English Version
This Site Is Available In English

شرط داشتن جسم سالم، محیط سالم است

شرط داشتن جسم سالم، محیط سالم است

دستور جلسه درختکاری در وادی دوازدهم بیان‌شده است؛ شرط اجرای وادی دوازدهم این است که بایستی یک سال از شروع آموزش یا آغاز تزکیه و پالایش گذشته باشد.

قاعدتاً این سؤال پیش می‌آید که چرا یک سال باید بگذرد؟ زیرا انسان به هر صورت که باوجود خودش رفتار کند با پیرامون خودش نیز همان رفتار را انجام می‌دهد. درون و بیرون انسان‌ها به‌صورت متقارن است؛ شخصی که در درون او ضد ارزش‌ها قرار دارد، چگونه می‌تواند به محیط‌زیست خود توجه نماید!

زمانی که شخص سفر دوری از ضد ارزش‌ها را آغاز می‌نماید؛ کم‌کم این میل و حس دوست داشتن طبیعت در درون او بیدار می‌شود و مانند چشمه، زمانی می‌تواند تراوش کند که درونش پر از آب باشد و آن زمان است که می‌تواند تبدیل به رود خروشان شود.

آقای امین می‌فرمایند: در کتاب آسمانی بیان‌شده؛ اعمال ما مستقیماً روی وضعیت آب‌وهوا تأثیر می‌گذارند. حال چرا درخت بکاریم؟ زیرا وجود درختان و گیاهان است که حیات را به وجود آورد و باعث تصفیه هوا و تولید اکسیژن می‌گردند و گازکربنیک هوا را جذب نموده و گاز اکسیژن را پس می‌دهند؛ از این نظر هر هکتار جنگل قادر است سالانه ۲/۵ تن اکسیژن تولید کند و اکسیژن لازم برای ۱۰ نفر در سال تهیه گردد.

درختان باریشه دواندن در خاک و ایجاد بستری مناسب برای نفوذ آب در خاک هستند؛ به همین دلیل جنگل‌های زاگرس بزرگ‌ترین منابع آبی کشور به شمار می‌روند. گیاهان با جذب نور خورشید، رطوبت ایجاد می‌کنند و باعث تعادل دمای کره زمین می‌شوند؛ در بسیاری از مواقع هنگامی‌که در شب از کنار پارک عبور نمایید؛ هوا خنک پارک را احساس می‌کنید.

زمانی که طوفان و یا باد می‌آید؛ جنگل‌ها به کمک شاخه و برگ درختان سرعت باد را کم می‌کنند و باریشه گیاهان مانع ایجاد فرسایش خاک می‌شوند. درختان و گیاهان مواد غذایی‌شان را در اختیار موجودات زنده قرار می‌دهند و املاح و مواد مغذی که در خاک موجود است را می‌توان از طریق گیاهان و میوه درختان دریافت نمود. کاشت درخت ایجاد محل مناسبی برای تفریح بوده و رنگ سبز باعث آرامش درون انسان‌ها می‌گردد.

حال سؤال مطرح می‌شود که ما انسان‌ها در قبال این‌همه خدمت‌هایی که گیاهان و درختان انجام داده‌اند چه کرده‌ایم؟ و در جواب بایستی گفت: با روش اشتباه خود ما باعث تخریب این نعمت گران‌بهای خداوند شده‌ایم. در کنگره ۶۰ آقای مهندس فرمودند: بعد از رهایی، سفر دومی‌ها می‌توانند هرسال به‌صورت انفرادی یا گروهی اقدام به کاشت درخت نمایند.

 نکته مهم آن است که درختی که توسط اعضا کاشته شود بایستی از آن مراقبت نمایند و شاهد رشد و نمو آن باشند و اگر مشاهده شد که درختی خشک‌شده است؛ بایستی سال بعد جای آن درخت دو درخت دیگر کاشته شود تا محیط سالمی فراهم گردد. داشتن محیطی امن و سالم زمینه‌ساز سعادت انسان در دنیا و آخرت است.

یادمان باشد که شرط داشتن جسم سالم محیط سالم است که با درختکاری و ایجاد فضای سبز حاصل می‌شود؛ در چنین محیطی آواز روح‌بخش پرندگان، آهنگ دلربای چشمه‌ساران، نسیم لطیف کوهستان و رقص دل‌نشین درختان؛ زیبایی شهر را صدچندان می‌نماید.

 

با سپاس کمک راهنما یک همسفر اشرف لژیون هفتم

ویرایش، تنظیم و ارسال: همسفر زهرا لژیون دهم

مرزبان خبری: همسفر خانم فریبا

همسفران نمایندگی امین گلی

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .