وادی پنجم به من میگوید: باید تفکر خود را وارد مرحله عمل کنم؛ البته تفکری که مثبت باشد و به خیر ختم شود، لازمه این حرکت کسب اطلاعات و آگاهی است که آقای مهندس با آموزشهای بهروز و کامل خود چیزی در این زمینه برای ما کم نگذاشتهاند؛ کافی است بخواهیم، حرکت کنیم و به معرفت و شناخت برسیم. ارزش انسان با علم و معرفت پیدا میشود؛ اینگونه است که در مسیر زندگی هرگز در چاهی نمیافتد که نتواند از آن بیرون بیاید. اگر ما به چراغ دانش بینا شویم و حرکت کنیم عمل ما عملی شایسته است؛ حقیقت جهان در درون ماست و ما میتوانیم جهان ذهن خود را به عمل درآوریم؛ به همین دلیل در این وادی کلیدیترین پلهها را به ما یاد میدهد که بتوانیم متمایز دررسیدن به اهدافمان حرکت کنیم.
یکی از این پلهها برگشت از ضد ارزشهاست که بسیار کاربردی است؛ البته فقط مختص مصرف مواد مخدر نیست، در درون خود من بسیاری از ضد ارزشها وجود داشت که من از آنها بیاطلاع بودم و با آموزشهای کنگره آنها را شناختم؛ اما لزوماً نیاز نیست بابت آنها خود را سرزنش کنم؛ بلکه بهصورت پلهپله از همان راهی که رفته بودم باید بازگردم و در جایجای زندگیام ارزشها را با ضد ارزشها جایگزین کنم و همچنین باید خود را طوری باارزشها انطباق دهم که ملکه ذهنم شود و با آنها آرامش را درون زندگی خود جاری کنم. در ادامه باید به نقطهای از آگاهی و تشخیص برسیم که خوب را از بد تشخیص دهیم و از کارهایی که منفعتی برای ما ندارد و به ما ضرر و آسیب میرساند خودداری کنیم؛ قناعت نیز باعث توانگری واقعی انسان میشود؛ اگر فردی خود را با کمترین به بهترین برساند میتواند به زندگی معنادارتری دست یابد.
زندگی مادی و پر کردن شکم تنها مسیر خردمندی نیست و کسانی که از حرص و طمع رها شوند میتوانند به حقایق بزرگتر و نور معرفت دست یابند. انسان باید به دنبال کردار نیک و سیرت خوب باشد تا به مقام انسانیت برسد. در زندگی هر شخصی، مشکلات فراوانی وجود دارد که باید با آنها کنار بیاید و راهحل مناسبی برای رفع مشکلات پیدا کند، در این میان صبر نقش مهمی برای تحمل مشکلات دارد؛ زیرا فقط با صبر و صبوری میتوان از مشکلات عبور کرد. صبر شجرهای است که از آن میوههای خوشمزهای چون آرامش به بار میآید؛ با صبر، مشکلات آسان میشوند و دردها درمان مییابند، خداوند صابران را دوست دارد و کسی که مورد محبت خدا باشد نباید از غمهای دنیا نگران باشد و همچنین صبر فضیلت و قدرتی است که فقط افراد خاصی میتوانند آن را درک کنند.
همهچیز ذرهذره اتفاق میافتد؛ هنگامیکه بخواهیم یک تفکر را وارد مرحله عمل کنیم و یکباره دست به عملی بزرگ بزنیم، درواقع وارد مرحله سخت و پیچیده میشویم؛ بنابراین ممکن است فقط به خدا توکل کنیم که با این کار، سخت در اشتباه هستیم؛ زیرا توکلی که از روی جهل و بدون تفکر باشد بار منفی به دنبال دارد. در پله تجسس و قضاوت اگر من این حریم را نگه ندارم؛ قطعاً بالاترین آسیب را به خودم وارد کردهام؛ بنابراین هرگاه دچار تجسس و قضاوت میشوم از هدف و مسیر خود دور میشوم و تنها حسی که در من ایجاد میشود حس تنفر و کینه است که تمام انرژی من صرف این قضیه میشود؛ درحالیکه میتوانم این انرژی را صرف خود کنم و عملکردم را ارزیابی کنم. پسانداز کردن خساست نیست؛ هزینه کردن باید منطقی و با الگوی مصرف متعارف همراه باشد، یعنی اگر فردی حقوقش را خرج مایحتاج ضروری زندگی نکند و آن را پسانداز کند؛ این پسانداز محسوب نمیشود.
ما باید یاد بگیریم خودمان را دوست بداریم و برای هزینههای ضروری در ذهن خود دودوتاچهارتا نکنیم؛ درواقع پسانداز، پولی است که ما ذخیره میکنیم و خودبهخود زیاد میشود و همچنین آینده دارد و باگذشت زمان ارزش آن زیاد میشود طوری که بعدازآن متوجه میشویم که با ذخیره پول خود، کار مهمی انجام دادهایم. درنهایت پله تسلیم و رضا وجود دارد که نقطه اوج انسانیت است؛ کسی که به نفس مطمئنه میرسد چنین حالی را تجربه میکند، او نسبت به مشیت الهی اعتراضی ندارد و از رنجهای قضا و قدر لذت میبرد؛ زیرا جلوه حق را در آن مشاهده مینماید همچنین بیم و شکایتی هم ندارد و میداند که همه کارها فقط بهفرمان حقتعالی انجام میگیرد. اگر در امور زندگی صبر را پیشه خود کنیم؛ به این ایمان میرسیم که خداوند همیشه بهترینها را برای من بنده میخواهد.
زمانی که نقاط روشنی را بعد از صبر کردن در زندگی میبینیم بسیار شیرین است، به قول دکتر حاج رسولی خوشحالم که تاریکیها را دیدم و خوشحالترینم که دوباره روشناییها را میبینم؛ قدرت مطلقی که به او پناه میبریم پاسخ این صبر و شکیبایی و حرکت و عملکرد ما را میدهد. خواسته شخصی من دیگر مسافرم نیست؛ بلکه رسیدن به آرامش و صلح درونی است که ذرهای از آن را تاکنون تجربه کردهام و همچنین گرفتن دست عزیزی است که چشمانتظار تحولاتی در زندگیاش است، زمانی که خواسته من در جهت رضای خدا باشد؛ قطعاً مسیر برای خودم هم هموار میشود.
منبع: وادی پنجم
نویسنده: همسفر محبوبه رهجوی همسفر راهنما طاهره (لژیون نهم)
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر طاهره (لژیون نهم)
عکاس: همسفر عسل رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون هشتم)
ارسال: همسفر رها رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی خلیجفارس بوشهر
- تعداد بازدید از این مطلب :
53