English Version
This Site Is Available In English

نظم در صور آشکار بیان‌گر انضباط فکری در صور پنهان است

نظم در صور آشکار بیان‌گر انضباط فکری در صور پنهان است

همسفر راضیه از رهجویان لژیون چهارم همسفران شعبه شیخ بهایی است مسافر ایشان با ده سال تخریب مواد مخدر وارد کنگره شد مدت یازده ماه به روش درمانی دی‌اس‌تی و داروی اوتی به راهنمایی مسافر رسول و همسفر عفت سفر کردند و الآن شکر خدا پنج سال است که آزاد و رها هستند در مورد دستور جلسه؛ «نظم، انضباط و احترام» گفتگویی با همسفر راضیه ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

 به نظر شما نظم، انضباط، احترام و درمان اعتیاد در کنگره چه رابطه‌ای با یکدیگر دارند؟

یکی از آموزش‌های بسیار زیبا در کنگره همین نظم و انضباط است. سیستم کنگره به‌گونه‌ای است که برگزاری کارگاه‌های آموزشی و مراسم و جشن‌ها بانظم و ترتیب خاصی در جریان است و فردی که برای درمان با متد دی‌اس‌تی وارد کنگره می‌شود اولین چیزی که شاید توجه او را به خود در کنگره جلب کند همین نظم و انضباطی است که در فضای کنگره حکم فرماست و همین نظم باعث می‌شود که فرد مصرف‌کننده که تاکنون ساعت مشخصی برای خوابیدن و انجام کارهای روزمره خود نداشت، با ورود به کنگره و با آغاز سفر به او می‌گویند که باید به مصرف خود تا گرفتن داروی درمانی نظم بدهد و این نظم در درمان اعتیادش خیلی مؤثر خواهد بود.

 

جناب آقای مهندس در صحبت‌های خودشان فرمودند: که اگر این سه کلمه نبود، ما نمی‌توانستیم در کنار یکدیگر زندگی کنیم. منظور ایشان از این صحبت چه بوده است؟

این سه کلمه بسیار کلیدی و مهم است، اگر نظم و انضباط و احترام نبود ما نمی‌توانستیم در کنار هم زندگی کنیم. یک خوبی که این سه کلمه دارد این است که ما به جایگاه‌ها احترام می‌گذاریم و جایگاه‌ها برای ما محترم هستند. حالا چه کسی می‌تواند این احترام را ایجاد کند؟ خود راهنما است. به قول آقای مهندس احترام مسجد به متولی آن است، راهنمایان باید آن‌چنان رفتار و منشی داشته باشند که همه ناگزیر باشند به آن‌ها احترام بگذارند.

آیا نظم و انضباط و احترام یادگرفتنی است یا ذاتی؟ و آیا نظم داشتن کار مشکلی است؟

به نظر من ویژگی‌هایی مثل نظم و تصمیم‌گیری و استعداد، می‌تواند ذاتی باشد، درصورتی‌که اکثر این ویژگی‌ها اکتسابی است. نظم پیدا کردن در کارها هم همین‌طور است فقط باید شرایط لازم را در خودمان ایجاد کنیم، منظورم از شرایط مناسب این است که با افراد منظم گفت‌وگو کنید و خودتان را در بین کسانی قرار دهید که منظم هستند و به انضباط اهمیت می‌دهند، برای همین نظم داشتن کار مشکلی نیست اگر خودمان را در محیط رشد قرار دهیم.

 

با توجه به دستور جلسه اگر انسانی منضبط باشد، حتماً انسان محترمی هم خواهد بود؟

انسان منضبط و منظم در زندگی زودتر به هدف خود می‌رسد و از نشاط و تحرک بیشتری برخوردار است و در زندگی برنامه‌ریزی بهتری خواهد داشت و پیشرفت کار خود را بهتر احساس می‌کند و آینده‌نگر و دوراندیش است و خود با داشتن چنین شخصیتی می‌تواند مورداحترام دیگران هم قرار بگیرد و بهترین نمونه برای دیگران باشد.

 

به نظر شما نظم و انضباط و احترام هم مثل بقیه مطالب آموزشی کنگره صور پنهان و صور آشکار دارد؟

نظم در صور آشکار بیان‌گر انضباط فکری در صور پنهان است، رهجوی که در صورت آشکار (چه در وضعیت ظاهری و چه در اعمال و رفتارش) نمی‌تواند منظم و منضبط باشد بی‌شک در تفکر و اندیشه نیز فاقد نظم و ترتیب و انضباط است. اعمال و رفتار و وضعیت ظاهری ما نمادی کامل از حال و اوضاع درونی ما می‌باشد، بنابراین به‌عنوان‌مثال؛ فردی که اتاقش به‌هم‌ریخته و کمد و کتابخانه‌ی نامرتب، وسایلش در هم و برهم و ظاهرش ژولیده است چگونه می‌توانیم از او توقع تفکری منضبط و اندیشه آرام داشته باشیم.

 

یک راهنما یا یک مرزبان و یا کسانی که خدمتی در کنگره بر عهده‌دارند چگونه می‌توانند این نظم و دستور جلسه را به یک سفر اولی یا تازه‌وارد آموزش بدهند؟

سیستم مدیریت و اداری کنگره به‌گونه‌ای است که تمامی برنامه‌ها و کلاس‌ها و جشن‌ها و به‌طورکلی تمامی امور رأس ساعت مقرر و بدون تأخیر انجام می‌گیرد و در طول یک سال بیش از پنجاه‌هزار جلسه و کارگاه آموزشی برگزار می‌شود، بدون هیچ تأخیری و این حاکی از وجود نظم و انضباطی خاص در کنگره است. استاد امین در سی دی ویروس می‌فرمایند: که در دانشگاه هاروارد دانشجویی با دو جلسه غیبت اخراج خواهد شد، درنتیجه این انضباط است که تا به امروز دانشجویان این دانشگاه به بیش از چهل جایزه‌ی نوبل دست‌یافته‌اند و این‌ها محصول نظم و انضباط است. یک راهنما و یک مرزبان در کنگره احترامی که به ایجنت می‌گذارند و جلوی پای ایشان می‌ایستند قطعاً یک سفر اولی شاهد این نظم و انضباط است و این می‌تواند در سفرش به او کمک بسیار کند.

 

طبق قوانین کنگره ما باید به چه کسانی احترام بگذاریم؟ در چه جایگاهی باید نظم را رعایت کنیم؟

قوانینی در کنگره ۶۰ هست که به عقیده بعضی از افراد سخت‌گیرانه است، حالا چرا قوانین سخت‌گیرانه؟ اگر خوب دقت کنیم قوانینی که در کنگره ۶۰ است شاید از قوانین یک ارتش جدی‌تر و قوی‌تر است اما کاملاً بامحبت و نزاکت و احترام این قواننن پیاده می‌شود. چرا؟ به دلیل اینکه تمام این قوانین مثل یک صافی برای ما عمل می‌کند هرکسی تابع این قوانین باشد در این سیستم می‌ماند و به درمان می‌رسد اما هرکسی تابع این قوانین نباشد از این سیستم خودبه‌خود بیرون می‌رود.

شخصی که وارد کنگره می‌شود بعد از گذراندن سه جلسه در جلسه تازه‌واردین عضو رسمی کنگره ۶۰ می‌شود باید از تک‌تک قوانین و حرمت‌ها پیروی کند و با رعایت و احترام به قوانین انضباط را به وجود بیاورد. نظم و احترام جزء پایه‌های مهم کنگره است اگر به دستور جلسات دقت کنیم موضوعاتی تحت عنوان حرمت کنگره، آداب و معاشرت، تعادل و بی‌تعادلی در لیست دستور جلسات هست و ما باید بدانیم احترام به پیشکسوتان، احترام به قوانین و رعایت نظم و انضباط برای خود ما دارای نفع است و بسیار تا بسیار مهم است.

 

تایپ: همسفر مرجان
ارسال: همسفران شیخ بهایی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .