English Version
This Site Is Available In English

جهان تفکر را به عمل در بیاوریم

جهان تفکر را به عمل در بیاوریم

دنیای تفکر، جهان درونی ذهن انسان است که در آن اندیشه‌ها، مفاهیم، باورها، تخیلات و تحلیل‌ها شکل می‌گیرند و رشد می‌کنند. این دنیا محدود به مکان و زمان نیست و هر انسان در آن، جهانی خاص و منحصربه‌فرد دارد. در این دنیا چه اتفاقی می‌افتد؟ ایده‌ها خلق می‌شوند، تصمیم‌ها گرفته می‌شوند، احساسات پردازش می‌شوند، واقعیت‌ها تفسیر می‌شوند، گذشته بازسازی و آینده پیش‌بینی می‌شود. دنیای تفکر، شباهت به یک جهان واقعی دارد، می‌توان دنیای تفکر را مانند یک سیاره یا کهکشان درونی در نظر گرفت که با قوانین خاص خودش اداره می‌شود.

منطق و استدلال گاهی مانند جاده‌هایی مستقیم عمل می‌کنند. احساسات و تخیلات مانند رودخانه‌هایی پرپیچ‌وخم و باورها یا پیش‌فرض‌ها مانند آسمان‌خراش‌هایی هستند که سایه‌شان بر همه‌چیز افتاده است. از وادی یکتا چهارم به جهان تفکر و ذهن می‌پردازیم؛ اما در وادی پنجم چگونه به عمل درآوردن دنیای تفکر را می‌آموزیم. ما در دنیای جهان ذهنی همه‌چیز را متصور می‌شویم و در این جهان خالق هستیم؛ جهان شو و شود. در حیات زمینی چندین جهان وجود دارد، جهان خاکی، جهان خواب، جهان ذهنی که مقدمه چگونه زیستن می‌باشد.

در این وادی اگر مانتوانیم ساختار ذهنی را به عمل دربیاوریم؛ هیچ‌گاه به نتیجه نمی‌رسیم. هنگامی‌که می‌خواهیم وارد عمل شویم؛ باید از ترس و اضطراب‌ها دور شویم و برای به اجرا درآوردن خواسته‌ها باید پاک‌سازی را شروع کنیم. پاک‌سازی اخلاق و رفتار خودمان بر سه اصل استوار است؛ پندار سالم یعنی گمان بد به کسی نداشته باشیم. گفتار سالم یعنی مراقب صحبت‌های خودمان باشیم. کردار سالم یعنی در اعمالی که انجام می‌دهیم، چارچوب تفکرات درست و موازین با آداب انسانیت را موردنظر قرار دهیم. برای تبدیل انسان به‌هم‌ریخته به انسانی با تعادل؛ فقط یک‌راه وجود دارد که شامل دوری از ضد ارزش‌ها و حرکت به سمت ارزش‌ها است.

در این وادی مراحل و مسیر را نام می‌بریم که عبارت‌اند از: ۱ ـ برگشت از ضد ارزش‌ها یعنی بازگشت آگاهانه و ارادی از رفتارها، باورها یا نگرش‌هایی که برخلاف اصول انسانی، اخلاقی یا اجتماعی هستند و به‌سوی ارزش‌های مثبت مانند صداقت، احترام، مسئولیت‌پذیری و عدالت هستند؛ مانند دوری از دروغ، دزدی، پیمان‌شکنی، تجسس، غیبت، شهادت نادرست، رشوه دادن ۲- خودداری، یعنی خویشتن‌داری و توانایی کنترل هیجانات، تمایلات و رفتارها در موقعیت‌های مختلف برای تصمیم‌گیری منطقی و پایبندی به اصول و ارزش‌ها و یا ضد ارزش‌ها ۳- قناعت یعنی خشنودی و رضایت به‌اندازه‌ نیاز؛ بدون حرص و زیاده‌خواهی ۴- صبر یعنی پایداری و تحمل در برابر سختی‌ها، بدون شکایت و با آرامش همراه با تلاش و کوشش

۵ ـ تجسس یعنی جست‌وجوی پنهانی در امور شخصی دیگران بدون رضایت آن‌ها ۶ ـ غیبت یعنی بیان عیب یا نکته‌ منفی کسی در غیاب او؛ حتی اگر حقیقت داشته باشد ۷ ـ قضاوت یعنی داوری و نتیجه‌گیری درباره‌ دیگران؛ اغلب بدون آگاهی کامل یا بر اساس ظواهر ۸ ـ پس‌انداز یعنی کنار گذاشتن بخشی از درآمد برای نیازهای آینده یا شرایط غیرمنتظره ۹ ـ توکل یعنی اعتماد قلبی به خدا، همراه با تلاش و اقدام عقلانی ۱۰ ـ رضا یعنی خشنودی از خواست و تقدیر الهی، بدون اعتراض ۱۱ ـ تسلیم یعنی پذیرش کامل اراده و فرمان خدا با آرامش و اطاعت. ما اگر سه اصل زندگی  و مراحل تزکیه را در نظر بگیریم، راحت‌تر می‌توانیم جهان تفکر را به عمل دربیاوریم و از پیچیدگی‌هایی که در ذهن خودساخته‌ایم، در کمال آرامش به خواسته‌های درونی برسیم.

منابع: کتاب عشق چهارده وادی و سی‌دی وادی پنج بخش ۱ و ۲
نویسنده و رابط خبری: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون هفدهم)
ویرایش و ارسال: همسفر کبری رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هجدهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی حر

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .