English Version
This Site Is Available In English

اعتیاد و پنجره‌ای تازه در زندگی

اعتیاد و پنجره‌ای تازه در زندگی

همسفر نسیم در دلنوشته‌ خود بیان کرد:

روزهایی بر من گذشت که به‌راستی جان‌فرسا بود. روزهایی که هنوز سایه‌ سنگینش در وجودم احساس می‌‌شود و امروز بخشی از آن حال‌ و‌ هوا را تقدیم نگاه پرمهرتان می‌کنم.

زندگی در کنار یک مصرف‌کننده یعنی زیستن در سایه‌ ترس و اضطراب؛ یعنی شب‌ها با دلهره به خواب‌رفتن و صبح‌ها با دلشوره بیدار‌شدن. یعنی خوگرفتن با دروغ، دعوا، ناامیدی و تنهایی. من هرگز مواد مصرف نکرده‌بودم؛ اما افکار و روانم آلوده و بیمار بود.

مدت کوتاهی بعد از ورودم به کنگره با «صورت‌مسئله اعتیاد» آشنا شدم و پنجره‌ای تازه از زندگی به روی من گشوده شد. آن روز فهمیدم؛ که اعتیاد ریشه‌ بسیاری از دردها و گره‌های زندگی من است.

سا‌ل‌ها فکر می‌کردم رنج‌ها و سختی‌های من فقط نتیجه‌ انتخاب‌ها و خطاهای مسافرم است؛ در حا‌لی‌که من نیز درست به اندازه‌ او گرفتار و آسیب‌دیده بودم؛ تنها در لباسی متفاوت. تصور می‌کردم؛ اگر بیشتر از او مراقبت کنم، سخت‌گیرتر شوم، گریه یا التماس کنم، شاید جلوی مصرف او را بگیرم؛ اما حقیقت این بود، که خودم در دام نوعی اعتیاد روانی افتاده بودم.

زمانی که «صورت‌مسئله اعتیاد» برای من روشن شد، دریافتم که این بیماری تنها جسم را از پا درنمی‌آورد؛ بلکه روان انسان را نیز در تاریکی فرو برده و من بدون آن‌که بدانم، سال‌ها در همان جهان‌بینی بیمارگونه گرفتار بودم.

اعتیاد برای من مانند آینه‌ای شد؛ که حقیقت را بی‌پرده نشانم داد من شخصا بخشی از آن داستان تلخ بودم و این آینه به من آموخت؛ که دست از سرزنش مسافرم بردارم و به‌جای تغییر دادن او، به فکر تغییر خودم باشم.

امروز برای من «صورت‌مسئله اعتیاد» یعنی شناخت زخم‌هایی که به مراتب عمیق‌تر از مصرف مواد است. زخم‌هایی چون ترس، ناامیدی، خالی‌بودن و ناتوانی در برابر مشکلات، که همه این‌ دردها نیاز به مرهم دارد.

اکنون در حال یادگیری‌ هستم؛ یاد گرفته‌ام که مسئول سلامتی، شادی و آرامش خودم باشم. دیگر مسافرم یا مصرف او محور زندگی من نیست. فهمیدم آرامش واقعی باید از درون بجوشد. دیگر اعتیاد برای من یک دشمن ویران‌گر نیست؛ بلکه پیامی است؛ که می‌گوید: وقت آن رسیده؛ تا خودت را بیابی و یاد بگیری؛ چگونه زندگی کنی، نه این‌که فقط زنده بمانی.

من امروز قدردان کنگره‌۶۰ هستم؛ زیرا در این مکان آموختم؛ حتی تاریکی اعتیاد هم می‌تواند به چراغی تبدیل شود؛ که به من راه تغییر و روشنایی را نشان دهد.

نویسنده و رابط خبری: همسفر نسیم رهجوی راهنما همسفر نرگس (لژیون اول)
ویرایش و ارسال: همسفر رضوان رهجوی راهنما همسفر نرگس دبیر سایت (لژیون اول)
همسفران نمایندگی صبا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .