English Version
This Site Is Available In English

همراهی عاشقانه در مسیر روشنایی

همراهی عاشقانه در مسیر روشنایی

پنجمین جلسه از دوره نوزدهم سری کارگاه‌های آموزشی خصوصی کنگره‌۶۰، همسفران نمایندگی چالوس، با استادی راهنما همسفر پرنیان، نگهبانی همسفر فاطمه و دبیری همسفر ریحانه با دستور جلسه «هفته همسفر: نقش همسفران خانم و آقا، در درمان اعتیاد مسافران»  در روز دوشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۵ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد: 

 از مرزبانان، خانم ایجنت و نگهبان که اجازه دادند این جایگاه به بنده واگذار شود تا در مسیر آموزش قرار بگیرم، صمیمانه قدردانی می‌کنم. این هفته را به خانم آنی و تمامی همسفران محترم  آقای مهندس دژاکام تبریک عرض می‌کنم. همچنین به شما همسفران عزیز تبریک می‌گویم و خداوند را شاکرم که با تغییرات بنیادین در نگرش و عملکرد خود، به مرحله‌ای نو وارد شده‌ایم؛ مرحله‌ای که دیگر از ما با عنوان‌های مادر، خواهر یا همسرِ مصرف‌کننده یاد نمی‌شود؛ بلکه همسفر خطاب می‌شویم، همراهانی که در کنار مسافر خود سفری را آغاز می‌کنیم تا به حال خوش دست یابیم.

در هنگام نوشتن سی‌دی «شاخ گاو» سخنی از مهندس دژاکام، توجه مرا به خود جلب کرد. ایشان بیان می‌کنند که همسفر می‌تواند نقش منفی نیز ایفا کند. هر یک از ما در درون خود دو همسفر داریم که ما را به سمت خیر یا شر هدایت می‌کنند؛ اما در مقام همسفری که همراه یک مسافر وارد این مسیر شده است، تنها زمانی می‌توان نقش یک همسفر مؤثر و سازنده را ایفا کرد که مطابق قوانین کنگره‌۶۰ حرکت کنیم.

به باور من، نخستین قانون این است که «سر خود را با سرِ راهنما عوض کنیم.» راهنما فردی است که مسیر را پیش‌تر پیموده و به‌ واسطه‌ تجربه‌های ارزشمند به این جایگاه رسیده است؛ خواه راهنمایی باشد که چندین مسافر داشته یا حتی مسافری که پس از رهایی بازگشته است. به همین دلیل، تجربه و شناخت او بسیار فراتر از فردی است که تازه‌وارد است و هنوز با قوانین آشنا نشده است.

اگر راهنما از همسفر درخواست کند که دو سی‌دی بنویسد، انجام آن ضروری است؛ زیرا در این مسیر، «نه» و «چرا» جایی ندارد. مهندس دژاکام می‌فرمایند: زمانی‌که انسان به پرسش‌های مکررِ «چرا باید این کار را انجام دهم؟» «چرا باید مادر این فرزند باشم؟» «چرا باید همسفر این فرد باشم؟» و… می‌رسد، در واقع به مرز سقوط نزدیک شده است.

همسفر مؤثر کسی است که تمرکز را از مسافر بردارد و بر خویشتن معطوف کند. بارها گفته شده است: «دوربین را روی خود بگذارید.» وظیفه‌ ما نیست، پیگیری کنیم که مسافر دارو را چه زمانی مصرف می‌کند یا آیا در جلسات حضور می‌یابد یا خیر. بهترین کمکی که یک همسفر می‌تواند ارائه دهد، ایجاد عشق، آرامش و تغییر مثبت درون خویش است، تغییری که مسافر نیز از آن تأثیر پذیرد؛ حتی اگر بسیار کوچک باشد.

مسافران، از نگاه من، تاج پادشاهی زندگی هستند. اگر آنان نبودند، من هرگز در این جایگاه قرار نمی‌گرفتم تا آموزش ببینم و قوانین زندگی را بیاموزم؛ قوانینی که کمک می‌کنند در برابر سختی‌ها و مشکلات، رویکردی صحیح و سازنده اختیار کنیم.

نکته‌ای دیگر نیز شایان ذکر است، مهندس دژاکام در سخنان خود اشاره کرده‌اند که تقدیر مالی مسافران، به‌ویژه با مبالغ سنگین، موضوعی نیست که برای سفر اولی‌ها توصیه شود. به خاطر دارم در نخستین جشن همسفر به مسافرم گفتم لازم نیست چیزی در پاکت بگذارید؛ تنها می‌خواهم به‌ عنوان همسفر دیده شوم. همان پاکت خالی، که تنها جمله‌ای محبت‌آمیز در آن نوشته شده بود، «ممنونم که برای من زحمت کشیدید و در کنارم ایستادید.» برای من ارزشی فراتر از هر هدیه‌ای داشت.

اگر مسافری پاکت خالی تقدیم کند، باید به این موضوع با دید مثبت نگاه کرد؛ زیرا همین اقدام نشان می‌دهد که او گامی کوچک اما ارزشمند در مسیر تغییر برداشته است. گاهی همراهان ما، به‌ واسطه‌ شرایط متفاوت یا تاریکی‌های کمتر، در مسیر رشد از ما پیشی می‌گیرند و این کاملاً طبیعی است.

بار دیگر هفته‌ همسفر را تبریک عرض می‌کنم. شما همسفران، بال‌های پرواز این مسیر هستید و امیدوارم همواره در اوج بدرخشید. در پایان لازم می‌دانم از خانم مریم کریم‌پور و خانم فاطمه ملکی، ایجنت‌های پیشین، و نیز خانم صدیقه که همه‌ شما با زحمات ایشان آشنا هستید، یاد کنم.

خانم مریم کریم‌پور جمله‌ای دارند که همیشه در ذهنم مانده است: «کنگره همچون رودخانه‌ای در حرکت است. ما همان سنگ‌های بستر رودخانه هستیم. اگر در مسیر این آب، خود را صیقل دهیم، ارزشمند خواهیم شد؛ اما اگر نافرمانی کنیم و خلاف جهت حرکت کنیم، جریان آب ما را به کناره پرتاب خواهد کرد و از صیقل‌خوردن باز خواهیم ماند.»

مرزبان کشیک: همسفر مریم، مسافر ملک‌آرا
تایپ: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر هانیه (لژیون ششم)
عکاس: راهنما همسفر غزل (لژیون سوم)
ارسال: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی چالوس

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .