English Version
This Site Is Available In English

حرکت از جهان ذهن به جهان عمل

حرکت از جهان ذهن به جهان عمل

وادی‌‌های کتاب عشق مانند پل‌هایی هستند که از سقوط و صعودهای بی‌‌مورد و خطرناک دنیای تاریک به جهان روشنایی جلوگیری می‌کند و هر کدام از وادی‌ها در زندگی ما مثل یک قانون هستند، از وادی اول تا وادی چهارم روی تفکر کار شده‌ است که همه‌ چیز با تفکر شروع می‌شود؛ ولی باید بدانیم تفکری که به عمل در نیاید هیچ‌ وقت به نتیجه نمی‌رسد. در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل می‌نماید. ما وقتی نعمت‌های خداوند را نظاره می‌کنیم و به درون آن نفوذ می‌کنیم به عظمت و بزرگی خداوند پی می‌بریم.

ما در سه جهان زندگی می‌کنیم ۱- جهان فیزیکی یا خاکی، که همه آن را قبول داریم‌. ۲- جهان خواب، که به‌ صورت ناخودآگاه در آن زندگی می‌کنیم. وقتی خواب هستیم در یک بعد دیگری هستیم و یک سری خواب‌ها می‌بینیم که بعضی از آن‌ها در ذهن ما می‌ماند و بعضی از ذهن ما پاک می‌شوند. ۳- جهان ذهنی، که جهان فوق‌العاده پیچیده و مهم و شگفت‌انگیزی است که ما ارزش آن را درک نمی‌کنیم و یکی از شاهکارهای عظیم خلقت است. در ۴ وادی قبل روی تفکر کار شده‌ است.

وادی پنجم می‌گوید: از جهان ذهن؛ باید قدم به جهان عملیاتی بگذاریم آن‌چه را که در ساختار ذهنی خود ترسیم کردیم به قوه و عمل در بیاوریم. برای این‌که از اضطراب، ناامیدی، ترس و سایر نکات منفی خارج شویم و به مرحله آرامش برسیم، در کل؛ باید سه اصل مهم را که شامل پندار سالم، گفتار سالم و کردار سالم است همیشه مدنظر داشته باشیم. برای تبدیل انسان‌های بی‌تعادل و به‌‌هم‌ ریخته به انسان‌های باتعادل فقط یک راه وجود دارد و آن تزکیه و پالایش است. همان دوری از ضدارزش‌ها و رفتن به‌ طرف ارزش‌ها است.

حال برای خروج از اضطراب و نگرانی و پریشانی؛ باید پله‌هایی را طی کنیم که در ادامه به چند مورد اشاره می‌شود. ۱- برگشت از ضدارزش‌ها: که همان توبه کردن و قدم گذاشتن در صراط مستقیم است. ۲- خودداری: اگر کاری می‌خواهی انجام بدهی و از نتیجه آن کار اطلاع نداری و نمی‌دانی این کار به نفع تو تمام می‌شود یا به ضرر تو بهتر است از انجام آن کار خودداری کنید. ۳- قناعت: ما؛ باید طبیعت را الگوی خود قرار دهیم و از ساده‌ترین چیزها بهترین استفاده‌ها را ببریم و این‌که قناعت در تمام سطوح زندگی ما نقش دارد و بدانیم که بین قناعت و خساست تفاوت زیادی وجود دارد.۴- صبر: در مورد صبر چیزی که می‌خواهد به‌وجود بیاید نیاز به صبر و زمان دارد، ما انسان‌ها هم؛ باید در تمام مراحل زندگی صبر پیشه کنیم تا به نتیجه‌ مطلوب برسیم.

۵- تجسس، قضاوت، غیبت: ما نباید به خود اجازه دهیم که در کارهای دیگران دخالت یا قضاوتی انجام دهیم در غیر این صورت با کسب اطلاعات غلط و قضاوت نادرست حکمی را صادر می‌کنیم و بعد خواه ناخواه شروع به غیبت کردن می‌کنیم، غیبت هم مثل دیوار پوسیده‌ای است که بعد از مدتی روی سرمان خراب می‌شود و علت آن جهل و نادانی خودمان است؛ پس باید بدانیم که قاضی فقط و فقط خدا است. ۶- پس‌انداز: ما در کنگره یاد گرفتیم که پس‌انداز کنیم؛ چون در زندگی فراز و نشیب‌ها و مشکلات غیرقابل پیش‌بینی اتفاق می‌افتد و اگر انسان پس‌انداز داشته باشد می‌تواند از آن‌ها به آسانی عبور کند. پس‌انداز هم مربوط به آدم‌های ثروتمند نیست، گرچه پس‌انداز برای همه انسان‌ها لازم است؛ ولی انسان‌هایی که وضع مالی خوبی ندارند بیشتر به پس‌انداز نیاز دارند و با حداقل درآمد هم می‌توانند این کار را انجام دهند؛ چون دانه دانه است غله در انبار؛ پس ما باید پس‌انداز کنیم و به فرزندان خود نیز آموزش دهیم.

۷- توکل، رضا و تسلیم: در تمام مراحل زندگی؛ باید با تفکر و تلاش حرکت کنیم و به خدا توکل داشته باشیم و خدا را وکیل کارهای خودمان قرار دهیم و به تقدیری که خداوند برای ما مقدر کرده راضی باشیم و در آخر تسلیم باشیم که در مرحله تسلیم ما هیچ خواسته‌ای جز خواسته‌ خداوند نداریم. ما در این وادی آموختیم که افکار ذهن خود را عملی کنیم و در زندگی طبیعت را الگوی خود قرار دهیم و همیشه به خداوند توکل کنیم و در مقابل خواسته او تسلیم شویم.

منابع: کتاب عشق و سی‌دی‌های وادی پنجم

نویسنده: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم)
رابط‌خبری: همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم)
ویرایش: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر مهشید (لژیون چهاردهم)
عکاس‌خبری: همسفر مرضیه رهجوی راهنما  همسفر زینب (لژیون پانزدهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم) نگهبان‌ سایت
همسفران نمایندگی هاتف

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .