English Version
This Site Is Available In English

قدرت اختیار

قدرت اختیار


من از سی‌دی ایمان آموختم که باید مسئولیت‌پذیر باشم، اگر اشتباهی از من سر زد باید آن را بپذیرم و بابت آن عذر خواهی کنم و این نشان‌دهنده‌ آگاهی و فهم من است. ما برای دانستن خیلی از مطالب باید به کتاب آسمانی‌مان قرآن رجوع کنیم. طبق فرموده‌ قرآن نفس انسان او را موجودیت می‌دهد نه جسم او. انسان است که فقط خواسته‌های معقول و نامعقول دارد حیوانات نیاز‌هایی دارند که در وجودشان نهادینه شده که برای حُب‌بقا و لازمه‌ی زندگی‌شان است.
انسان‌ها به واسطه‌ی آگاهی، شعور، کمال و نفسشان در رتبه‌های متفاوتی قرار می‌گیرند. سه نوع نفس داریم: ۱.نفس اماره که نفسی دنیوی است که دروغ گفتن‌، خوردن مال دیگران و دزدی از آن سر چشمه می‌گيرد و داشتن آن به تحصیلات ربطی ندارد و کسی که تابع نفس اماره است به راحتی حقوق دیگران را پایمال می‌کند و بدون منطق فقط در پی منافع خودش است.
۲.نفس لوامه که نفس سرزنش‌کننده است و این نفس زمانی در انسان بیدار می‌شود که گناه یا کار اشتباهی از او سر بزند و مدام خود را با وجدانی که دارد بابت اشتباهش سرزنش می‌کند.
۳.نفس مطمئنه است، ما وقتی دارای نفس مطمئنه باشیم نه در خواب نه در بیداری نه در ظاهر نه در باطن خطا نمی‌کنیم.‌ فردی که تزکیه نفس دارد و به مرحله مطمئنه رسیده‌است مانند مقام فرشتگان است. کارهای معقولی انجام می‌دهد و افراد کمی به آن وارد می‌شوند.
از سی‌دی ایمان آموختم که برای رسیدن به خواسته‌هایم دعا‌کردن به تنهایی راهگشا نیست و خداوند به‌ ما قدرت اختیار داده است و باید برای به دست‌آوردن خواسته‌هایم تلاش کنم و آموزش ببینم تا به نتیجه‌ دلخواه برسم.
خداوندا دستان مرا از دستانت هرگز جدا مکن، تو از رگ گردن به‌ من نزدیک‌تری ای‌ مهربان‌ترین،
آمین.

 

منبع: سی‌دی ایمان
نویسنده: همسفر میترا رهجوی راهنما همسفر فهیمه(لژیون دهم)
ویرایش و ارسال: همسفر هنگامه رهجوی راهنما همسفر عطیه(لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ارتش

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .