English Version
This Site Is Available In English

مقاله در مورد دستورجلسه هفتگی وادی سوم و تأثیر آن روی من

مقاله در مورد دستورجلسه هفتگی وادی سوم و تأثیر آن روی من

 

وادی سوم: «باید دانست هیچ موجودی به میزان خود انسان به خویشتن خویش فکر نمی‌کند.»

مقدمه:
در سفر درمان و بازگشت به زندگی سالم، انسان با ۱۴ وادی (قانون) روبرو می‌شود. وادی سوم یکی از حساس‌ترین و تعیین‌کننده‌ترین مراحل این سفر است. این وادی مستقیماً به ریشه اصلی بسیاری از مشکلات، به‌ویژه اعتیاد، می‌پردازد: «توقع از دیگران».
جمله محوری این وادی چنین است:
«باید دانست هیچ موجودی به میزان خود انسان به خویشتن خویش فکر نمی‌کند.»

این جمله یک قانون کیهانی است، نه یک توصیه اخلاقی. در ادامه به بررسی ابعاد مختلف این وادی می‌پردازیم.

۱. تحلیل جمله کلیدی: چرا «باید دانست»؟
کلمه «باید» در ابتدای جمله، بارِ اجبار و واقعیتِ مطلق را می‌رساند. این یعنی:
این یک نظر شخصی نیست؛ یک قانون ثابت در جهان هستی است.
هیچ‌کس، حتی عزیزترین افراد (پدر، مادر، همسر، فرزند و راهنما)، نمی‌توانند جایگزین انسان شوند و حتی اگر کسی بخواهد، نمی‌تواند به اندازه خودِ انسان، به فکر و سرنوشت او باشد.
۲. ریشه‌یابی: چرا ما توقع داریم!
انسان‌ها به طور غریزی و به دلیل «خودبینی» و «عادت‌های گذشته» فکر می‌کنند که دیگران باید مشکلات آن‌ها را حل کنند.
توهم نجات‌دهنده: معتاد یا فردی که درگیر مشکلات است، گاهی فکر می‌کند اگر همسرش تغییر کند، یا پدرش پول بدهد، یا فرزندش مهربان‌تر باشد، او خوب می‌شود.
فرار از مسئولیت: توقع بردن، راهی برای فرار از پذیرش مسئولیت‌های سنگین زندگی است.

نتیجه: تا زمانی که انسان منتظر باشد دیگران او را نجات دهند، در چرخه اعتیاد و مشکلات باقی می‌ماند.
۳. پیامدهای عدم پذیرش وادی سوم:
اگر انسان این قانون را نپذیرد و همچنان از دیگران توقع داشته باشد:
ناامیدی و خشم: چون دیگران نمی‌توانند به اندازه او فکر کنند، همیشه از آن‌ها ناراضی خواهد بود.
تداوم اعتیاد: درمان واقعی زمانی اتفاق می‌افتد که فرد بپذیرد «من» درمانگر خودم هستم.
تخریب روابط: توقع زیاد، باعث می‌شود دیگران از فرد دور شوند و فرد تنها بماند.

۴. راهکار عملی: چگونه این وادی را در زندگی پیاده کنیم!
پذیرش این وادی به معنای انزوا نیست، بلکه به معنای مسئولیت‌پذیری کامل است:
1. توقف توقع: هر بار که خواستید از کسی شکایت کنید، از خود بپرسید: «آیا من به اندازه خودم به فکر خودم هستم؟»
2. پذیرش مسئولیت: بپذیرید که مشکلات شما، نتیجه انتخاب‌ها و تصمیمات خودتان است و فقط خودتان می‌توانید آن‌ها را حل کنید.
3. تغییر نگاه به دیگران: دیگران را به عنوان «راهنما» و «همراه» ببینید، نه «نجات‌دهنده».
4. اقدام شخصی: به جای انتظار برای تغییر شرایط، خودتان شرایط را تغییر دهید.

۵. نتیجه‌گیری:
وادی سوم به ما می‌آموزد که انسان، تنها موجودی است که می‌تواند سرنوشت خود را بسازد. هیچ موجودی (حتی خداوند، که در نگاه عرفانی مهربان‌ترین است) نمی‌تواند بدون اراده و تلاش خود انسان، او را نجات دهد.
پذیرش این حقیقت، کلید رهایی از وابستگی، خشم و ناامیدی است. وقتی انسان بپذیرد که «هیچ‌کس به اندازه من به فکر من نیست»، اولین قدم بزرگ برای تغییر و درمان را برداشته است.

شعار وادی سوم:
«من تنها کسی هستم که می‌توانم خودم را نجات دهم. بقیه فقط راهنمای من هستند.»

نکته پایانی:
این وادی، سنگ بنای خودباوری و استقلال فکری در مسیر درمان است. تا زمانی که این قانون در قلب و ذهن انسان جا نیفتد، سایر وادی‌ها نیز به درستی عمل نخواهند کرد.
نویسنده و تایپ: مسافر علی(لژیون هفتم)
ويرايش متن: مسافر محمود( نگهبان سایت)
ارسال: سایت نمایندگی ملاصدرا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .