English Version
This Site Is Available In English

صبر، قناعت، توکل، راه رسیدن به آرامش

صبر، قناعت، توکل، راه رسیدن به آرامش
مشارکت همسفر زیبا: 
 
 
وادی پنجم؛ در جهان ما تفکر، قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن، آن را کامل می‌نماید. برای حل مسائل زندگی، تفکر کردن و اندیشیدن به‌ تنهایی کارساز نیست. من زمانی می‌توانم از این تفکرات و اندیشه‌ها به خوبی یاد کنم که آن را به عمل تبدیل کنم، اندیشه و تفکر تا زمانی‌‌که وارد مرحله عمل نشوم هیچ ارزشی ندارد. سخنی از سعدی است که می‌‌گوید: عالم بی‌عمل مانند زنبور بی‌عسل می‌ماند، یعنی فقط می‌داند اما هیچ عمل‌ و کاری انجام نمی‌دهد.
 
من در این وادی آموختم که فقط نباید تفکر کنم بلکه باید برای حل مسائل به تفکر خود جامه عمل بپوشانم و برای رسیدن به نتیجه مطلوب صبور باشم و در برابر سختی‌ها تسلیم نشوم.
 
برداشت من از این وادی این است، تفکراتی را که منطقی هستند به مرحله اجرا در بیاورم و برای خود ساختارهای جدید ایجاد کنم و اگر خوب فکر کنم متوجه می‌شوم تا زمانی‌که نتوانم خودم را  اصلاح کنم برای خانواده و اطرافیانم هم کاری نمی‌شود کرد و بایستی سه اصل مهم را رعایت و تمرین کنم: ابتدا اگر اندیشه و تفکراتم نیک و سالم باشد بصورت خودکار گفتار ما هم نیک و درست می‌شود و وقتی گفتار ما نیک شد خواه ناخواه به طرف کردار نیک رهنمود می شویم.
 
برای شروع پاکسازی خودمان و حرکت به طرف ارزش‌ها بهتر است به روشن بینی لازم برسیم و پل‌هایی را در نظر بگیریم و بدانیم یک روزه قادر نخواهیم بود این پله‌ها را طی کنیم. ولی هر قدم کوچکی ما را به هدفمان نزدیک‌تر می‌کند.
 
در وادی پنجم آموزش گرفتم که بعد از تلاش و کوشش، نتیجه را به خداوند واگذار کنم و توکل داشته باشم که این امر باعث آرامش و اطمینان من می‌شود. این وادی به من کمک کرد تا از ضدارزش‌ها دوری کنم و به طرف ارزش‌ها حرکت کنم تا به تعادل و آرامش بیشتری برسم.
 
مشارکت همسفر رقیه:
 
 
همان‌طور که می‌دانیم، وادی اول تا چهارم ساختار فکری و ذهنی ما را می‌سازد و در راستای تفکر حرکت می‌کند. همچنین یاد گرفتیم همه توانمان را روی اصلاح خود و کمک گرفتن از توان خودمان بگذاریم. حتی از خداوند بزرگ هم انتظاری نداشته باشیم؛ برای این کار فقط کافی است که طبق اصول زندگی و هستی حرکت کنیم. البته به ما هشدار می‌دهد که تمام افکار، گفتار و کردار بازخوردی دارد که باید هوشیار باشیم.
 
در وادی پنجم، ساختارهای ذهنی را باید به عملی تبدیل کنیم و این وادی راهکارهای مناسبی برای عملیاتی کردن آنها به ما می‌دهد. در این وادی هفت راهکار برای ما بیان می‌شود تا بتوانیم حرکت درست و اصولی داشته باشیم و به اهدافمان برسیم. این هفت راهکار عبارتند از:
 
1.برگشت از ضد‌ارزش‌ها: باید از اعمال ضد‌ارزشی پرهیز کنیم، چون اعمال ضد‌ارزشی مسیر ما را منحرف می‌کنند، از صراط مستقیم دور شده و بدین ترتیب راه رسیدن به اهداف، دور از دسترس ما می‌شود.
2.خودداری: اگر مطلبی درست یا اشتباه بود، اگر نمی‌دانیم از انجام آن خودداری کنیم.
3.صبر: باید پارامتر زمان را برای انجام هر کاری همراه با سعی و تلاش در نظر بگیریم.
4.قناعت: به این معنا که قدر داشته‌های خود را بدانیم و شکرگزار باشیم. به خصوص در درمان، باید بدانیم که قرار نیست با شروع درمان تمام مشکلات ما حل شوند، پس به چیزهایی که داریم و یا در طی درمان به دست می‌آوریم، قانع باشیم.
5.پرهیز از تجسس، قضاوت و غیبت: در تمام سطوح زندگی‌مان از این موارد پرهیز کنیم. یکی از نکته‌های کلیدی این وادی پس‌انداز است که می‌تواند بسیاری از مشکلات مالی ما را حل کند.
6.توکل، رضا و تسلیم: در این مرحله آموزش می‌گیریم که بعد از تلاش و کوشش، نتیجه را به خداوند واگذار کنیم.
 
و در آخر، از خداوند می‌خواهم که توفیق انجام آموزش‌های کنگره را داشته باشیم و از آقای مهندس و خانواده ایشان به خاطر تمام آموزش‌های نابشان تشکر می‌کنم و ممنونم.
 
رابط خبری: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر فهیمه رهجوی راهنما همسفر مهتاب (لژیون دوم)، نگهبان سایت
همسفران نمایندگی خمین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .