English Version
This Site Is Available In English

عدالت در رأس مثلث کنگره است

عدالت در رأس مثلث کنگره است

عدالت شیوه خوبان پاک است
دل خاصان برایش چاک چاک است

خداوند در آیه سیزده سوره حجرات قرآن کریم می‌فرمایند: «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ» بی تردید گرامی‌ترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شماست؛ یعنی کرامت، مقام و منزلت انسان‌ها بسته به میزان تقوی و پرهیزگاری افراد در جامعه است و کسانی به خداوند نزدیکترند که پرهیزگارتر هستند. در این‌جا ملاک بندگی نزد خداوند نماز و روزه نیست؛ بلکه می‌فرمایند: هر کس که پرهیزگارتر است به خداوند نزدیک‌تر است. خدا تنها نماز نیمه شب یا برتری اصل و نسب نیست، ملاک تقوی و پرهیزگاری نزد خداوند؛ یعنی اینکه این افراد کار ضدارزشی انجام نمی‌دهند.
در کنگره بر اساس عدالت، کسانی که خدمت می‌کنند و حرمت کنگره را بجا می‌آورند، دروغ نمی‌گویند، ظلم نمی‌کنند و در مسیر ارزش‌ها قدم برمی‌دارند، این‌ها بهترین انسان‌ها هستند. افراد در زمان ورود به کنگره پول، ثروت، تحصیلات، مقام و هر جایگاه اجتماعی که دارند را پشت درب کنگره می‌گذارند و جهت درمان و مداوای خود به کنگره وارد می‌شوند. در این حالت، همه افراد با هم برابر هستند و هیچ کس بر دیگری برتری ندارد؛ اما پس از ورود و آموزش دیدن و در مسیر درمان قرار گرفتن، تفاوت افراد با یکدیگر مشخص می‌شود و دیگر نمی‌توان گفت همه با هم برابرند؛ زیرا افراد بر اساس سعی، تلاش و کوششی که در یادگیری آموزش‌ها، تعالیم کنگره، فرمان‌پذیری، تسلیم بودن و نگه داشتن حرمت، جایگاه‌ افراد و طبق موازین و اصول کنگره از يکديگر متمایز می‌شوند.

عدالت به مفهوم برابری نیست. در عدالت ممکن است به یک نفر خشم کرده و به یک نفر محبت کنیم. عدالت باعث می‌شود تا فضای جامعه سالم بماند. عدالت آن نیست که افرادی که هنجارشکن هستند را بخشید؛ بلکه باید آن‌ها را طبق قوانین جامعه مجازات کرد تا دیگر دست به چنین اعمالی نزنند تا عدالت در جامعه برقرار شود. گمان نکنید که در عدالت باید همواره خوشی باشد و به ما چیزی بدهند، تشخیص عدالت بسیار مهم می‌باشد. عدالت در رأس آرم مثلث کنگره۶۰ است و سمت راست این مثلث، معرفت و سمت چپ آن عمل سالم می باشد. در نهایت آن‌چه باعث زیبایی، قشنگی، دوام و بقای کنگره۶۰ گردیده، نظم حاکم بر کنگره و قوانین و مقرراتی است که توسط جناب مهندس تدوین گردیده است. ما همه به شکل انسان هستیم؛ ولی بعضی انسان هستیم و بعضی دیگر نیز به مانند  چهارپایانی در قالب انسان.

در لژیون یا شعبه‌ای که از سی‌دی‌های آموزشی بیشتر استفاده می‌شود، به انسانیت نزدیکتر شده و آن شعبه در صلح و آرامش به سر می‌برند؛ اگر در شعبه‌ای سی‌دی به خوبی کار نشود و راهنمایان قوی نباشند و جهان‌بینی آموزش داده نشود، افراد به عناوین مختلف با هم درگیر می‌شوند و علت آن هم این است که جهان‌بینی آن‌ها پائین بوده و آموزش و معرفتی نتوانسته‌اند کسب کنند. با دست یافتن به دانش و آگاهی و بر مبنای آن می‌توان تشخیص داد که چه کاری صحیح و چه کاری غلط است که این همان عمل سالم می‌باشد. برای تشخیص آن که عمل سالم چیست؛ باید به معرفت برسیم و در پرتو معرفت و عمل سالم است که ما به عدالت خواهیم رسید. انسان‌ها هر چه به آگاهی بالاتری برسند، تفکر و اندیشه آن‌ها سالم بوده و در مقابل حق و حقیقت تسلیم می‌شوند. برای شناخت و عمل به عدالت، ابتدا باید معرفت کسب کنید و بدون کسب معرفت نمی‌توان فهمید که عدالت چیست. معرفت؛ یعنی آگاهی، دانش، تجربه، آموزش و تفکر.

تمام سی‌دی‌ها و تعالیم کنگره که توسط جناب آقای مهندس و استاد امین به ما آموزش داده می‌شود برای این است که با این آموزش‌ها، تعالیم و سی‌دی‌ها به ما می‌خواهند بیاموزند که یاد بگیریم بدی کردن بد است و خوبی کردن، خوب و گفتار، پندار و افکاری نیک داشته باشیم و حرف، عمل و افکارمان نیکو و پسندیده باشد. جناب مهندس بیان می‌کنند: «باید در کنگره، سعی و تلاش کنید و در این راه باید شناخت و آگاهی و معرفت کسب کنید تا بدانید و ظلم نکنید، دروغ نگویید، غیبت نکنید، در کار یکدیگر تجسس نکنید، تهمت نزنید و سعی کنید همدیگر را حمایت کرده و دوست بدارید و این اعمال عین عدالت است».  جناب مهندس همچنین عنوان کردند که خداوند به تمام بندگانش این اجازه را نمی‌دهد که خدمت کنند؛ پس اگر یک شرایطی پیش آمده و دیگران به ما احترام می‌گذارند و خداوند به ما لطف نموده تا به دیگران خدمت کنیم؛ باید ارزش خدمت به بندگانش را ارج بگذاریم و به واسطه این لطف الهی خدای بزرگ را شاکر باشیم.

چه بسیارند افراد ثروتمندی که می‌خواهند به دیگران خدمت کنند؛ ولی خداوند این اجازه را به آنها نمی‌دهد و چقدر انسانهایی هستند که ثروت و پول‌های کلان و میلیاردی دارند؛ ولی هرگاه می‌خواهند به اندازه هزار تومان به دیگران کمک کنند دست و دلشان می‌لرزد و نمی‌توانند کمک کنند و خدای بزرگ آن‌ها را از این فیض بزرگ محروم ساخته است که این هم نشان از عملکرد، نیت باطنی و قلبی آن‌هاست که در درونشان اعتقادی به کمک و یاری دیگران ندارند. شاید تعجب‌آور باشد که چرا این افراد با اینکه میلیاردها تومان پول دارد؛ اما در موقع کمک کردن دست و دلشان می‌لرزد؟ شاید بگویید خسیس است؛ اما این طور نیست. علت آن است که خداوند اجازه خرج کردن را به او نداده است و فرد؛ مانند یک سرایدار و اژدهایی که روی گنج خوابیده، روی ثروت خود خوابیده است و بعد از او فرزندانش این پول‌ها را می‌خورند و از بین می‌برند، به این افراد اجازه داده نشده که از میلیاردها تومان ثروتی که دارند صد میلیون از آن را به پرورشگاه و یا به افراد نیازمند بدهد. اگر در کنگره افراد به ما احترام می‌گذارند و در مقابلمان از روی صندلی بلند می‌شوند به این دلیل است که خداوند اجازه خدمت کردن را به ما داده است. شما افراد بسیاری را از مرگ نجات داده‌اید که اگر شما نبودید ممکن بود خیلی از این افراد از بین بروند؛ پس این خواست خداوند است.

جناب مهندس بیان کردند: از جایگاه خدمتی که در اختیارمان است به نحو مطلوب و در جهت خیر و خدمت به مردم و افراد خواهان رهایی استفاده کنیم. باید یاد بگیریم که در این دنیایی که زندگی می‌کنیم هر کاری انجام دهیم به خودمان باز می‌گردد، خواه مثبت یا خواه منفی باشد فرقی نمی‌کند، این جزء قوانین هستی و کائنات است و باید این قانون را بدانیم و در زندگی خود پیاده کنیم و درک کنیم؛ باید بفهمیم که اگر ذره‌ای کار خوب و یا بد انجام می‌دهیم باید جوابگوی آن باشیم، باید بدانیم اگر پشت سر کسی سرزنش می‌کنیم، پشت سر ما نیز این صحبت‌ها وجود دارد. اگر در امور دیگران تجسس می‌کنیم به دنبال آن در کارهای ما نیز تجسس خواهد شد و با انجام هر عمل منفی بازتاب آن به خودمان باز می‌گردد؛ اگر این موارد را بدانیم رستگار خواهیم شد.

حضرت مولانا نزدیک به 700 سال پیش این نکته را چه شیرین بیان کرده است:

این جهان کوه است و فعل ما ندا
سوی ما آید نداها را صدا

یعنی این جهان در مثل؛ مانند کوه است و اعمال و نیات ما؛ مانند بانگ و فریادی است که در کوه طنین می‌افکند و بی‌گمان هر فریادی که در کوه بزنیم طنین آن دوباره به سوی ما باز می‌گردد. تمامی کتب آسمانی و مهم‌ترین کتب اخلاقی جهان بدین مطلب تصریح کرده‌اند که آدمی در رهن اعمال خود است و هر عملی که انجام دهد نتیجه آن را می‌بیند. آیات قرآن کریم نیز به کرات بدین موضوع تأکید کرده است؛ وقتی زیر دیوار دیگران آب بیندازید و بخواهید دیوار دیگران را خراب کنید، اولین کسی که زیر این دیوار می‌ماند یا خودتان هستید یا خانواده‌تان؛ زیرا مقصر اصلی و تخریب‌کار، خودتان بوده‌اید. جناب مهندس یادآور شدند: «ما از شما می‌خواهیم که این‌ها را یاد بگیرید؛ زیرا تا زمانی که این موارد را ندانیم نمی‌توانیم بر اعتیاد فائق شویم».

باید فرهنگ و نوع محیط زندگی خود را تغییر دهیم؛ اگر توانستیم تغییر کنیم آنگاه می‌توانیم بر اعتیاد فائق شویم؛ اما اگر نخواهیم و همان برنامه‌های سابق را اجرا کنیم هیچ‌گاه حاضر نیستیم اعتیاد را رها کنیم. اگر بیماری‌های دیگری نیز داریم باید افکار، اندیشه و شرایط زندگی خود را عوض کرده و تغییر دهیم و یاد بگیریم و به خودمان بگوییم که باعث و مسبب بیشتر مشکلاتمان، خودمان هستیم. ما باید با تمام توان و قدرت به کار خود علاقه‌مند بوده و به خدمتی که در کنگره انجام می‌دهیم عشق بورزیم. اگر کسی مشکلی دارد به او کمک کنیم تا مشکلش را بتواند حل کند، از مسئولین و کسانی که در کنگره زحمت کشیده‌اند قدردانی کرده و تشکر کنیم؛ زیرا ما با جایگاه‌ها کار داشته و با خود افراد، کاری نداریم. ما با جایگاه مرزبانی، دیده‌بانی و راهنمایی کار داریم و با خود شخص دیده‌بان و یا مرزبان، کاری نداریم. جناب مهندس بیان کردند: «جایگاه راهنمایان در کنگره، بسیار حائز اهمیت است و سایر جایگاه‌های خدمتی نیز بایستی محترم شمرده شود؛ زیرا اگر این‌طور نباشد دیگر هیچ کس حرف دیگری را قبول نخواهد داشت.


رابط خبری: همسفر زینب مرزبان خبری پارک شغاب بوشهر (رشته ورزشی دارت)
نویسنده: همسفر عفت رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون اول) از نمایندگی خلیج فارس بوشهر (رشته ورزشی والیبال)
ویرایش و ارسال: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر بنفشه از نمایندگی خواجو، دبیر سایت
گروه ورزش همسفران کنگره۶۰

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .