ماده مخدر شیشه یکی از مخدرهای بسیار خطرناک و پرخطر است که تأثیرات شدید و مخربی بر سلامت جسمی و روانی مصرفکنندگان دارد. مصرف این ماده باعث ایجاد توهمات شدید و تغییرات خطرناک در رفتار فرد میشود که در مواردی منجر به آسیب جسمی به خود و اطرافیان، از جمله مواردی مانند درگیریهای خشونتآمیز و حتی قتل نفس، شده است. به دلیل اثرات گسترده و غیرقابل پیشبینی این ماده، درمان آن در سراسر جهان چالشبرانگیز بوده و هنوز راهکارهای قطعی و علمی برای درمان کامل آن وجود ندارد. از سوی دیگر، تجربه کنگره۶۰، در زمینه درمان اعتیاد به ماده مخدر شیشه، نویدبخش روشی مؤثر و مبتنی بر دانش در این حوزه است.
در این مرکز، با استفاده از روش DST با داروی جایگزین تدریجی، تعداد زیادی از بیماران اعتیاد به شیشه، پس از گذراندن دوره درمان، به رهایی و بهبودی قطعی دست یافتهاند. این روش که توسط مهندس دژاکام ابداع شده است، جایگزینی تدریجی شیشه با اپیوم را شامل میشود که میزان مصرف آن به مرور زمان کاهش مییابد تا فرد مصرفکننده بتواند به تدریج از اعتیاد خارج شود. مصرف شیشه اثرات قابل توجهی بر سیستم عصبی مرکزی دارد. این ماده محرکی بسیار قوی است که میزان دوپامین مغز را تا ۱۱ برابر حد نرمال افزایش میدهد. افزایش دوپامین باعث تحریک شدید مراکز لذت در مغز شده و مصرفکننده را به ادامه مصرف وادار میکند.
به همین دلیل، حتی مصرف تفننی میتواند به سرعت به اعتیاد منجر شود. علاوه بر این، مصرف شیشه با خطرات جدی جسمی و روانی از جمله اختلالات رفتاری، توهمات شدید، آسیبهای روانی و جسمانی همراه است. پیشینه استفاده از شیشه در قرن بیستم نشان میدهد که این ماده در ابتدا به عنوان دارویی برای رفع گرفتگی بینی و درمان برخی اختلالات نقص توجه به کار میرفت، همچنین به عنوان دارویی برای کاهش وزن استفاده میشد. اما به دلیل اثرات مخرب و اعتیادآور، مصرف آن به سرعت به یک بحران بهداشتی تبدیل شد.
تجارب خانوادههای مصرفکننده و همچنین موارد گزارش شده در جامعه نشان میدهد که مصرف شیشه میتواند منجر به فجایع اجتماعی و خانوادگی، مانند درگیریهای خشونتآمیز، آسیب به اعضای خانواده و حتی مواردی چون سقط جنایت و خودکشیهای ناشی از توهمات شدید می شود. این موضوع اهمیت آموزش و پیشگیری را بیش از پیش روشن میسازد. خوشبختانه، با گسترش کنگره۶۰ و اجرای روش DST، شاهد نجات بسیاری از افراد از دام اعتیاد شیشه هستیم.
کنگره۶۰، به عنوان تنها مرکز شناخته شده در دنیا، این روش درمانی را ارائه میدهد و امید است که با جهانی شدن این رویکرد، شمار بیشتری از افراد گرفتار در بند اعتیاد به این ماده، رهایی یابند. در پایان، از زحمات مهندس دژاکام و خانواده بزگوار ایشان که بستر مناسب برای درمان اعتیاد فراهم آوردهاند، سپاسگزاری میکنم و امیدوارم که تمامی افراد درگیر اعتیاد به شیشه، هر چه سریعتر با این روش آشنا شده و به درمان قطعی دست یابند.
منابع: صحبتهای آقای مهندس از کتاب۱۴ مقاله و جلسات جهانبینی
نویسنده: مرزبان همسفر مهسا رهجوی ایجنت همسفر نیر (لژیون مرزبانی)
ویرایش و ارسال: همسفر رباب رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون اول) دبیر سایت
همسفران نمایندگی صائب تبریزی
- تعداد بازدید از این مطلب :
84