English Version
This Site Is Available In English

ابلیس و شیطان مکمل یکدیگرند

ابلیس و شیطان مکمل یکدیگرند

مفاهیمی مانند: ابلیس، وسوسه و شیطان، به ما کمک می‌کنند تا درک بهتری از چالش‌های درونی و بیرونی خود داشته باشیم. ابلیس یک شخص خاص است، درحالی‌که شیطان شامل چندین شخصیت می‌شود. در کلام‌الله شریف هم به واژه شیاطین اشاره‌ شده است. ما یک شیطان درونی داریم که همان عقل ما است و یک شیطان بیرونی که می‌تواند ما را فریب دهد.
ابلیس به‌عنوان یک شخصیت خاص و شیطان به‌عنوان یک مفهوم جمعی، نشان‌دهنده‌ دو جنبه متفاوت از نیروهای منفی در زندگی ما هستند. این دو می‌توانند در درک بهتر از وسوسه‌ها و چالش‌های اخلاقی به ما کمک کنند. وسوسه یک احساس موقتی و گذرا است و با نیازهای واقعی و ضروری زندگی ما تفاوت دارد. نیازها مانند تشنگی، باید فوری برطرف شوند، درحالی‌که وسوسه‌ها می‌توانند با گذر زمان از بین بروند. سه ضلع مثلث تاریکی که شامل وسوسه، انجام خواسته‌های معقول و عصیان است، به ما یادآوری می‌کنند که چگونه می‌توانیم با نیروهای منفی درون خود مقابله کرده و به تعادل برسیم؛ همچنین به ما کمک کنند تا در مسیر رشد و پیشرفت شخصی خود، آگاه‌تر و هوشیارتر عمل کنیم. در انجام خواسته‌های معقول ،شیطان تلاش می‌کند ما را در حالت غفلت نگه دارد. عصیان زمانی پدیدار می‌شود که ما در انجام کار معقول تعلل داریم. اگر ما وسوسه‌ها را انجام ندهیم، زندگی‌مان تباه نشده و هیچ‌چیز از تعادل خارج نمی‌شود.
اجرا کردن خواسته نامعقول به معنی پیروی از خواسته‌هایی است که منطقی نیستند و ممکن است به ضرر فرد یا دیگران تمام شود. اجرا نکردن خواسته معقول هم، زمانی است که فرد از انجام کارهای منطقی و درست خودداری کرده و به سمت انتخاب‌های نادرست می‌رود. نادیده گرفتن خواسته معقول به معنی عدم توجه به خواسته‌های منطقی و درست است.
هر یک از این سه حالت می‌تواند فرد را به سمت تاریکی و مشکلات هدایت کند. درواقع، اندیشه‌ها و باورهای ما می‌توانند تأثیر عمیقی بر رفتار و انتخاب‌های ما داشته باشند. زمانی‌که انسان در معرض افکار منفی یا وسوسه‌های درونی قرار می‌گیرد، ممکن است به سمت سقوط و انحراف برود؛ زیرا این اندیشه‌ها می‌توانند او را به قعر تاریکی هدایت کنند. ابلیس به‌عنوان یک شخصیت خاص و شیطان به مفهوم جمعی از نیروهای منفی است که می‌توانند در زندگی انسان‌ها تأثیر بگذارند. این دو به‌نوعی مکمل یکدیگر هستند و هرکدام می‌توانند بر تصمیمات و رفتارهای ما تأثیر بگذارند. درنهایت، اندیشه‌ها و چالش‌ها می‌توانند به ما کمک کنند تا به خودآگاهی بیشتری برسیم و در مسیر درست قرار بگیریم. برای رسیدن به حال خوش، باید یک مسیر مشخص و مراحل خاصی را طی کنیم. این مراحل شامل قوانینی هستند که اگر به‌درستی رعایت شوند، می‌توانند ما را به هدفمان نزدیک‌تر کنند. اگر از همین حالا شروع کنیم، ممکن است در مدت ۶ماه یا یک‌سال (بسته به شرایط خودمان) به حال خوش برسیم؛ اما این موضوع به تلاش و اراده ما هم‌، بستگی دارد. بسیاری از افراد از حال خوش محروم هستند؛ زیرا از قوانین و اصول آن آگاهی ندارند؛ حتی ممکن است هر عملی که انجام می‌دهند، نتیجه معکوس بدهد و حالشان بدتر شود. خداوند را شاکرم که این بستر برای من و مسافرم فراهم‌شده تا بتوانیم در مسیر روشنایی قرارگرفته و با قوانین الهی نتیجه مطلوب دریافت کنیم و به حال خوش برسیم.

منبع: سی‌دی «مثلث تاریکی» از استاد امین دژاکام
تایپ: همسفر محدثه رهجوی راهنما همسفر آسیه (لژیون یازدهم)
ویرایش و رابط خبری: راهنما همسفر آسیه (لژیون یازدهم)
ارسال: همسفر زکیه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون ششم)، نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ملاصدرا (نیک‌آباد)

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .