English Version
This Site Is Available In English

راهکار چیست؟

راهکار چیست؟

جلسه دوم از دوره سوم سری کارگاه‌ آموزشی خصوصی همسفران آقا نمایندگی خواجو، با استادی همسفر علی، نگهبانی؛ همسفر سهیل و دبیری همسفر‌ مهدی با دستور جلسه: "تخریبهای شیشه و مخدرهای جدید و درمان آن با متد DST" روز شنبه ۲۰ تیر ماه۱۴۰۵ راس ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به‌کار نمود.

خلاصه سخنان استاد:

با نام و یاد خدا جلسه را آغاز می‌کنم.

امروز می‌خواهم درباره مواد مخدر جدید صحبت کنم. این مواد همیشه بوده‌اند، هستند و در آینده نیز با شکل‌ها و ترکیب‌های جدید وارد بازار خواهند شد. بسیاری از آن‌ها حاصل تغییرات شیمیایی هستند. همان‌طور که گفته می‌شود، اگر نیروی تاریکی نباشد، نیروی روشنایی نیز مفهوم پیدا نمی‌کند.

در ادامه، به روش درمان DST و پله‌های ۲۱ روزه اشاره می‌کنم. در این روش، مسافر برای مثال یک سی‌سی شربت را صبح، ظهر و شب مصرف می‌کند. نکته جالب این است که در پایان هر پله، بدن به‌تدریج تولید مواد طبیعی خود را افزایش می‌دهد. به همین دلیل، زمانی که حدود روز نوزدهم یا بیستم فرا می‌رسد، ممکن است مسافر احساس کند دیگر به مقدار قبلی نیاز ندارد و حتی علائمی مانند سردرد را تجربه کند. این نشانه آن است که بدن می‌گوید: «من خودم در حال تولید مواد مورد نیاز هستم.»

پس از آن، مقدار دارو کاهش پیدا می‌کند و بدن دوباره خود را با شرایط جدید تنظیم می‌کند تا به تعادل برسد. این روند در هر پله تکرار می‌شود تا سیستم تولید مواد شبه‌افیونی بدن به‌صورت طبیعی و متعادل فعالیت کند.

البته بعضی از مواد مخدر آسیب‌های بسیار جدی و ماندگاری بر مغز و سیستم عصبی وارد می‌کنند. برای مثال، افرادی هستند که بخار بنزین یا مواد استنشاقی را مصرف می‌کنند. این مواد از مخرب‌ترین انواع مصرف هستند و تاکنون درمان مؤثری برای بسیاری از آسیب‌های آن‌ها شناخته نشده است؛ زیرا به‌معنای واقعی به سلول‌های مغز آسیب می‌زنند.

همچنین موادی مانند شیشه، LSD، حشیش و اسید نیز آثار بسیار خطرناکی بر جسم و روان انسان دارند و می‌توانند آسیب‌های جبران‌ناپذیری ایجاد کنند.

اما راهکار چیست؟

همه ما دارای یک «شهر وجودی» هستیم و باید از آن محافظت کنیم. برای حفاظت از یک شهر، می‌توان دور آن خندق ایجاد کرد، دیوار کشید یا برج‌های نگهبانی ساخت؛ اما بهترین راه این است که اجازه ندهیم دشمن اصلاً وارد شهر شود.

این موضوع در زندگی ما نیز صادق است. اگر انسان به دانایی برسد، کمتر در معرض آسیب قرار می‌گیرد. فرد دانا می‌تواند در برابر وسوسه‌ها مقاومت کند و تصمیم درست بگیرد.

بیشتر افراد، به‌ویژه جوانان، نخستین تجربه مصرف را در جمع دوستان، مدرسه یا دانشگاه آغاز می‌کنند. ابتدا سیگار، سپس قلیان، بعد گل یا سایر مواد. معمولاً همه‌چیز با یک جمله شروع می‌شود: «فقط یک بار امتحان کن.»

در چنین موقعیتی، نه گفتن بسیار اهمیت دارد. شاید در ظاهر ساده باشد، اما در عمل یکی از سخت‌ترین مهارت‌های زندگی است. اگر انسان نتواند در زمان مناسب «نه» بگوید، ممکن است هزینه بسیار سنگینی نپردازد.

دیروز در تهران بودیم و در جلسه‌ای از استاد عزیزمان، امیرحسین ساسانی، یاد کردیم. ایشان مثال زیبایی می‌زدند و می‌گفتند:

«چاقویی را تصور کنید که زیر گلوی شما قرار گرفته است. اگر بتوانید "نه" بگویید، اتفاقی نمی‌افتد؛ اما اگر تسلیم شوید و "بله" بگویید، همان لحظه آسیب خواهید دید.»

این مثال نشان می‌دهد که یاد گرفتن «نه گفتن» یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی است.

آقای مهندس نیز در کتاب‌های خود مطالب ارزشمندی درباره مواد مخدر، به‌ویژه شیشه، بیان کرده‌اند. نکته مهم این است که بدن انسان به‌طور طبیعی بسیاری از موادی را که برای نشاط و تعادل نیاز دارد، تولید می‌کند؛ بنابراین چه نیازی است که مواد مخرب را وارد بدن کنیم؟

گاهی مصرف حتی از قرص‌های به ظاهر بی‌ضرر آغاز می‌شود؛ نه ویتامین، بلکه قرص‌هایی که بدون تجویز و فقط از روی کنجکاوی یا توصیه دیگران مصرف می‌شوند.

روزی در دانشگاه داخل خودرو نشسته بودیم. صدای قرص‌هایی را که در کیف یکی از دوستان بود شنیدم. ابتدا تصور کردم اسمارتیز است، اما وقتی پرسیدم، متوجه شدم انواع مختلفی از قرص‌ها را همراه خود دارد؛ از مکمل‌های مختلف گرفته تا داروهای گوناگون.

در حالی که بسیاری از نیازهای بدن از راه تغذیه مناسب، نور خورشید، فعالیت بدنی و سبک زندگی سالم تأمین می‌شود.

در کتاب تغذیه سالم، آقای مهندس به‌طور کامل درباره مواد غذایی مفید، مصرف سالاد، آب، خوراکی‌های مناسب و پرهیز از غذاهای مضر توضیح داده‌اند. مطالعه این کتاب را به همه پیشنهاد می‌کنم.

البته کتاب‌های مهندس را نمی‌توان تنها با یک بار خواندن به‌خوبی درک کرد. برای فهم عمیق آن‌ها باید ابتدا الفبای کنگره، یعنی جهان‌بینی را آموخت؛ زیرا جهان‌بینی پایه و اساس تمام کتاب‌های ایشان است.

اگر تعاریف جهان‌بینی، مانند تعریف نفس، عقل، حس و سایر مفاهیم را ندانیم، بسیاری از مطالب کتاب ۶۰ درجه زیر صفر یا سایر کتاب‌ها برای ما قابل درک نخواهد بود.

جهان‌بینی همان ابزاری است که به کمک آن می‌توانیم مطالب را درست بفهمیم؛ همان‌طور که بدون ابزار مناسب نمی‌توان قطعه‌ای را تراش داد.

کنگره ۶۰ حقیقتی است که بوده، هست و خواهد بود. همان‌طور که مواد مخدر جدید نیز در آینده همچنان تولید خواهند شد، ما نیز باید با افزایش دانایی و آموزش، خود را برای مقابله با آن‌ها آماده کنیم.

در پایان، باید به یکی از مهم‌ترین آموزه‌های آقای مهندس اشاره کنم؛ مثلث خانواده، کار و کنگره.

اگر یکی از این اضلاع دچار مشکل شود، تعادل زندگی نیز از بین می‌رود. اگر انسان کار نکند، انرژی و انگیزه کافی نخواهد داشت. اگر به خانواده و به‌ویژه پدر و مادر احترام نگذارد، این مثلث ناقص می‌شود و زندگی از تعادل خارج خواهد شد.

احترام به پدر و مادر از ارزشمندترین اصول زندگی است. حتی اگر گاهی از رفتار یا سخنان آن‌ها ناراحت شویم، باز هم باید حرمتشان را حفظ کنیم؛ زیرا بسیاری از برکات زندگی، در احترام به خانواده و والدین نهفته است.

از اینکه با حوصله به سخنانم گوش کردید، صمیمانه سپاسگزارم.

ویرایش،تنظیم: همسفر مهدی لژیون سوم

عکس: همسفر فرزاد لژیون دوم

ارسال: همسفر امین لژیون دوم

گروه سایت همسفران آقا نمایندگی خواجو

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .