در وادی پنجم میگوید که در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توام با رفتن و رسیدن آن را کامل میکند. ما چهار وادی را پشت سر گذاشتیم و در خورجین خود اطلاعات آنها را داریم که ساختارهای این برنامهریزی به وسیله تفکر بهوجود میآید. حال نوبت به وادی پنجم میرسد که با صراحت تمام میگوید که بایستی حرکت کنیم و تا حرکت نکنیم، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.
برای رسیدن به محصول، نتیجه و حل هر مشکلی بایستی حرکت نمود و ما در این وادی تمرین میکنیم که ساختارهای تفکرات خود را از قوه به فعل درآوریم؛ به آن دسته از افکارمان که منطقی هستند، اجازه دهیم تا وارد مرحله اجرایی و عملیاتی گردند تا ساختارهای عملی جدید را بهوجود آوریم. وقتی اندیشه و تفکر ما سالم باشد، بهصورت خودکار گفتههای ما سالم میشود؛ وقتی که گفتار ما سالم باشد، به طرف کردار سالم یا عمل صالح هدایت میشویم.
انسانهای زیادی هستند که دانستههای زیادی دارند اما حتی خودشان نیز نمیتوانند دانستههای خودشان را استفاده کنند. وادی پنجم یک قانون است و در تمام سطوح زندگی حکمفرما است. برای تبدیل یک آب آلوده و کثیف به آب زلال و تمیز یک راه وجود دارد که آن تصفیه است. اولین کار در وادی عملیاتی دوری از ضد ارزشها است؛ پس برای تبدیل انسانی بیتعادل و به انسانی با تعادل و موجه فقط یک راه وجود دارد که آن نیز تزکیه و پالایش انسان است.
برای خروج از ضد ارزشها و حرکت بهطرف رهایی، باید پلههای زیر را طی نمود: برگشت از ضد ارزشها، خودداری، قناعت، صبر، تجسس، قناعت، غیبت، پس انداز، توکل، رضا و تسلیم. برگشت از ضد ارزشها: بهطور کلی باید از ضد ارزشها دوری نمود و از همان مقدار ضد ارزش که در حال انجام آن هستیم، از آنها برگشت کنیم که همان توبه است. بعضی ضد ارزشها که جهانی آن را به رسمیت میشناسند؛ دروغ، دزدی، رشوه، پیمانشکنی، مصرف موادمخدر، غیبت و تجاوز به حریم دیگران یک تجسس است.
خودداری: گاهی اوقات برای انجام کاری هر چه فکر میکنیم ولی بهنتیجه نمیرسیم. قناعت: همه ما از دامن طبیعت بهوجود آمدهایم و طبیعت حکم مام ما را دارد؛ پس باید از آن یاد بگیریم که چگونه از کمترین امکانات، بهترینها را بهوجود میآورد. صبر: یعنی پشت سر گذاشتن یا طی کردن زمان همراه با تلاش و کوشش فراوان برای رسیدن به هدف تعیین شده؛ پس از صبر نوبت پیروزی است و پایان شب سیه، سپید است.
تجسس: چرا دخالت در مسائل دیگران باید برای ما مهم باشد؟ چون خودمان مشکل داریم. انسانی که کار و برنامهریزی داشته باشد و به دنبال زندگی خودش باشد، وقت تجسس را ندارد. پسانداز: اگر کمی تفکر کنیم میبینیم که پسانداز برای همه انسانها یک ضرورت است. مسیر زندگی مسیری پر پیچ و خم با فراز و نشیبهای غیرقابل پیشبینی است. یکی از نکاتی که تا حدودی میتواند مسیر را هموار نماید، پسانداز است.
توکل، رضا و تسلیم: توکل به خداوند سه مرحله دارد: زبان، دل و عمل. اگر خداوند را وکیل خودمان کردیم، باید هر چه که پیش آمد، رضایت با قلب، زبان و عمل داشته باشیم و به هر چه که خداوند مقدر کرده، رضایت داشته باشیم. حال اگر از دو مرحله توکل و رضا عبور کردیم، میتوانیم وارد مرحله تسلیم محض در مقابل قدرت مطلق گردیم. در مقام تسلیم ما را خواستهای جز خواسته قدرت مطلق نیست. رسیدن به مرحله تسلیم فوق العاده دشوار، سخت و طاقتفرسا است. در وادی پنجم بایستی ساختارهای فکری خود را به ساختارهای عملی و اجرایی تبدیل کنیم.
منابع: سیدیهای وادی پنجم، کتاب عشق و سایت
نویسنده: همسفر زری رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
عکاس: همسفر فائزه رهجوی راهنما همسفر فتانه (لژیون چهاردهم)
ویراستاری: همسفر هانیه رهجوی راهنما همسفر فتانه (لژیون چهاردهم) دبیر دوم سایت
ثبت: همسفر مبینا رهجوی راهنما همسفر فریده (لژیون پانزدهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شادآباد
- تعداد بازدید از این مطلب :
90