English Version
This Site Is Available In English

دکتر امین :sparkles: نکات سی دی ، من

دکتر امین :sparkles: نکات سی دی  ،  من

وقتی انسان از تاریکی و رنج خارج می‌شود، می‌تواند فقط به زندگی خودش بپردازد یا تجربه و حال خوب خود را در اختیار دیگران قرار دهد. هر جا توانایی وجود دارد، مسئولیتی هم وجود دارد و خدمت به دیگران یکی از ارزشمندترین مسیرهای زندگی است.

۲. منیت و بازگشت به تاریکی

یکی از عواملی که می‌تواند انسان را دوباره به تاریکی برگرداند، منیت، غرور و تکبر است. منیت یعنی انسان جایگاه خود را بالاتر از آنچه واقعاً هست تصور کند.

نشانه‌های منیت شامل زودرنجی، عصبانیت، بی‌صبری، سخت‌گیری، کمال‌گرایی، حساسیت نسبت به رفتار دیگران، برچسب زدن و نیاز به تأیید شدن است.

۳. منیت؛ مانند مفصل خارج‌شده از جای خود

انسانی که دچار منیت است، مانند مفصلی است که از جای خود خارج شده؛ دیگر نمی‌تواند خودش را به‌درستی تحمل کند. کوچک‌ترین حرف یا رفتار دیگران می‌تواند واکنش شدید او را ایجاد کند.

برای اصلاح این وضعیت، ابتدا باید بپذیریم که مشکلی داریم، سپس آمادگی تحمل سختی و درد اصلاح را داشته باشیم و در نهایت به جایگاه واقعی خود برگردیم.

۴. تأییدطلبی و وابستگی

فردی که از نظر درونی دچار ناتوانی است، معمولاً به تأیید دیگران نیاز دارد و افرادی را اطراف خود جمع می‌کند که دائماً او را تأیید کنند.
در حالی که انسان سالم برای انجام کار به همکاری دیگران نیاز دارد، نه اینکه برای حفظ منیت خود به تأیید آنها وابسته باشد.

۵. جهان‌بینی باید به عمل تبدیل شود

دانستن مفاهیم کافی نیست. اگر انسان سال‌ها آموزش ببیند اما نتواند آن را در زندگی اجرا کند، حتی دانش او می‌تواند باعث منیت شود.

هدف جهان‌بینی، برتری یافتن نسبت به دیگران نیست؛ بلکه رسیدن به تعادل، شناخت خود و بهتر زندگی کردن است.

۶. اهمیت حس

یکی از مهم‌ترین موضوعات، حس انسان است. حس را می‌توان مانند بنزین و عقل را مانند موتور در نظر گرفت. اگر بنزین آلوده باشد، موتور درست کار نمی‌کند؛ به همین شکل، اگر حس انسان خراب شود، دانش و توانایی او نیز نمی‌تواند به‌درستی عمل کند.

نیروهای منفی گاهی فقط با خراب کردن حس انسان، او را از مسیر خارج می‌کنند. ممکن است فرد سال‌ها تلاش کرده باشد، اما یک اتفاق یا یک حرف باعث شود حسش خراب شود و تمام مسیرش تحت تأثیر قرار بگیرد

۷. مراقبت از حس

خراب شدن حس برای هر انسانی ممکن است اتفاق بیفتد؛ مهم این است که سریع آن را اصلاح کنیم.

نباید با تجسس، قضاوت، توجه به حاشیه‌ها و تمرکز بر رفتار دیگران، این ناراحتی را بیشتر کنیم. باید خوبی‌ها و نتایج مثبت را ببینیم و اجازه ندهیم یک مسئله کوچک، حس و باور ما را از بین ببرد.

۸. جمع‌بندی

هدف جهان‌بینی این است که به ما کمک کند:

- منیت و غرور خود را بشناسیم.

- جایگاه واقعی خود را پیدا کنیم.

- به تأیید دیگران وابسته نباشیم.

- حس خود را حفظ کنیم.

- اگر حس‌مان خراب شد، سریع آن را اصلاح کنیم.
- به جای حاشیه‌ها، خوبی‌ها و نتایج مثبت را ببینیم.

- دانسته‌های خود را در زندگی به کار ببندیم.

در نهایت، حفظ حس خوب یکی از مهم‌ترین وظایف انسان است؛ زیرا ممکن است سال‌ها برای ساختن زندگی و رسیدن به موفقیت تلاش کنیم، اما خراب شدن حس در یک لحظه، ما را از مسیر خارج کند.

تنظیم و ارسال: مسافر منصور

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...