English Version
This Site Is Available In English

روح جستجوگر

روح جستجوگر

در کسب دانایی، سواد شرط لازم؛ ولی کافی نیست. یعنی انسان‌های دانایی را دیده‌ایم که سواد چندانی ندارند، همچنین انسان‌های باسوادی را دیده‌ایم که فرسنگ‌ها با دانایی فاصله دارند. پس در کسب دانایی، اين‌که سواد داشته باشیم کافی نیست. برای انسان دانا بودن لزوماً احتیاج به سواد نداریم. همانطور که استاد امین فرمودند: سواد کلید است و دانایی، قدرت تشخیص جای درست استفاده کردن از کلید می‌باشد.

مفهوم دانایی، قدرت تشخیص ماهیت خواسته‌ها است؛ یعنی بتوانیم درست را از غلط تشخیص بدهیم. ما انسان‌ها همواره در زندگی با مسائل و مشکلات زیادی روبرو می‌شویم، در معرض نیروهای منفی و خواسته‌های نامعقول زیادی قرار می‌گیریم. این دانایی است که به ما قدرت تشخیص را می‌دهد تا مسائل را حل کنیم یا اگر حل‌شدنی نبود، از آن پرهیز کنیم. انسان دانا روح جستجوگری دارد، عمیقاً تفکر می‌کند و می‌داند که تفکر به تنهایی کافی نیست؛ پس باید حرکت کند و تجربه بدست بیاورد.

شخص باید با قرارگرفتن در موقعیت‌ها و ارتباط با انسان‌ها به خود اجازه‌ تجربه کردن بدهد. به عبارتی خود را در معرض تجربه قرار دهد و زمانی‌که شرایط کسب تجربه فراهم می‌شود با غرور، منیت، تکبر، کینه و ... مقابله کند. در چنین موقعیتی آموزش شروع می‌شود، با شاگردی کردن و کسب دانش، مثلث دانایی شکل می‌گیرد. تفکر، تجربه‌ و آموزش اضلاع چرخه دانایی یا مثلث دانایی هستند. هرگاه برابری در طول اضلاع برقرار شود، تعادل بوجود می‌آید.

تکامل عقل در گرو رشد دانایی یعنی رسیدن به تعادل و قدرت تشخیص است. ما باید در تمام جنبه‌های شخصیتی و زندگی به دانایی برسیم تا در مواجهه با مسائل بدانیم بهترین انتخاب کدام است. اين‌که چطور بتوانیم مسائلی نظیر درس خواندن، پول درآوردن، روابط و ... را پیس برده و حل کنیم. همچنین باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که به اندازه‌ای رشد و حرکت می‌کنیم که در آن موضوع تعادل داریم.

طبق فرموده‌ استاد امین: در قانون حرکت در زندگی، حرکت به اندازه‌ کوچکترین ضلع انجام می‌شود. مثلاً مقاومت یک شیء در برابر فشار به اندازه‌ ضعیف‌ترین قسمت آن است. بنابراین برای کسب دانایی باید صادقانه به درون خودمان برگردیم و نقاط ضعف‌مان را بیابیم و تقویت کنیم تا به تعادل برسیم. در این میان آموزه‌های کنگره۶۰ راه ما را در این مسیر بسیار روشن و هموار کرده است. خداوند را برای این فرصت بی‌نظیر سپاسگزارم.

نویسنده و رابط خبری: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر ثریا (لژیون چهاردهم)
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر بهاره (لژیون دوازدهم)
ویراستار و ارسال: همسفر منیره نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ایمان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .