English Version
This Site Is Available In English

دانایی مانند خواندن نقشه یک شهر است

دانایی مانند خواندن نقشه یک شهر است

همسفر زینب:

وقتی صحبت از دانایی به میان می‌آید، فکر می‌کنیم هر شخصی که سواد بیشتری دارد داناتر است؛ درصورتی‌که چنین نیست و دانایی به سواد و مقام نیست؛ بلکه هرچه فرد در مسیر زندگی براساس سه مقوله تفکر، تجربه و آموزش پیش برود از دانایی بیشتری برخوردار می‌باشد.

دانایی حاصل نمی‌شود مگر با نزدیک شدن به فرمان عقل که بتوان خود را در مسیر ارزش‌ها قرار داد و از ضد ارزش‌ها دوری کرد. کارهایی که یک شخص انجام می‌دهد اصولاً باید عاقلانه باشد نه حسابگرانه.

اگر به این قضیه با دید کلی نگاه کنیم می‌توان مثال کنگره۶۰ را زد؛ درحالی‌که مهندس حسین دژاکام با یک دانایی کامل و بر حسب تفکر عاقلانه چراغ کنگره را برای همه گمگشتگان حقیقی همگانی کردند تا آن‌ها هم بتوانند از این نور الهی که نصیب ایشان شده بود استفاده کنند. 

البته دانستن این نکته ضروری است که اگر سوادی هم داریم ملاک بر دانایی ما نمی‌شود؛ بلکه باید در عمل نشان داده شود. ان‌شاءالله که بتوانیم با آموزش‌های کنگره روز‌به‌روز به دانایی خود افزوده و به آرامش نزدیک شویم.

همسفر فروزان:

باید این نکته را در نظر داشته باشیم که میزان دانایی به سواد نیست؛ باید تفکر کرد. میزان دانایی هر شخصی به تفکر و تعقل او بستگی دارد که همان جهان‌بینی انسان محسوب می‌شود؛ باید سه ضلع مثلث دانایی (تفکر، تجربه و آموزش) خود را به یک اندازه افزایش داد.

دانایی در اصل به یک‌سری اطلاعات و حقایقی اتلاق می‌شود که در ذهن ما انباشته شده و ما فقط مالک آن اطلاعات هستیم و ممکن است از این دانسته‌ها به طور احسن استفاده نکنیم؛ ولی زمانی دانایی مؤثر به‌وجود می‌آید که بتوانیم با تمرین و یادگیری بیشتر از این اطلاعات استفاده بهینه کنیم.

اگر بخواهم یک مثال در این زمینه بزنم دانایی مانند خواندن نقشه یک شهر است؛ ولی دانایی مؤثر گذر و طی کردن کوچه پس کوچه‌ها و بن‌بست‌ها‌ی آن شهر است. به طور کلی اگر اطلاعاتی که در ذهن و فکر ما وجود دارد، به کار گرفته نشود یا یکی از این اضلاع به طور نامتقارن رشد کند به نتیجه مطلوب نمی‌رسیم و کار را برای ما دشوار می‌کند.

اصولاً باید به گونه‌ای عمل کنیم که دانایی ما به دانایی مؤثر تبدیل شود. با عبور از ناامیدی، ترس و منیت سعی کنیم ذره‌ذره به ارزش‌ها نزدیک شویم و از ضد ارزش‌ها دوری کنیم تا بتوانیم دانایی و دانسته‌های انباشته شده در ذهن خود را به دانایی مؤثر تبدیل کنیم.

رابط خبری: راهنما همسفر هما (عضو لژیون سردار)
ارسال: همسفر مژگان رهجوی راهنما همسفر آرزو (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی جواد گلپایگان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .