English Version
This Site Is Available In English

طبیعت را الگوی خود قرار دهیم

طبیعت را الگوی خود قرار دهیم

جلسه سیزدهم از دوره ششم کارگاه‌های آموزش خصوصی همسفران نمایندگی ملایر با دستور‌جلسه «وادی یازدهم (چشمه‌های جوشان و رودهای خروشان همه به بحر و اقیانوس می‌رسند) و تأثیر آن روی من» با استادی راهنما همسفر فاطمه، نگهبانی راهنمای تازه‌واردین همسفر بهاره و دبیری موقت همسفر رعنا روز دوشنبه ۱۳ آذر ماه سال ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

همان‌طور که می‌دانید ما در کنگره، ۱۴‌وادی داریم که این وادی‌ها قوانین و راه و رسم زندگی کردن را به ما آموزش می‌دهند. از وادی اول (با تفکر ساختارها آغاز می‌شود) با تفکر درست آشنا شدیم تا رسیدیم به وادی دهم که می‌گوید: «صفت گذشته در انسان صادق نیست» برای اینکه صفت‌های انسان تغییر کند تنها یک راه وجود دارد و آن‌هم تزکیه و پالایش است، این‌طور نیست که ما یک ورد یا دعایی بخوانیم و صفت‌های ما تغییر کند باید اخلاق و رفتار ما تغییر کند که ممکن است چندین سال طول بکشد تا تغییرات جدید ایجاد شود و تا زمانی که اخلاق و رفتار ما تغییر نکند، صفت‌های ما هم تغییر نخواهد‌کرد.

انسانی که توانسته صفت‌های خودش را تغییر بدهد، تبدیل به چشمه جوشان و رود خروشان می‌شود؛ یکی از موضوعاتی که درکنگره و آموزش‌های کنگره است این است که همیشه طبیعت را الگو قرار می‌دهیم و از تمثیل‌ها و تشبیه‌ها استفاده می‌کنیم در وادی یازدهم هم انسان را تشبیه به چشمه‌های جوشان و رود خروشان می‌کند و می‌گوید: انسان‌ها می‌توانند مانند چشمه جوشان و رود خروشان باشند هر انسانی با توجه به مراتب نفس و دانایی‌اش می‌تواند یک چشمه باشد بعضی از انسان‌ها چشمه‌ای جوشان و و زلال، عده‌ای چشمه‌ای خشک و خنثی و بعضی‌ها چشمه‌ای زهرآگین هستند.

حال یک چشمه را در نظر بگیریم برای اینکه جوشان باشد باید دو ویژگی داشته باشد، یکی منابع آبی داشته باشد و دوم اختلاف ارتفاع یعنی از سطح زمین فاصله داشته باشد، انسان هم باید این دو ویژگی را داشته باشد و منابع و منبع داشته باشد، منظور از منبع اطلاعات و آگاهی و دانش است. انسان باید مدام تلاش کند تا دانایش را بالا ببرد و آن‌را تبدیل به دانایی موثر کند همچنین باید علم و دانش کسب کند و آن علم و دانش راستین باشد که در جهت ارزش‌ها است. خوشبختانه ما درکنگره با استفاده از سی‌دی‌های آموزشی و وادی‌ها اگر بتوانیم این وادی‌ها را در زندگی کاربردی کنیم و به آن عمل کنیم روز به روز بر علم و آگاهی و دانایی ما افزوده خواهد شد.

نکته بعد اینکه انسان باید هر جایگاهی که دارد تلاش کند تا جایگاهش را تغییر بدهد و این تغییر جایگاه‌ها در جهت ارزش‌ها به انسان انرژی زیادی می‌دهند، در کنگره وقتی یک سفر اولی سفرش را شروع می‌کند و به درمان و رهایی می‌رسد انرژی زیادی به‌دست می‌آورد همچنین فردی که در امتحان راهنمایی شرکت می‌کند و راهنما می‌شود انرژی فوق‌العاده‌ای نصیبش می‌شود، با خدمت کردن در کنگره می‌توانیم انرژی زیادی کسب کنیم و جهش‌های زیادی در انسان به واسطه این خدمت‌ها ایجاد می‌شود.

زمانی که رود حرکتش را شروع می‌کند در مسیرش کوه‌ها، دره‌ها و سنگ‌های زیادی هست ولی رود متوقف نمی‌شود و مسیرش را ادامه می‌دهد تا به دریا و اقیانوس یعنی هدفش برسد! مسیر زندگی انسان هم یک مسیر سهل و راحتی نیست پستی و بلندی‌های زیادی دارد و هیچ تضمینی به انسان داده نشده که یک زندگی راحت و آسانی داشته باشد انسان هر کاری که می‌خواهد انجام بدهد، سختی دارد برای مثال: درس بخواند، خانه بخرد، کنگره برود، سفرش را شروع کند و... همیشه سختی‌ها و مشکلات هستند ولی همان‌طور که رود مسیرش را با وجود تمام سنگ‌ها ادامه می‌دهد و متوقف نمی‌شود، انسان هم باید باوجود همه این مشکلات و سختی‌ها به مسیرش ادامه دهد تا به هدف و مقصود و خواسته‌اش برسد و بدانیم که این فرصت زندگی کردن نعمت بزرگی است که خداوند در اختیار انسان‌ها قرار داده است پس بهترین استفاده را کنیم، امیدوارم همه ما با وجود تمام مشکلاتی که در زندگیمان داریم بتوانیم از تک‌تک لحظه‌های زندگی‌مان لذت ببریم.

مرزبانان کشیک: همسفر‌ الهام و مسافر سعید
عکس: مرزبان خبری همسفر فرشته
تایپ: همسفر مبینا رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون سوم)
ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی ملایر

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .