رمز و راز حقیقت، در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دیگری آنچه برداشت مینماییم. بحث مهم و اصلی این وادی بر روی پیداکردن راه است. ما درگذشته چه از سر نادانی و یا دانش کم، اشتباهات بسیاری را انجام دادهایم. چه بسیار انسانهایی که در اثر پیدا نکردن راهحل مشکلاتشان سر از مسلخ درآورده و به بیراهها رفتهاند.
آنها بااینکه انسانهای مصمم و باارادهای بودند جسم، روان و تفکرشان در اثر پیدا نکردن راه، از تعادل خارج شده و گاهی دست به خودکشی میزدند. پس عقل؛ باید با نیروی خود مجهولات را کشف کند و راه درست را به ما نشان دهد. برای کشف حقیقت و آشکار ساختن هر موضوعی ما نیازمندیم تا رمز و راز آن را بگشاییم. برای این منظور، بهتر است بامعنی بعضی از لغات از دیدگاه وادی هفتم آشنا شویم.
رمز: راز نهفته، علامت مخصوص که از آن چیزی یا مطلبی درک میشود، امر یا مطلبی که برای حل آن نیاز به کلید است.
راز: مطلب پوشیده، پنهان و سر.
کشف: آشکار ساختن و پیداکردن.
حقیقت: حق، اصل، منتهای هر چیزی، راستی و درستی.
درواقع برای باز شدن قفل هر صندوق ابتدا؛ باید کلید آن را پیدا کرد بعد اقدام به بازنمودن قفل نمود. آقای مهندس در این وادی میفرمایند: «قفلسازان بسیار و کلیدسازان اندک هستند».
اگر به انسانها دقت کنیم، متوجه میشویم که یا در کارهای خودشان قانون وادی هفتم را در نظر میگیرند؛ یعنی قبل از سخن گفتن (نوعی تعیین مسیر است)، یا انجام هر کاری ابتدا تفکر میکنند و تمامی جوانب کار را میسنجند؛ سپس قدم در مسیر میگذارند که به این گروه خردمندان گفته میشود و یا در نقطه مقابل آن؛ یعنی کمخردان قرار دارند.
این دسته (کمخردان) ابتدا قدم در مسیر گذاشته یا سخنی را به زبان میآورند. این افراد بعدازاینکه به مشکل برخوردند، معذرتخواهی میکنند و یا مرتب میگویند: ببخشید، نفهمیدم. درکل همیشه به دنبال کوتاهترین و راحتترین مسیر هستند. با نگاه کلی به خودمان میتوانیم، متوجه شویم که ما جزء کدام گروه هستیم.
انسان خردمند میداند باارزشترین گنج، گنج درون خودش است که بایستی آن را کشف کند. اگر ما در این گروه باشیم بهآرامی پی خواهیم برد که جهان مملو از انرژیهای مختلف است؛ اما آنها را مجانی در اختیار ما قرار نمیدهند. رسیدن سریع به این انرژیها؛ مانند پنیر در تلهموش است.
بایستی آگاه باشیم که درب شهر وجودی خود را به روی انواع و اقسام انرژیهای مثبت و منفی باز نکنیم تا با ورود این نیروها پس از مدتی مانند دیوانگان و صخره گلی فرونریزیم. انسان خردمند میداند برای یافتن هر راهی؛ باید اول تفکر و بررسی کند تا راه مستقیم (راهی که انسان را به مقصد راستین میرساند) را بیابد.
تمامی انسانهای متفکر، دانشمندان و پیامبران نیز به کمک ما آمدهاند تا راه مستقیم که همراه با صلح، آرامش، آسایش، درستی و محبت است را نشان دهند. نشانه مهم این راه، رسیدن به هدف و مقصد با وضعیت درست و مناسب است. ممکن است مقصد، فنا یا بقا باشد. اگر در صراط مستقیم باشیم فنا هم بقا است؛ اما بهگونهای دیگر.
بههرحال زندگی سرشار از اتفاقاتی است که برای ما رخ میدهد؛ حتی بعضی از آنها بسیار پیشپاافتاده است. ما باید در برابر آنها عکسالعمل نشان دهیم. فراموش نکنیم گاهی عکسالعمل نشان ندادن هم خود، نوعی عکسالعمل است.
منبع:
کتاب عشق، ۱۴ وادی برای رسیدن به خود، مهندس حسین دژاکام
رابط خبری: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون نوزدهم)
ویرایش و ارسال: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر بهجت (لژیون ششم) دبیر اول سایت
همسفران نمایندگی آکادمی
- تعداد بازدید از این مطلب :
92