English Version
This Site Is Available In English

کلاه خود را قاضی کن

کلاه خود را قاضی کن

جلسه سوم از دوره یازدهم کارگاه‌های آموزشی کنگره ۶۰ مخصوص همسفران لژیون ۴ با کمک راهنمایی همسفر بتول و استادی همسفر زهرا و دبیری همسفر فاطمه با دستور جلسه "قاضی خود" ساعت ۱۸ روز پنجشنبه مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۳۰ آغاز به کار نمود.

سخنان استاد:
در قدیم می‌گفتند: کلاه خود را قاضی کن یعنی خودت قضاوت کن؛ آقای مهندس در مورد قاضی شدن خود، توجه به یکسری موضوعات را مورد تأکید قرار می‌دهند برای مثال زمانی که می‌خواهیم در مورد هر مسئله‌ای قضاوت کنیم در جهت انجام این قضاوت یک مثلث تشکیل می‌شود که یک ضلع مثلث خودمان، یک ضلع آن مشکلات و ضلع دیگر حکمی است که ما صادر می‌کنیم.

برای این که بتوانیم درست قضاوت کنیم باید به آگاهی و شناخت لازم رسیده باشیم تا قضاوت ما نتیجه درستی داشته باشد متأسفانه اکثر مواقع در هنگام قضاوت کردن حکم را به نفع خودمان صادر می‌کنیم.

ما در همه مسائل و مشکلات، دیگران را مقصر می‌دانیم و این در صورتی است که مقصر بیشتر مشکلات خودمان هستیم پس هیچ وقت نباید از خودمان سلب مسئولیت کنیم؛ موقع قضاوت کردن باید معرفت، عدالت و عمل سالم را انجام دهیم و تحت هیچ شرایطی به نفع خودمان حکم صادر نکنیم.

در پیشگاه خداوند افرادی که آه و ناله می‌کنند و دائماً از زندگی شاکی هستند مردود می‌شوند و در عوض کسانی که شاکر و قدردان هستند شاگرد اول کلاس محسوب می‌شوند، ما باید شاکر و سپاسگزار کسانی باشیم که برای ما زحمت می‌کشند شکر یعنی تشکر و تشکر یعنی قدردانی از کسی که برای ما کار یا خدمتی انجام می‌دهد.

ریشه تمام مشکلات جهل و ناآگاهی است من بر اثر جهل و نادانی کاری انجام دادم که الان با آن دست به گریبان هستم، در زمینه قضاوت، زمانی قضاوت نتیجه درستی به بار می‌آورد که به چگونگی آن توجه شود.

میزان تخریب هر شخص بستگی به میزان جهل و نادانی او دارد و هر چه انسان بیشتر در تاریکی فرو برود جهل و نادانی او بیشتر و خروج از تاریکی‌ها سخت‌تر می‌شود؛ قطعاً خروج از تاریکی در یک لحظه اتفاق نخواهد افتاد بلکه نیاز به زمان، دانش و آگاهی دارد و با بالا بردن دانایی، صبر و تلاش این امر میسر می‌شود، هر چقدر تاریکی عمیق‌تر باشد بیرون آمدن از آن زمان بیشتری می‌برد، پس زمانی که مشکلی برای ما پیش می‌آید اول باید صبور باشیم، فکر کنیم و نترسیم تا بتوانیم راه‌حل منطقی و درستی برای آن پیدا کنیم.

این که بدون تعصب داوری کنیم مسئله بسیار مهمی است بنابراین سعی کنیم از زاویه دید خود به مسائل نگاه نکنیم تا بتوانیم حکم مناسبی صادر نمائیم همچنین در هنگام قضاوت کردن سعی کنیم به گوشه‌ای خلوت برویم و تمام افکار و اندیشه خود را بکار بگیریم تا بتوانیم حکمی که همراه با عدالت و دانایی است صادر نمائیم.

ویرایش: همسفر فاطمه لژیون کمک راهنما همسفر بتول (لژیون چهارم)

ویراستار و ثبت: همسفر طاهره لژیون کمک راهنما همسفر سپیده (لژیون سوم)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .