ایجاد کرد و ما از راهنمایی‌های ایشان بهره فراوان بردیم. فرصت را غنیمت شمرده و مصاحبه‌ای را با ایشان ترتیب دادم. امیدوارم آموزش‌های این مصاحبه برای همه دوستان مفید واقع گردد.

خانم فاطمه و مسافرشان با آنتی ایکس شیشه و تریاک وارد کنگره شدند. ۱۲ ماه و یک هفته به راهنمایی آقای علی اشکذری و خانم نرگس یعقوبی‌زاده سفر کردند و هم اکنون ۱۱ سال و سه ماه است که به  یاری خداوند رها شده‌اند. رشته ورزشی هر دو تیراندازی با کمان است.

خانم فاطمه جایگاه‌های خدمتی مختلفی را تجربه نموده‌اند؛ از جمله: راهنمایی، مرزبانی ورزشگاه تختی، مسئول امتحانات، ایجنت، دستیار اسیستانت و هم اکنون در جایگاه اسیستانت ورزش مشغول خدمت می‌باشند.

چه مقدار طول می‌کشد تا کسی از یک رهجو به جایگاه اسیستانت برسد؟

زمان خاصی ندارد؛ اولا مدت زمان، بستگی به حرکت و آموزش خود ما دارد و معمولا در کنگره، این جایگاه‌ها هستند که ما را انتخاب می‌کنند. ثانیا هدف، نباید رسیدن به جایگاه باشد، آموزش دیدن در آن جایگاه مهم است. نمی‌توان برای رسیدن به یک جایگاه زمان تعیین کرد. مهم این است که خدمت، در جهت درست و بر طبق قوانین و حرمت‌ها باشد. اگر واقعا هدف ما رسیدن به یک جایگاه خاص باشد، مطمئنا هدف را به درستی انتخاب نکرده‌ایم. هدف باید فقط خدمت کردن باشد تا آن جایگاه باعث رشد ما گردد.
این قضیه در مورد تمام جایگاه‌های خدمتی صادق است. به یاد دارم آقای مهندس در یکی از صحبت‌های خود فرمودند: شخصی نزد من آمده بود که من را دیده‌بان کنید و ما هم این شخص را کامل کنار گذاشتیم؛ چرا؟ چون فقط جایگاه و رسیدن به آن برایش مهم بود، هدفش رسیدن به جایگاه با ارزش دیده‌بانی بود؛ پس مهم است که با چه نیتی در جایگاه قرار می‌گیریم.
امیدوارم هر کس در هر جایگاهی قرار می‌گیرد سعی کند که در جهت قوانین و حرمت‌ها حرکت کند و تلاشش بر این باشد که باعث رشد سیستم گردد، چون خدمت کردن در درجه اول خدمت به خودمان است و بعد خدمت به ساختار.

پیشنهاد شما برای دعوت و تشویق همسفران برای حضور پررنگ‌تر در پارک چیست؟

اتّفاقاً سؤال من از مرزبان ورزشی پارک همین بود که تعداد همسفران در نمایندگی چند نفر است و ایشان گفتند نزدیک به صد نفر. حداقل نیمی از این تعداد، یعنی نزدیک به پنجاه نفر، باید در پارک حضور داشته باشند در حالی که چنین نیست.
این قضیه تا حدود زیادی به راهنماها مربوط می‌شود؛ حضور راهنما در پارک باید صد در صدی و پر رنگ باشد. وقتی راهنما در پارک حضور دارد می‌تواند در لژیون با قدرت و کلام پر نفوذ، همسفران را دعوت به حضور در پارک کند؛ به‌این‌ترتیب رهجوها هم برای آمدن به پارک بیشتر تشویق می‌شوند. حضور راهنما در پارک، به عنوان یک الگو می‌تواند منجر به حضور حداکثری رهجو‌ها گردد.
عامل بعدی این است که  همسفر، خودش به این نتیجه برسد که ورزش در سلامت او و مسافرش چه تأثیر شگفت‌انگیزی دارد. در مورد ورزش باید به شناخت رسید. با توجه به این‌که دستور جلسه هفته نیز وادی هفتم است، همسفر باید به آن کشفی که در وادی به آن اشاره شده است برسد. درک کند که چرا باید صبح جمعه از رختخواب دل بکند و به پارک برود. آن کشف باید اتفاق بیفتد تا حضور همسفر در پارک قطعی و دائمی گردد.

لطفاً توضیحاتی در مورد مسابقات ورزشی بفرمایید.

برنامه‌ریزی برای انجام مسابقات ورزشی با مشورت از دیده‌بان همسفران، خانم آنی کماندار، صورت می‌گیرد. مسابقات در اغلب سال‌ها به همین منوال برگزار شده است. الان در حال برگزاری مسابقات جام عقاب طلایی هستیم که بیست و سوم و سی‌ام شهریور دو مسابقه دیگر انجام خواهد شد و مرحله اول مسابقات جام به پایان می‌رسد و قرار است طبق برنامه‌ریزی سال قبل یعنی دوره پنجم، نفرات اول تیم‌ها در هر رشته به تهران آمده و آخرین مسابقه خود را برگزار نمایند؛ البته به نفرات اول تا سوم که در پارک‌های شهرستان مسابقه داده بودند هم لوح تقدیر داده می‌شود و از آنها تجلیل می‌گردد.

نحوه انتخاب پارک میزبان چگونه است و چه ملاک و معیاری یک پارک را به عنوان پارک میزبان برای انجام مسابقات مشخص می‌کند؟

ما اسامی و موقعیت تمامی پارک‌ها را در کنار هم قرار می‌دهیم. در زمان برگزاری مسابقات جام عقاب طلایی ما ۶۲ پارک داشتیم که جدیداً چهار، پنج پارک دیگر نیز مجوز گرفته‌اند ولی جزو مسابقات ما نبودند. بعد از مشخص شدن لیست پارک‌ها با توجه به فاصله استان‌ها یا شهرستان‌ها از هم و زمانی که طول می‌کشد تا همسفران از یک استان به استان دیگر برسند یکی از پارک‌ها را به عنوان میزبان انتخاب می‌کنیم.
این پارک باید کوتاه‌ترین مسافت را نسبت به سایر پارک‌ها به آن نمایندگی داشته باشد؛ پس اولویت ما برای انتخاب پارک میزبان مدت زمان یا همان مسافت آن پارک نسبت به اطراف خودش است؛ به عنوان مثال مسافت یزد تا اصفهان نسبت به مسافت یزد تا کرمان یا شیراز کمتر است؛ پس قطعاً پارک اصفهان در اولویت میزبانی قرار می‌گیرد؛ سعی ما همواره بر این موضوع بوده است. البته بنا به دلایل متعدد ممکن است که یکی از این پارک‌های میزبان از یک نمایندگی دور باشد؛ مثلاً همین اتفاق برای همسفران نمایندگی‌های کرمان و شیراز که باید به پارک اصفهان می‌آمدند پیش آمد و دلیل آن، نبودن پارکی مناسب نزدیک به آن‌ها بود.

آیا به عنوان اسیستانت ورزش باید به همه پارک‌ها در شهرهای مختلف سر بزنید و از آنها بازدید داشته باشید؟

واقعیت این است که من به عنوان دستیار، فقط به استان‌های یزد، مشهد و اصفهان سر زده بودم؛ چون در پارک‌های اصفهان و مشهد نمایندگی‌های زیادی حضور دارند لازم بود به آن‌جا سرکشی شود و بازدیدهایی صورت گیرد ولی با توجه به فرمان آقای مهندس، برنامه‌ریزی شده است که ان‌شاءالله به تمام پارک‌ها سر بزنیم.
امروز متوجه شدم که ناظر بودن و شنیدن صحبت ها از نزدیک، تأثیر بسیار بیشتری در رشد و حل مسئله دارد تا این‌که بخواهیم همیشه تلفنی و از راه دور جوابگو باشیم. حضور یک مسئول در پارک، هر چند وقت یک‌بار، مورد نیاز است.
هرچه آقای مهندس بگویند ما با دل و جان انجام می‌دهیم. وقتی نیاز پارک‌ها به حضور مسئول را می‌بینم تمام سختی مسیر را فراموش می‌کنم و متوجه می‌شوم که حرف آقای مهندس کاملاً درست و به‌جا بوده است. ان‌شاءالله برنامه‌ریزی می‌کنیم که با کمک دستیاران، هر ماه به چند پارک سر بزنیم و امیدوارم خداوند هم به ما کمک کند.

آیا برای برگزاری مسابقات بین دو تیم از نمایندگی‌های مختلف یک استان، باید اسیستانت برنامه‌ریزی داشته باشد یا مرزبان‌های ورزشی نمایندگی‌ها هم می‌توانند این کارها را انجام دهند؟ مثلاً اگر قرار باشد مسابقاتی بین همسفران نمایندگی‌های وکیلی یزد و یحیی زارع میبد صورت گیرد این کار از چه طریقی باید انجام شود؟

ابتدا باید هماهنگی بین این دو نمایندگی صورت گیرد. هماهنگی ‌در درجه اول بین ایجنت دو شعبه و سپس با اسیستانت ورزش صورت می‌گیرد. برنامه‌ریزی باید به گونه‌ای باشد که هیچ پارکی خالی نشود؛ مثلاً این گونه نباشد که همه همسفران نمایندگی یحیی‌ زارع میبد به یزد بیایند تا مسابقه بدهند؛ اما این امکان وجود دارد که مثلاً تیم والیبال یا بدمینتون یکی از نمایندگی‌ها به نمایندگی دیگر برود و مسابقه بین آن‌ها انجام گیرد.
حضور در مسابقات ورزشی باعث پیشرفت ورزش و همچنین انتقال انرژی بین تیم‌ها می‌گردد؛ چون رقابت سالم منجر به پیشرفت می‌گردد و سطح انرژی را بالا می‌برد.

در پایان اگر صحبت یا پیشنهاد خاصی دارید بفرمایید.

تمام سعی ما این است که در جهت پیشرفت ورزش همسفران حرکت کنیم و امیدوارم ورزش کردن و حضور در پارک را هم بر خود لازم بدانیم. همان‌طور که به هر دری می‌زنیم تا رأس ساعت در شعبه حضور داشته باشیم و از انرژی آن استفاده کنیم، باید برای حضور در پارک و ورزش کردن هم همین گونه باشیم، پارک را در اولویت کارهای خود قرار دهیم و از بهانه و توجیه کردن‌های بیهوده بپرهیزیم. اگر خواسته قوی باشد و آموزش‌های درست را گرفته باشیم می‌توانیم در پارک حضور یابیم و حتی توانایی این را هم داریم در صورتی که مسافر بخواهد توجیه بیاورد و در پارک حضور پیدا نکند با ترفندهای زنانه او را هم به حضور در پارک تشویق کنیم؛ اما همه این مطالب، مستلزم داشتن خواسته قوی‌ است تا بتوانیم از رختخواب دل بکنیم. وقتی در فضا و انرژی پارک قرار گرفتیم خود به خود روزشماری می‌کنیم تا جمعه شود و جهت ورزش و دریافت انرژی به پارک بیاییم.

خانم فاطمه عزیز از صحبت‌های شما بسیار آموزش گرفتم و از این‌که در کنار شما بودم بسیار لذت بردم. امیدوارم دفعه بعد که به پارک‌ یزد تشریف می‌آورید از عملکرد همسفران نمایندگی در بخش ورزشی شگفت‌زده گردید. سپاسگزارم که وقت باارزش خود را در اختیار من قرار دادید.

گردآوری: مسئول مصاحبه، راهنمای تازه‌واردین، همسفر صدیقه
ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون دوم)
همسفران وکیلی یزد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .