English Version
This Site Is Available In English

زمان مناسب

زمان مناسب

در سی‌دی «ساختمان جسم ۲»، آقای مهندس جسم انسان را به یک ساختمان تشبیه کرده‌اند و گفته‌اند که از ۱۰۲ عنصری که در جسم ما وجود دارد، بسیاری از آنها از خاک تأمین می‌شوند. میوه‌ها از خاک هستند و در خاک به وجود می‌آیند و ما از آنها استفاده می‌کنیم و می‌خوریم. زنبورها نیز از خاک هستند؛ شهد گل‌ها از خاک به وجود می‌آید، زنبور از آن استفاده می‌کند و ما نیز از عسل آن بهره می‌بریم. حیوانات نیز از علف و موادی که در زمین می‌رویند تغذیه می‌کنند و ما از گوشت آنها استفاده می‌نماییم.

آقای مهندس در این سی‌دی توضیح می‌دهند که یک ساختمان را در نظر بگیرید که تمام اجزای آن دارای عمر و تاریخ مصرف مشخصی هستند. آهن، آجر، سیمان، سرامیک و وسایل داخل خانه مانند یخچال، ظروف و کمد همگی عمر مشخصی دارند. اگر این وسایل و مصالح در زمان مناسب به ساختمان نرسند یا به موقع تعویض نشوند، ساختمان دچار تخریب می‌شود و در نهایت ساخت و ساز و بازسازی آن امکان‌پذیر نخواهد بود. ساختمان جسم انسان نیز دائماً به مواد مختلف نیاز دارد و اگر این مواد به اندازه کافی به بدن نرسند، بیماری ایجاد می‌شود. دستی که امروز داریم، همان دست سال گذشته نیست؛ زیرا تمام اجزای بدن در طول زمان تعویض و جایگزین می‌شوند. آب و غذا نیز اگر به بدن نرسند، باعث ویرانی آن می‌شوند و ما به این ویرانی، مرگ می‌گوییم.

بسته به نوع ماده‌ای که به بدن نرسد، بیماری متفاوتی ایجاد می‌شود. برای مثال، اگر کلسیم کافی به بدن نرسد، دندان‌ها دچار مشکل می‌شوند و اگر آهن به اندازه کافی دریافت نشود، کم‌خونی ایجاد می‌شود. از طرف دیگر، مصرف بیش از اندازه هر ماده‌ای نیز می‌تواند باعث بیماری شود. ویتامین‌ها مفید هستند؛ اما باید به اندازه مصرف شوند. برای مثال، اگر کلسیم بیش از اندازه مصرف شود، ممکن است در کلیه رسوب کند و باعث ایجاد سنگ کلیه شود. اگر بعضی از مواد غذایی به اندازه کافی به بدن نرسند، ممکن است به شکل دارو و مکمل مورد استفاده قرار بگیرند. برای مثال، برای دریافت ویتامین D می‌توان از قرص استفاده کرد؛ اما غذا و میوه را نمی‌توان مانند قرص مصرف کرد و باید به اندازه مورد نیاز بدن دریافت شوند. در واقع، همه چیز باید به اندازه مصرف شود؛ زیرا هر ماده‌ای اگر بیش از حد استفاده شود، می‌تواند به بدن آسیب برساند و حتی حالت سمی پیدا کند. آب نیز با وجود اینکه برای بدن ضروری است، اگر بیش از اندازه مصرف شود، می‌تواند باعث مسمومیت شود.

بنابراین باید مواد غذایی را متناسب با نیاز جسم مصرف کنیم و آنها ‌را بی‌قاعده استفاده نکنیم. بعضی غذاها با یکدیگر سازگاری ندارند؛ برای مثال، شیر و گوشت بهتر است با هم مصرف نشوند. همچنین بهتر است از یک نوع غذا بیش از اندازه استفاده نکنیم و حجم غذای مصرفی را نیز در نظر بگیریم. بعضی مواد غذایی نیز در صورت گرم کردن ممکن است خاصیت نامناسبی پیدا کنند؛ مانند قارچ، تخم‌مرغ و اسفناج که در این سی‌دی درباره نحوه مصرف آنها صحبت شده است. باید گرمی و سردی غذاها را رعایت کنیم. برای مثال، اگر ماست می‌خوریم، خرما نیز مصرف کنیم و اگر ماهی می‌خوریم، آن را همراه با سبزی‌های مناسب استفاده کنیم تا سردی آن گرفته شود.

بهتر است از مواد غذایی مانند چیپس و پفک استفاده نکنیم و اگر مصرف می‌کنیم، مقدار آن کم باشد. موادی را که دارای مواد افزودنی هستند نیز تا حد امکان استفاده نکنیم و بیشتر به سراغ مواد طبیعی و ارگانیک برویم. برای مثال، می‌توانیم رب و ماست را خودمان تهیه کنیم و حتی اگر دسترسی و امکان آن را داریم، مرغ را نیز به صورت طبیعی تهیه کنیم. مواد غذایی را برای مدت طولانی در یخچال ذخیره نکنیم و تا حد امکان از موادی که تازه و طبیعی هستند، استفاده نماییم. از موادی که تاریخ مصرف طولانی دارند و حاوی مواد افزودنی هستند نیز بهتر است کمتر استفاده کنیم تا بتوانیم از ساختمان جسم خود به شکل مناسب‌تری مراقبت کنیم.

منبع: سی‌دی ساختمان جسم 2
نویسنده: همسفر زهره مسافر تغذیه سالم رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون تغذیه سالم)
رابط خبری: همسفر فرحناز مسافر تغذیه سالم رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون تغذیه سالم)
ویرایش و ارسال: همسفر پرنیا رهجوی راهنما همسفر شهره (نگهبان سایت)
همسفران نمایندگی صالحی 2

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .