در سیدی «پرواز» شاگرد با استادش صحبت میکند. شاگرد شکوه و شکایت دارد، نمیداند چه کار کند و تمام مشکلات خود را تقصیر دیگران میاندازد؛ زیرا همیشه در حال تلاش است؛ اما تلاشش به نتیجه نمیرسد. آقای مهندس میفرمایند: باید ببینیم آیا کاری که به خاطرش تلاش میکنیم درست است؟ آیا در مسیر درست قدم گذاشتهایم؟ آیا این تلاش برای کار خیر است یا اینکه برای منفعت خودمان تلاش میکنیم؟ قطعا اگر تلاش ما برای امر خیر باشد و به منفعت مردم ضرر نزند به نتیجه مطلوب میرسیم.
شاگرد در مورد نامردمیها و نامردیها شکوه و شکایت دارد که چرا تمام مردم در جای خودشان نیستند و دروغ، خیانت و نامردی انجام میدهند. بزرگترین دشمن ما جهل و نادانی خودمان است. شاگرد تصور میکند که اگر نامردی نباشد نامردمی هم وجود ندارد و حق آن چیزی است که خودش تصور میکند، حقیقت آن چیزی است که او میگوید و عدالت آن چیزی است که او تصمیم میگیرد. آیا واقعا نامردمی و نامردی وجود دارد؟ آیا ما در این قضیه دخیل هستیم؟ بله هستیم. در اثر رفتار و کردار خودمان این نامردی و نامردمیها را به وجود میآوریم. استاد میفرماید: بحریست بیکران، غمیست بیپایان و شادیها لحظهایست کوتاه و گذرا. انسان به دلیل نیازهایش همیشه غم دارد مانند نیاز به غذا، هوا، اکسیژن، پوشاک، سرما، گرما، مسائل عاطفی، دوستی و دشمنی و اگر اینها نباشد انسان آسیبپذیر و بیمار میشود. غم بسیار عمیق و بیپایان و لحظههای شادی بسیار کوتاه و گذرا هستند. درد و رنج بشر به خاطر جهل و نادانی او نیست؛ بلکه به خاطر دانشهای کشف نشده است.
وزیر بهداشت آمریکا اعلام کردند سه مسئله اعتیاد، چاقی و سرطان باعث درد و رنج انسانها است. آقای نیکسون گفتند: در طی ۷۰ سال اخیر جهان پزشکی هیچ کشفی در بیماریها نداشته و فقط توانسته بیماریهایی مانند اسکیزوفرنی، ام اس، بایپولار، سایکوز، پارکینسون، کولیت اولستراتیو را کنترل کنند که همین باعث درد و رنج بشر شده است. درمان بیماری؛ یعنی دانش آن کشف و پروندهاش بسته شود. خوشبختانه دانش مسئله اعتیاد، چاقی و بعضی از بیماریها در کنگره۶۰ کشف و پروندهاش بسته شده؛ زیرا آقای مهندس صورت مسئله را حل کردند. درمان اعتیاد در کنگره۶۰ با متد «DST» و بعد از گذشت ۱۰ الی ۱۱ ماه صورت میگیرد و عمر افرادی که با این روش درمان میشوند بسیار بیشتر از افراد معمولی است؛ زیرا تمام سیستم بدنشان بازسازی میشود.
به چه علت دانشها هنوز کشف نشده و بشر به وجودشان پی نبرده است؟ باید بدانیم سختیها در همه مسائل زندگی، بیماریها و کشفیات وجود دارد؛ اما باید آنقدر به تلاشمان ادامه بدهیم تا بتوانیم به دل سنگ برویم و آنچه شکافتنی نیست را بشکافیم و ناممکنها را ممکن کنیم؛ اگر نتوانیم راهحل منطقی پیدا کنیم گرفتار سختیها میشویم. وظیفه ما اعضاء کنگره این است که با قوانین کنگره حرکت کنیم، از کنگره چه مادی و چه معنوی حمایت نمائیم و آنقدر تلاشمان ادامهدار باشد تا علم کنگره مرزها را بشکافد، جهانی شود، از درد و رنج بشر بکاهد و تمام سختیها از بین برود.
انسان باید از نقاط مختلفی که گذشت میکند، جهش بیابد و مانند شعر مولانا تبدیل به مرغ باغ ملکوت گردد و بداند مرگ روز فنا نیست. برای چه افرادی مرگ فنا نیست؟ برای آنانی که مرغ باغ ملکوتند، اشخاصی که رفتار و کرداری درست و تمام خصائل انسانی را به همراه دارند، از احوال دل خویشتن غافل نباشند و بدانند از کجا آمدهاند و به کجا میروند؛ در نهایت مرگ، زندگیشان و آغازی برای پر و بال زدنشان میشود مانند پرنده سبک که به آشیانههای سماوی نزدیک میگردد؛ اگر در این راه مطمئن و پایدار پیش برود مانند پرنده کوچک اسیر پرنده قوی نمیشود. انسانها اگر به خداوند توکل و امیدوار باشند خداوند به آنها قوت بیقید و شرط میدهد؛ اگر در تمام کارهایمان خداوند را وکیل خود بگیریم، به دنبال نتیجه نباشیم و آن را به خداوند بسپاریم، خداوند به تلاش ما نمره میدهد نه به نتیجه و اگر تلاش و حرکت کنیم در درون ما نیروی بسیار عظیمی قرار میدهد.
استاد میفرماید: «بلمها در حال حرکتند، دل از خوف بشویید، مطهر در جهان بودنها مانند تجارت در بین دزدان و راهزنان است.» بلم به معنی رزق و روزی است؛ اگر ما بخواهیم در این جهان فیزیکی پاک و مطهر زندگی کنیم باید آنقدر حواسمان را جمع کنیم تا بتوانیم در بین انسانهایی که کارهای ضدارزشی انجام میدهند زندگی کنیم، تحت تأثیر آنها قرار نگیریم، ترسی در مسیری که قدم گذاشتهایم نداشته باشیم و به راهمان ادامه بدهیم، اینکار مانند تجارت بین دزدان و راهزنان است. پاک بودن کار بسیار سختی است. وقتی ما در صراط مستقیم باشیم محبت واقعی اتفاق میافتد و سعادت در خانه ما رؤیت میشود.
نویسنده: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر عذری (لژیون دهم)
ویرایش و ارسال: همسفر سارا دبیر سایت
همسفران نمایندگی صالحی
- تعداد بازدید از این مطلب :
75