English Version
This Site Is Available In English

فرمان عقل، راهی به سوی سلامتی و تعادل

فرمان عقل، راهی به سوی سلامتی و تعادل

مسافر لژیون تغذیه سالم همسفر سمیه

ما در وادی ششم می‌خواهیم فرماندهی عقل را به رسمیت بشناسیم و به جایی برسیم که هر چه را که عقل فرمان می دهد، بتوانیم اجرا کنیم. عقل در تکامل، مانند ماشین تابع خود است. تمامی مشکلات ما به خاطر این است که ما پیرو نفس اماره هستیم و به صدای عقل خود گوش نکرده‌ایم؛ اگر بخواهیم به فرمان عقل نزدیک شویم؛ باید آرام‌آرام از ضد ارزش‌ها برگردیم. وقتی که یک فرد مواد مخدر مصرف می کند، متوجه می‌شود که مصرف مواد تمام زندگی او را تباه کرده و سعی  می‌کند خود را درمان کند، یعنی اولین قدم را برای رسیدن به فرمان عقل، که همان داشتن جسم سالم است، برداشته است. نفس اماره همیشه در مقابل فرمانروای بزرگ، که همان عقل است قرار می گیرد و با القاء افکار منفی سعی می‌کند ما را ناامید سازد و باعث شود که به هدف خودمان نرسیم. تنها راهی که می‌توانیم انجام دهیم، این است که پیرو خواسته‌های نفس اماره نباشیم و هر چه که عقل فرمان می‌دهد را انجام دهیم، مثل دخالت نکردن در کار دیگران، بیرون گذاشتن زباله و پس‌انداز کردن. می‌دانیم که اگر فرمان‌بردار عقل نشویم، هرگز به فرمانده‌ای لایق تبدیل نمی‌شویم.

مسافر لژیون تغذیه سالم همسفر زهرا

وادی‌های کنگره۶۰ نقش بسیار مهم و حیاتی در شناخت ما نسبت به خودمان دارند. وقتی به وادی‌ها نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که تمام آن‌ها روی مقوله انسان فرود می‌آیند. اندک افرادی هستند که در مورد عقل و جایگاه آن اطلاعات و آگاهی دارند. اکثر انسان‌ها می‌دانند که جایگاه عقل در مغز است؛ البته مغز فرمانروای کل ارگانیسم و فیزیک جسم انسان بوده و به عبارتی مترجم و جزئی از سیستم عقل محسوب می‌شود؛ اگر اشخاص اعتقاد داشته باشند که عقل و مغز یکی هست و یا این‌که جایگاه عقل در مغز است، بایستی از آن‌ها سؤال کرد که چرا با افرادی که دیگر در بین ما نیستند و فوت شده‌اند، راز و نیاز و درد و دل می‌کنید؛ زیرا در تصور آن‌ها، عقل نیز با مرگ از بین خواهد رفت. در کنگره۶۰ می‌آموزیم که مغز انسان جزو صور آشکار او بوده و با مرگ از بین می‌رود؛ اما عقل فناناپذیر است. بیشتر افراد می‌دانند کدام عمل پسندیده و کدام ناپسند است؛ اما قدرت به اجرا درآوردن آن را ندارند و اگر آن را عملی کنند، به فرمان عقل رسیده‌اند.

مسافر لژیون تغذیه‌ سالم همسفر زهره

وادی ششم برای من یادآور این است که باید فرمان عقل را بشناسم و به آن عمل کنم. من فکر می‌کنم یکی از جاهایی که می‌توانم فرمان عقل را در زندگی‌ام تمرین کنم، همین مسئله تغذیه است. قبلاً شاید خیلی از انتخاب‌های غذایی من بر اساس خواسته نفس بود، هر چیزی که دوست داشتم می‌خوردم، بدون این‌که به نیاز واقعی بدنم توجه کنم؛ اما امروز که مسافر تغذیه سالم هستم، یاد می‌گیرم که بین خواسته نفس و فرمان عقل تفاوت بگذارم. ممکن است نفس من یک غذای خاص یا خوردن بیش از نیاز را بخواهد؛ اما عقل می‌گوید: به اندازه و درست مصرف کن، چون بدن امانتی است که باید از آن مراقبت کنم. برای من تغذیه سالم فقط رژیم گرفتن یا کم کردن وزن نیست، یک نوع آموزشی و نظم در زندگی است. وقتی یاد می‌گیرم چه چیزی بخورم، چه زمانی بخورم و به اندازه بخورم، در واقع دارم تمرین می‌کنم که فرمان عقل را اجرا کنم. به نظر من، همان‌طور که در سفر درمانی مسافر باید به برنامه و آموزش‌های کنگره توجه کند، من هم در سفر تغذیه باید آموزش بگیرم و به برنامه‌ای که برای سلامتی خودم دارم متعهد باشم.

وادی ششم به من یاد داده که عقل زمانی می‌تواند فرمانده خوبی باشد که من به آن فرصت بدهم، یعنی قبل از هر انتخابی کمی فکر کنم و ببینم آیا کاری که می‌خواهم انجام بدهم واقعاً به نفع من است یا فقط خواسته لحظه‌ای من است. امروز سعی می‌کنم با تغذیه سالم به جسمم احترام بگذارم و با آموزش‌های کنگره به فکر و روانم غذای سالم بدهم. امیدوارم در این سفر بتوانم به تعادل بیشتری برسم و یاد بگیرم که سلامتی نتیجه انتخاب‌های درست و استمرار در مسیر است.

مسافر لژیون تغذیه سالم همسفر اسما

من در وادی ششم یاد گرفتم که اول به عقل که فرمانده بدن و جسم من است، توجه کنم. وقتی از عقل در کارها و مشکلات استفاده کنیم، به نتیجه مطلوبی می‌رسیم. ما پیرو نفس اماره هستیم و از آن بیشتر مواقع اطاعت می‌کنیم، چرا؟ چون از عقل خود خود و فرمانده بدنمان فرمانبرداری نمی‌کنیم.
وقتی یک فرد چاق بیش از حد غذا می‌خورد، مانند یک فرد معتاد است که به فرمان عقلش توجه نکرده و این زیاده‌روی باعث می‌شود که فرد دچار انواع مریضی‌ها شود و خودش و جسمش را به تباهی برساند مثل فردی که اعتیاد دارد و همه زندگی‌اش را در بساط اعتیاد به تباهی کشیده است. قدم اول برای رسیدن به نتیجه خوب، فرمانبرداری از عقل و اجرا کردن فرمان‌های عقل است.

نفس اماره همیشه در مقابل فرمانروای بزرگ، که همان عقل است، قرار دارد با افکار منفی سعی می‌کند ما را ناامید کند و باعث شود که به هدفمان نرسیم. تنها راه نجات پیروی نکردن از نفس اماره است و هرچه که عقل فرمان می‌دهد را باید انجام دهیم، مثلاً درست غذا خوردن، پس‌انداز کردن، در کار کسی دخالت نکردن، قضاوت نکردن. این‌ها همه یعنی فرمانبرداری از عقل است. این وادی به من یاد می‌دهد که به صدای درونی خودم، یعنی عقل، گوش بدهم و فرمانبردار آن باشم و فرمان‌های آن‌ را اجرا کنم تا به هدفم برسم.

رابط خبری: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون تغذیه)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر صفیه (لژیون یکم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی عطار نیشابوری

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .