English Version
This Site Is Available In English

دانش و آگاهی، کلید موفقیت در فضای مجازی

دانش و آگاهی، کلید موفقیت در فضای مجازی

چهاردهمین جلسه از دوره پنجاه‌‍‍‌ و چهارم کارگاه‌های آموزشی عمومی کنگره ۶۰ نمایندگی شفا مشهد با استادی مرزبان محترم، مسافر احمد؛ نگهبانی  مسافر علی اصغر و دبیری مسافر مجتبی با دستور جلسه  "از سایت، فضای مجازی وهوش مصنوعی در کنگره چگونه استفاده می کنم؟ "روز پنج‌شنبه دوم مهرماه ۱۴۰۵  ساعت ۱۷  آغاز به کار کرد.

وبلاگ نویسان، نویسندگان عالی قدری هستند که اگر معرفت، عمل سالم و عدالت را مد نظر قرار دهند می توانند کفه صلح و آرامش را سنگین تر نمایند و بسان پرندگان نغمه رهایی را به همه انسان های دردمند برسانند.

سخنان استاد:
سلام دوستان احمد هستم یک مسافر.  از جناب آقای مهندس و خانواده محترمشان که این بستر را با از خود گذشتگی مهیا نمودند، ایجنت محترم، گروه مرزبانی، لژیون مرزبانی همسفران آقا که بزرگواری کردند و اجازه دادند در این جایگاه خدمت کنم، تشکر می‌کنم.
از تمام حاضرین و همچنین عزیزانی که از 14 ثانیه سکوت اول جلسه در جلسه حضور داشتند، ممنون و سپاسگزارم. هیچ‌کدام از این دستور جلسات که آقای مهندس در کنکره اعلام می‌کنند بی‌دلیل نیست. نباید به‌سادگی از کنار آن‌ها عبور کنیم، غافل شویم و فقط به عنوان یک آموزش ساده به آن‌ها نگاه کنیم. قطعاً مطالبی که در قالب این دستور جلسات مطرح می‌شوند، در زندگی روزمره ما واجب، لازم و ضروری هستند.

هفته سایت را به تمام خدمتگزارن این عرصه و به خانواده بزرگ کنگره60 تبریک عرض می‌کنم.
دستور جلسه این هفته «از سایت، فضای مجازی و هوش مصنوعی در کنگره چگونه استفاده می‌کنم؟» است. سایت بخشی است که اطلاعات مختلف در آن ارائه می‌شود؛ برای مثال ممکن است محصولات یا مطالبی برای فروش یا ارائه در آن قرار بگیرد، یا نوشتارها و مطالب مختلف منتشر شود. محتوای سایت می‌تواند تغییر کند و ثابت نباشد؛ مانند نوشتارهای کنگره ۶۰ که در سایت مرکزی قرار دارند و ممکن است در سال بعد تغییر کنند و نسخه جدیدی از آن‌ها ارائه شود. اما وبلاگ را می‌توان نوعی تاریخ‌نگاری دانست. مطلبی که داخل وبلاگ قرار می‌گیرد، به ترتیب و در ادامه مطالب قبلی ثبت می‌شود و به عنوان بخشی از تاریخ نمایندگی باقی می‌ماند.
سخنان استاد، مشارکت‌ها و مطالب جلسات ثبت می‌شوند و بصورت یک کتاب تاریخ در وبلاگ کنگره ۶۰ باقی می‌مانند تا هر کسی در هر زمانی بتواند از آن‌ها استفاده کند. بخشی از یک سایت می‌تواند وبلاگ هم باشد.

مرور می‌کردم و دیدم اولین مشارکت و مطلبی که در وبلاگ کنگره ۶۰ نمایندگی شفا، که آن زمان «الهیه» بود، قرار داده شده، از طرف همسفران در  تاریخ 1394/6/31 و عنوان آن «دانش و آگاهی» بوده است.
دانش و آگاهی یکی از اساسی‌ترین مسائل در تمام زندگی ماست و برای پیشبرد اهدافمان، حرف اول را می‌زند. وقتی دقیق به سایت نگاه کنیم، می‌بینیم سایت کنگره ۶۰ را می‌توان بزرگ‌ترین شعبه کنگره ۶۰ دانست؛ چون مطالب تمام شعب و نمایندگی‌ها در آن ثبت می‌شود و معمولاً مطالب وبلاگ نمایندگی‌های مختلف نیز در سایت مرکزی قرار می‌گیرد تا افراد بیشتری بتوانند آن‌ها را ببینند و مطالعه کنند.
سال گذشته در مرورگر گوگل عبارت «درمان اعتیاد» را جستجو کردم. در آن زمان سایت کنگره60 در صفحه پنجم یا ششم نتایج جستجو قرار داشت، اما امروز برای آخرین بار که بررسی کردم، خدا را شکر دیدم به صفحه دوم رسیده است. پس ما کارمان را درست انجام داده‌ایم و چقدر خوب است که به همین صورت ادامه بدهیم. ناگفته نماند که گاهی بعضی از سایت‌ها بصورت فیک و غیر واقعی آمار بازدید را بالا می‌برند که امر پسندیده‌ای نیست.
کسی که در راه مانده و می‌خواهد  راه رهایی را بیابد، باید بتواند به کمک ما مسیر درست را پیدا کند. همه ما به این نتیجه رسیده‌ایم که کنگره ۶۰ و روش درمانی DST، همان‌طور که آقای مهندس هم می‌فرمایند، تا امروز تنها راه درمان قطعی اعتیاد و رهایی از این بلای خانمان‌سوز است. پس چقدر خوب است که ما هم مشارکت داشته باشیم تا افراد دیگری بتوانند راه را مانند ما پیدا کنند و به سرمنزل مقصود برسند.

در مورد وبلاگ‌نویسی صحبت کردیم، قرار نیست همه تخصص خاصی داشته باشند تا بتوانند مطلبی در وبلاگ بنویسند. حتی یک تازه‌وارد که وارد کنگره می‌شود و سفر خود را آغاز می‌کند، می‌تواند تجربیات، حس و حال خودش را به صورت مشارکت بنویسد و توسط خودش یا دبیر خبری لژیون به خدمتگزاران سایت ارائه دهد تا به عنوان یک مطلب در وبلاگ کنگره ۶۰ نمایندگی شفا ثبت شود. چه‌بسا چند نفر منتظر باشند تا همان مشارکت را بخوانند و راه خود را پیدا کنند. پس نباید اینگونه نگاه کنیم که «من خدمتگزار سایت نیستم، بنابراین جزو وبلاگ‌نویس‌ها حساب نمی‌شوم.» تک‌تک ما می‌توانیم و باید از این خدمت عقب نمانیم.
ممکن است یک کلمه‌ای که یک تازه‌وارد می‌نویسد، چراغ راهی باشد برای  که من که نزدیک 2سال رهایی دارم. قرار نیست من همه‌چیز را بلد باشم. حتی ممکن است از یک بچه دو ساله آموزش بگیرم. هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید من همه‌چیز را بلدم.
 همانطور که آقای مهندس بیان نمودند "فضای مجازی خود در نوع خودش فضائیست کاملا حقیقی و آنقدر حقیقی که از حقیقی هم حقیقی‌تر است"  این فضا مستقیما در زندگی ما و بصورت واقعی تاثیر گذار است و نیروی منفی هم همان‌طور که آموزش گرفته‌ایم، هیچ‌جا ساکت نمی‌نشیند. فضای مجازی هم می‌تواند بدلیل نداشتن قید و بند، بستر مناسبی برای فعالیت نیروی منفی باشد.
وقتی دقت می‌کنیم، من خودم را مثال می‌زنم؛ وارد اینستاگرام می‌شوم و مثلاً یک مطلب را نگاه می‌کنم. سیستم بدن ما، همان سیستم ایکس که آقای مهندس درباره آن صحبت می‌کنند، تحت تاثیر  فضای مجازی بر افکار و اندیشه ما از تعادل خارج می‌شود. وقتی یک فیلم کوتاه می‌بینم یا مطلبی را نگاه می‌کنم و تحت تأثیر قرار می‌گیرم، دوپامین ترشح می‌شود و پاداش سریع دریافت می‌کنم و  همین باعث می‌شود بروم سراغ فیلم بعدی، بعدی و بعدی؛ مثل یک باتلاق که کم‌کم در آن فرو می‌روم. اگر به خودم نیایم و روش درست استفاده از فضای مجازی، اینستاگرام و امثال آن را بلد نباشم، قطعاً عمر و زمانم را از دست می‌دهم و معمولا به نتیجه‌ای که مد نظرم بوده نمی‌رسم.

پس چقدر خوب است که از این دستور جلسات استفاده کنیم و آگاهانه از امکاناتی که در اختیارمان قرار گرفته استفاده کنیم. فضای مجازی می‌تواند مثل شربت اوپیوم یا تریاک باشد. شربت اوپیوم یا تریاک را می‌توان یک ماده مخدر دانست که خیلی‌ها را گرفتار و بدبخت کرده است؛ اما در کنگره، وقتی به شکل درست و در چارچوب روش درمانی DST استفاده شد، به کمک ما آمد و ما را از آن بلای خانمان‌سوز رها کرد. پس ما باید آموزش بگیریم و از تمام امکانات که در اختیار داریم از جمله فضای مجازی درست استفاده کنیم.

هنگام استفاده از فضای مجازی باید خواسته و هدف مشخصی داشته باشیم و بدانیم دنبال چه مطلبی هستیم و می‌خواهیم چه آموزشی ببینیم. با همین خواسته وارد فضای مجازی شویم و برای خودمان زمان مشخص کنیم؛ مثلاً بگوییم من پانزده دقیقه، بیست دقیقه، نیم ساعت یا یک ساعت می‌خواهم برای جست‌وجوی این مطلب وقت بگذارم.
امروزه فیلم‌های کوتاهی که در اینستاگرام، تیک‌تاک و جاهای دیگر نمایش داده می‌شوند، باعث می‌شوند ما به دیدن مطالب ده یا پانزده‌ثانیه‌ای عادت کنیم. ممکن است در همان ده ثانیه مطلب مفیدی ببینم و بخواهم آن را دنبال کنم، اما چون به این روند عادت کرده‌ام، بعد از دیدن آن، سریع سراغ فیلم بعدی می‌روم، بعدی و بعدی.  مطالب متفرقه و ناخواسته مثل استخری است که بیشتر آن مطالب ناخواسته بصورت  آب‌های کثیف و آلوده وارد آن (ذهنم)می‌شوند. بعد از مدت کوتاهی می‌بینیم یک ساعت در اینستاگرام یا تیک‌تاک یا جاهای دیگر بوده‌ایم و وقتی بیرون می‌آییم، حتی مسئله اصلی را هم به یاد نمی‌آوریم. اصلاً یادمان نیست چرا وارد اینستاگرام شدیم. در ابتدا هدف داشتیم، اما آن‌قدر از هدفمان دور شده‌ایم که دیگر یادمان نیست برای چه وارد آنجا شده بودیم و دنبال چه چیزی می‌گشتیم.
پس باید هدفمند و با زمان‌بندی از فضای مجازی استفاده کنیم. زمانی مشخص کنیم که می‌خواهم در این مدت این مطلب را جست‌وجو کنم و آموزش بگیرم.
وقتی به دیدن فیلم‌های ده یا پانزده‌ثانیه‌ای عادت می‌کنیم، صبر و تحمل برایمان سخت می‌شود. دیگر نمی‌توانیم در یک جلسه آموزشی یک ساعت یا یک ساعت و نیم بنشینیم، یک فیلم آموزشی که طولانی‌تر است را کامل ببینیم یا یک کتاب را با حوصله مطالعه کنیم یا ورزش کنیم؛ چون عادت کرده‌ایم مطالب ده‌ثانیه‌ای ببینیم و خیلی سریع از آن‌ها عبور کنیم چرا که  با ترشح دوپامین به پاداش های سریع عادت کرده ایم مشابه اعتیاد به مواد مخدر روی سیتم ایکس تاثیر می‌گذارد
. بنابراین سعی کنیم از فضای مجازی حساب‌شده استفاده کنیم تا ان‌شاءالله بتوانیم بهره درست و مفیدی از آن ببریم.
جلسات، صحبت‌ها و مطالبی که در سایت قرار داده می‌شوند، می‌توانند بصورت چراغی برای ما باشند تا به هدف اصلی خود برسیم و درست از این امکانات استفاده کنیم.

اما بخش سوم دستور جلسه که آقای مهندس در این هفته قرار داده‌اند، «هوش مصنوعی» است. در واقع سه موضوع در یک دستور جلسه قرار گرفته است و اگر بخواهیم ساعت‌ها درباره آن صحبت کنیم، باز هم زمان کم می‌آوریم. هوش مصنوعی بسیار خوب و کاربردی است، اما تبعات و نکات خاص خودش را هم دارد. به طور کلی می‌توان از انواع مختلف هوش مصنوعی صحبت کرد.

یک نوع، هوش مصنوعی محدود است که ما همین امروز به صورت روزمره از آن استفاده می‌کنیم.
نوع دیگری هوش مصنوعی عمومی است که قرار است بتواند مانند انسان آموزش بگیرد و عمل کند و هنوز درباره تحقق کامل آن بحث می‌شود.
نوع سوم نیز هوش مصنوعی بسیار پیشرفته‌ای است که فراتر از توانایی‌های انسان عمل کند که در حال حاضر بیشتر در حد یک تصور و هدف آینده است که در صورت تحقق، امکان حکومت فضای مجازی بر انسانها وجود دارد و خطرناک خواهد بود.
 زمانی که فقط در اجاق‌ها آتش روشن می‌کردند کسی تصور نمی‌کرد که روی فرش یا گلیم آتش روشن کنند و غذا درست کنند. یک زمانی هم کسی تصور نمی‌کرد انسان بتواند در آسمان پرواز کند. شاید اگر کسی آن زمان این حرف‌ها را می‌زد، دیگران او را دیوانه می‌پنداشتند؛ اما امروز بسیاری از همان تصورات به واقعیت تبدیل شده‌اند.
علم با سرعت زیادی در حال پیشرفت است، اولین ماشین حسابی که ساخته شد لامپی بود و  بسیار بزرگ و به اندازه یک سوله بود و حجم زیادی داشت که فقط جمع و تفریق را انجام می داد، اما امروزه یک ماشین‌حساب بسیار کوچک می‌تواند محاسبات پیچیده‌ای انجام دهد.
 بسیاری از چیزهایی که امروز برای ما غیرقابل تصور هستند، در آینده به واقعیت تبدیل شوند. بنابراین باید تلاش کنیم آموزش ببینیم تا جا نمانیم و از این امکانات به شکل درست استفاده کنیم. امروزه هوش مصنوعی‌های بسیار زیادی در فضای مجازی وجود دارند و تعدادی از آن‌ها بسیار شناخته‌شده هستند که اکثر ما نامشان را شنیده‌ایم.

هر سؤالی که ازهوش مصنوعی  بپرسید، معمولاً پاسخی ارائه می‌کند و نمی‌گوید «من بلد نیستم».
برای مثال اگر از عطاری درباره درمان اعتیاد سؤال کنید، ممکن است یک پاسخ ارائه دهد و از کپسول‌های گیاهی تعریف کند؛ یک فرد دیگر نیز ممکن است راهکار دیگری پیشنهاد کند یا کلینیک‌ها جایگزین کردن با متادون و... را ارائه بدهند. هیچ‌کدام لزوماً نمی‌گویند که اطلاعات من کامل نیست.
هوش مصنوعی نیز بر اساس اطلاعات و توانایی‌هایی که دارد، پاسخ ارائه می‌کند. بنابراین برای هر کاری که می‌خواهیم انجام دهیم، ابتدا باید درباره ابزار هوش مصنوعی مورد استفاده اطلاعات و آگاهی داشته باشیم؛ مثلاً بدانیم کدام ابزار برای یک کار مناسب‌تر است، کدام برای ویرایش تصویر، کدام برای فایل صوتی، کدام برای ساخت ویدئو و کدام برای کارهای نوشتاری مناسب است. اگر برای کاری که می‌خواهیم انجام دهیم، هوش مصنوعی مناسب را انتخاب کنیم، احتمالاً نتیجه بهتری می‌گیریم.

در عین حال نباید بیش از حد به هوش مصنوعی وابسته شویم. هوش مصنوعی می‌تواند ما را به خودش و همچنین به اینترنت وابسته کند و استفاده زیاد و مداوم از هوش مصنوعی قدرت تفکر و اندیشه ما را ضعیف می‌کند بطوری‌که برای انجام کوچکترین کاره به آن وابسته خواهیم شد.
ما باید یاد بگیریم که از هوش مصنوعی به بهترین شکل استفاده کنیم، اما وابسته آن نشویم. در مواقعی که سرعت عمل لازم است و زمان کافی نداریم، می‌توانیم از آن کمک بگیریم. اما باید مهارت‌های خودمان را نیز حفظ کنیم. مثلاً زمانی که در شرایطی اینترنت قطع می‌شود، اگر فردی برای کوچک‌ترین کار خود کاملاً وابسته به هوش مصنوعی شده باشد، ممکن است حتی در کارهای ساده هم دچار مشکل شود. از طرف دیگر، ممکن است بسیاری از ابزارهایی که امروز به صورت رایگان در اختیار ما هستند، در آینده پولی شوند و هزینه بیشتری برای استفاده از آن‌ها دریافت شود. بنابراین باید از همین امروز استفاده درست و آگاهانه از آن‌ها را یاد بگیریم. نمی‌گوییم از هوش مصنوعی استفاده نکنید؛ اتفاقاً استفاده کنید، اما یاد بگیرید چگونه از آن استفاده کنید. هوش مصنوعی نیز اطلاعاتی را که در اختیار دارد، ترکیب و پردازش می‌کند و در قالبی منظم‌تر به ما ارائه می‌دهد.

خود هوش مصنوعی هم در حال تکمیل و یادگیری است. آقای مهندس نیز در صحبت‌هایشان فرمودند با هوش مصنوعی سر و کله بزنید، با آن صحبت کنید و روش DST را به آن معرفی کنید تا نفر بعدی که درباره درمان اعتیاد سؤال می‌کند، بتواند از این اطلاعات استفاده کند.
 از هوش مصنوعی سؤال کردم که در ایران برای درمان اعتیاد چه کاری باید انجام داد؟ توضیحات مختلفی ارائه کرد، اما در نهایت وقتی صحبت از کنگره ۶۰ شد، اطلاعاتی درباره روش DST و مطالب کنگره ۶۰ پیشنهاد داد و حتی گفت اگر بخواهی می‌توانم درباره کنگره ۶۰ نیز برایت توضیح بدهم. پس یکی از وظایف ما این است که اطلاعات درست را در اختیار فضای مجازی و هوش مصنوعی قرار دهیم.
از طرف دیگر، باید از سایت و وبلاگ‌های کنگره60 نیز بازدید کنیم و مطالب آن را مطالعه کنیم. موتورهای جست‌وجوگر نیز هوشمند هستند. این‌طور نیست که من وارد یک سایت شوم، یک خبر را سریع ببینم و بلافاصله خارج شوم و فقط یک بازدید ثبت شود؛ مدت زمانی که در سایت می‌مانم و رفتار کاربر نیز در ارزیابی و رتبه‌بندی سایت‌ها مؤثر است. اگر عمیق‌تر نگاه کنیم، موضوع بسیار گسترده و پیچیده است و می‌توان ساعت‌ها درباره آن صحبت کرد. پس از سایت بازدید کنید، مطالب را مطالعه کنید . خوشبختانه امکان ثبت نظرات باز شده و می‌توانید دیدگاه خود را بیان کنید  حتماً نظر و کامنت خود را نیز ثبت کنید.
باید به بهترین شکل از این امکانات استفاده کنیم تا چراغ راهی باشیم برای افرادی که دردمند هستند و نیاز دارند راه درست را پیدا کنند.

در مورد روش استفاده از سایت، فضای مجازی و هوش مصنوعی، در حد آموزش‌هایی که خودم دیده‌ام و اطلاعاتی که دارم، مطالبی را خدمتتان عرض کردم؛ اما موضوع آن‌قدر گسترده است که نیاز دارد خود شما نیز تحقیق کنید و اطلاعات و آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهید.
همان‌طور که عرض کردم اولین مشارکت ثبت‌شده در وبلاگ نمایندگی شفا  (الهیه) با عنوان «دانش و آگاهی» بود، ما نیز باید دانش و آگاهی خود را بالا ببریم تا بتوانیم نه‌تنها در سایت، بلکه در سایر زمینه‌ها نیز موفق باشیم و به جایگاه‌های بهتری برسیم.
 دستور جلسات را جدی بگیرید. تمام این صحبت‌ها، مطالبِ کنگره و حتی حضور ما در اینجا، آموزش است. حتی اگر صحبت نکنیم و حتی گوش هم نکنیم، باز هم با حضور زیر سقف کنگره60  در حال آموزش گرفتن هستیم. پس به‌راحتی از کنار این مطالب عبور نکنیم و تلاش کنیم دانش، آگاهی و اطلاعات خودمان را افزایش دهیم.
ممنونم که به مشارکتم گوش دادید و با سکوت زیبایتان همراهی نمودید.

در ادامه انتخابات نگهبانی پنجاه‌و‌پنجمین دوره روزهای پنج‌شنبه برگزار و مسافر ابراهیم با کسب اکثریت آرا بعنوان نگهبان جلسات روزهای پنج‌شنبه برگزیده شدند.

با تشکر از لژیون خدمتگزار (همسفران آقا)

مرزبان خبری:مسافر احمد
صوت: مسافرین محمد ل۱۵ مصطفی ل۱۹
عکاس: مسافرین صابر ل۱۱وحسین ل۱
تایپ: مسافرین احمد ل۱۱ ،محمد جواد ل۲۰،کوروش ل۱۹ و حامد ل ۱۴
ارسال خبر: مسافر احمد ل۱۱

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...