English Version
This Site Is Available In English

عدالت یعنی بهره‌مندی هر فرد بر اساس ظرفیت

عدالت یعنی بهره‌مندی هر فرد بر اساس ظرفیت

دستور جلسات کنگره۶۰، مانند دانه‌های یک زنجیر، در کنار هم قرار می‌گیرند؛ زیرا هر یک، بار علمی و آموزشی ویژه‌ای را سالانه برای تک‌تک اعضای کنگره به ارمغان می‌آورند. یکی از کلیدی‌ترین دستور جلسات کنگره۶۰ این پرسش است: «عدالت، آیا همه افراد در کنگره۶۰ با هم برابرند»؟

اگر دقت کنیم، این دستور جلسه به صورت یک پرسش مطرح شده است، پرسشی که من باید قطعاً از خود بپرسم و برای آن پاسخی داشته باشم. با پاسخ دادن به این سؤال، از حاشیه‌ها و معرکه‌گیری‌ها رها می‌شوم، درمی‌یابم که باید به حرمت، احترام جایگاه‌ها و شال‌های کنگره پایبند باشم و در هر جایگاهی، فرمان‌برداری از مافوق خود را به‌جا آورم.

در ابتدا برای روشن شدن این دستور جلسه؛ باید کلمه‌ عدالت را معنا کرد. عدالت؛ یعنی تعادل، برابری و هر چیز در جایگاه خودش است. عدالت در لغت به معنای انصاف داشتن و عادل بودن‌ و یکی از صفات خداوند است.

در کنگره۶۰، عدالت یکی از مهم‌ترین ارکان در آرم است. ما بسیار اوقات عدالت را با مساوات، برابری و یکسان بودن اشتباه می‌گیریم، در حالی که حقیقت چنین نیست. در کنگره۶۰، جایگاه‌ها با رنگ شال مشخص می‌شوند و ما می‌آموزیم که هر کسی در هر جایگاهی قرار دارد، عین عدالت است؛ باید به شالی که بر دوش شخصی است، احترام گذاشت. هر شال در کنگره۶۰، حاصل سال‌ها تلاش، استقامت، دانش و آگاهی است.

در کنگره۶۰، با ورود هر شخص، صندلی‌ به او اختصاص داده می‌شود؛ راهنمای تازه‌واردین و راهنمای DST او را راهنمایی می‌کنند‌ و از امکانات کنگره به اندازه‌ سایر افراد بهره می‌برد. نکته‌ بسیار جالب این‌جا است که همه افراد در هر جایگاهی موظف‌ هستند، هفته‌ای یک سی‌دی را به‌طور کامل بنویسند؛ اما هر شخص می‌تواند با تلاش، کوشش، کسب علم و آگاهی، جایگاه خود را ارتقا دهد. قطعاً یک سفر اولی با سفر دومی یکسان نیست و کسی که تلاش می‌کند با شخصی که هیچ تلاشی ندارد، از نظر جایگاه برابر نخواهد بود.

همه انسان‌ها از نظر مقام انسانی یکسان هستند؛ اما از نظر دانش، آگاهی، مسئولیت و جایگاه، متفاوت‌ هستند. گاهی افراد، عدالت را با مساوات اشتباه می‌گیرند. مساوات؛ یعنی همه چیز به‌صورت یکسان تقسیم شود؛ اما در عدالت، هر فرد بر اساس ظرفیت، شایستگی، مسئولیت و عملکرد خود، از حقوق و امکانات بهره‌مند شود.

در کنگره، مرزبان، راهنما، ایجنت، سفر دومی و سفر اولی، هر کدام بر اساس میزان علم، آگاهی و تلاشی که دارند، وظایف متفاوتی به افراد محول می‌کنند و باقی افراد موظف هستند تابع و فرمان‌بردار این جایگاه‌ها باشند.

چه‌قدر زیبا است که در آرم کنگره،  واژه‌ عدالت گنجانده شده است؛ این امر نشان می‌دهد که عدالت در کنگره۶۰ بار معنایی بسیار گسترده‌ای دارد و عدالت؛ باید با معرفت، شناخت و آگاهی همراه باشد تا عمل سالم اتفاق بیفتد. این دستور جلسه در بیرون از کنگره نیز معنای خود را حفظ می‌کند. این واژه که هر کسی در هر جایگاهی، عین عدالت است، هم شیرین و هم تلخ است.

گاهی ما انسان‌ها مفهوم عدالت را تنها در داشتن و کسب منافع شخصی خود می‌بینیم و هر چه‌قدر به این نگرش نزدیک‌تر باشیم، تعادل کمتری خواهیم داشت؛ اما اگر هر کسی جایگاهی را که در آن است بپذیرد و خود را با دیگران و جایگاه‌های دیگران قیاس نکند، به تعادل می‌رسد.

انسان، یک کتاب زنده است؛ باید بدانم، هر ورق زندگی یک شخص، شبیه فرد دیگری نیست، هر مشکلی که دارم، عین عدالت و با توجه به عملکرد، (تقدیر، خواست و فرمان الهی)، برای من رقم خورده است.

وادی چهارم به من آموخت، هیچ‌چیز شانسی و اتفاقی نیست، هر مشکلی که دارم، نتیجه‌ تفکرات و اعمال من است. اگر سالیانه چکاپ‌های لازم را انجام دهم، کمتر درگیر بیماری و مشکلات خواهم شد. من با حرکت درست، تفکر سالم، کسب علم و آگاهی، می‌توانم جایگاهی بهتر در هستی داشته باشم.

در پایان می‌توان گفت: در کنگره۶۰، همه انسان‌ها از نظر ارزش انسانی برابر هستند؛ اما جایگاه‌ها بر اساس شایستگی، آموزش و خدمت شکل می‌گیرند. این تفاوت، نشانه‌ بی‌عدالتی نیست، بلکه جلوه‌ای از اجرای صحیح عدالت است.

منابع: مقاله مسافر علی (دیده‌بان تحقیقات)، سی‌دی‌های عدالت و عدالت در کنگره۶۰، سایت کنگره۶۰

نویسنده: راهنما همسفر مهشید (لژیون‌ چهاردهم)
رابط خبری: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر مهشید (لژیون چهاردهم)
عکاس: همسفر فائزه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پانزدهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر اشرف (لژیون یازدهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی هاتف
 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .