هفتمین جلسه از دوره چهاردهم سری کارگاههای آموزشی عمومی کنگره ۶۰ نمایندگی بیهقی سبزوار روزهای پنجشنبه، با استادی مسافر محسن، نگهبانی مسافر محمد و دبیری مسافر محسن با دستور جلسه «قضاوت و جهالت» در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷ آغاز به کار نمود.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان محسن هستم یک مسافر،
خداوند را شاکرم که عضو کنگره ۶۰ هستم، بابت قرار گرفتن در این جایگاه از نگهبان، دبیر عزیز، ایجنت و گروه مرزبانی و راهنمای عزیزم تشکر میکنم که اجازه دادند آموزش بگیرم و خدمت کنم. در ابتدا بهرسم ادب و احترام از ایجنت دوره قبل عباس آقا و خانواده محترمشان بابت تمامی زحماتی که در شعبه بیهقی متحمل شدند تشکر میکنم و همچنین به ایجنت جدید شعبه جناب آقای امین تبریک عرض میکنم، امیدوارم هردوی این عزیزان در این مسیر نور مانند ستارگان بدرخشند.

دستور جلسات در کنگره ۶۰ کلید حل مشکلات و سختیهای ما هستند. وقتیکه ما در این دستور جلسات قرار میگیریم باید آموزش بگیریم تا بهتر بتوانیم از گذرگاههای سخت زندگی عبور کنیم. دستور جلسه این هفته قضاوت و جهالت است. جهل و نادانی من محسن را به سمت مصرف مواد و ضد ارزشها برد و مشکلات بسیار زیادی برایم به وجود آورد. در این مسیر با کسب دانائی، پس از گذشت یازده ماه توانستم از بند مواد مخدر رها شوم. در کنگره ۶۰ ذرهذره بیدارتر و هوشیارتر میشویم و از مثلث جهالت فاصله میگیریم. در کنگره ۶۰ تربیت نفس انجام میگیرد. ما یکبار در روز الست نقض فرمان و قضاوت اشتباه کردیم، این نقض فرمان و قضاوت اشتباه باعث سقوط ما شد. ما هزینه سنگینی پرداخت کردیم. از بهشت برین رانده شدیم و به زمین سقوط کردیم. نفس ما دربند تن شد. اولین کسی که بیشترین ضربه را از قضاوت دیگران میخورد خود ما هستیم. وقتی دست به قضاوت دیگران میزنیم یعنی هنوز درگیر مثلث جهالتیم. با انجام این عمل ضد ارزشی در حال فرار از خود هستیم. چون این صفت بدی را که مورد قضاوت قرار میدهیم در وجود ما بزرگتر است، از روبهرو شدن با آن ترس داریم، به همین خاطر دست به قضاوت میزنیم. این دستور جلسه درست بعد از دستور جلسه حرمت آمده است، به خاطر اینکه اگر من حرمتها را رعایت کنم هیچوقت دچار قضاوت و جهل نخواهم شد.
حضرت علی علیهالسلام میفرمایند هر کس بهناحق و گناه کسی را قضاوت کند از دنيا نمیرود مگر خودش آن گناه را مرتکب شود. بهراستیکه قضاوت ریشه در جهل دارد. هرچه که انسان جاهلتر باشد، قضاوتش در مورد دیگران بیشتر و هر چه داناتر باشد، قضاوتش در مورد دیگران کمتر و در مورد خودش بیشتر است. ما از قضاوت میتوانیم به نفع خود سود ببریم. وقتی صفت یا ویژگی بدی را در کسی میبینیم و قضاوت نمیکنیم چه اتفاقی میافتد؟ باعث میشود آن صفت یا ویژگی بد را در خودمان ببینیم و دست به تزکیه بزنیم. مراقب نفس اماره باشیم. به همین خاطر در دعاها میگوییم بهفرمان عقل نزدیک شویم تا از اسارت نفس اماره خارج شویم، عیبهای خود را بهتر ببینیم و درصدد رفع آنها اقدام کنیم. کنگره ۶٠ هدف نیست وسیله است، اینجا بایستی آموزش ببینیم و آنها را در زندگی کاربردی کنیم. دوربین روی خودمان باشد و سطح دانائی و دانائی مؤثر خود را بالا ببریم تا درگیر قضاوت نشویم. در این مسیر بایستی حتی مواظب باشیم به چه چیزهایی فکر میکنیم چون اتفاق میافتد، چه برسد به اینکه بخواهیم کسی را قضاوت کنیم. همهچیز در حال حرکت است. کلید عبور از این مرحله دانایی است. ما چقدر انسانهای خوشبختی هستیم که در این چرخه قرار گرفتیم تا دانائی کسب کنیم و قبل از اینکه به حسابمان برسند، بهحساب خودمان برسیم. بخششی که در لژیون سردار انجام میدهیم به ما قدرتی میدهد که از ضد ارزشها دوریکنیم. نفس ما در لژیون سردار ارزشمند میشود. دست از قضاوت دیگران برداریم تا مورد قضاوت قرار نگیریم. قبلاً گفته میشد دیو چو بیرون رود فرشته درآید اما آموزههای کنگره به ما آموخت تا فرشته نیاید دیو بیرون نخواهد شد تا ارزشها در وجود ما نهادینه نگردد، ضد ارزشها از وجودمان رخت برنمیبندد. خداوند ما را قاضی آفرید، قاضی خویش بشویم تا بتوانیم عیبهای خود را ببینیم و جهت رفع آنها اقدام نماییم. مهمترین عنصر این دستور جلسه دانائی است. قدردان جناب مهندس هستم که این مسیر را برای ما فراهم نمودند تا بتوانیم در مسیر دانایی قرار بگیریم، از سی دی نوشتن غافل نشویم. گر خواهی شوی خوشنویس بنویس، بنویس، بنویس. نفس انسان با شناخت و آگاهی تربیت میشود. در چارچوب قوانین و حرمتهای کنگره ۶٠ حرکت کنیم تا از آسیبها حفظ شویم. میزان دانائی سواد نیست، تمدن نيست، مانند انسان بودن به لباس پوشیدن نیست، بايستي انساني انديشيد. به رفتارها و عمل و سخن آزمایش الهی بدهید. امیدواریم که جواب خود را خوب دریافت نموده باشید.
از اینکه سکوت کردید و به مشارکت من توجه کردید از همه شما عزیزان ممنون و سپاسگزارم.
عکاس: مسافر علی از لژیون هفتم با راهنمایی مسافر مهدی
تایپ: مسافر حسن از لژیون چهارم با راهنمایی مسافر امیر
تنظیم: سایت بیهقی سبزوار
- تعداد بازدید از این مطلب :
23