English Version
This Site Is Available In English

شايع‌ترين سرطان در زنان

شايع‌ترين سرطان در زنان

سرطان سینه، شایع‌ترین سرطان در زنان است و متاستاز سرطان سینه یکی از مهم‌ترین علل مرگ‌ومیر زنان در سراسر جهان محسوب می‌شود. از قدیم الایام، از تریاک به عنوان مسکن برای بیماران مبتلا به سرطان استفاده می‌کردند. این گزارش کوتاه، نتایج اولیه مطالعه‌ای است که هدف آن ارزیابی بیان ژن در موش‌های (rat) مبتلا به سرطان سینه است و برای درمان این موش‌ها از یک روش درمانی جدید تدریجی (افزایشی- کاهشی) با شربت تریاک استفاده شده است.

در این مطالعه، موش‌های رت ویستار (Wistar rat) مبتلا به سرطان سینه در چهار گروه: الف) گروه تحت درمان تدریجی با دوزهای مختلف شربت تریاک. ب) گروه سرطان سینه بدون هیچ روش درمانی. ج) گروه کنترل. د) گروه کنترل سالم غیرمبتلا به سرطان، توزیع و مورد مطالعه قرار گرفتند سپس بافت‌های سینه موش‌ها جمع‌آوری گردید؛ پس از استخراج  RNA، بیان کل ژنوم مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با روش Real-time PCR تأیید گردید. همچنین تحلیل مسیرهای زیستی بر اساس نتایج بیان ژنی انجام شد.

ارزیابی بیان ژن‌ها نشان می‌دهد که صدها ژن مرتبط با تومورزایی، سیستم ایمنی، تکثیر سلولی و به ویژه مسیرهای متاستازی (از جمله مسیرهای OPG/RANK/RANKL، فاکتور رشد تغییردهنده ، Wnt  و سیگنالینگ JAK-STAT) در گروه سرطان سینه افزایش بیان داشته‌اند؛ اما پس از درمان با شربت تریاک کاهش یافته‌اند. این یافته حاکی از تأثیر بالقوه روش درمانی تدریجی با شربت تریاک بر مهار متاستاز در سلول‌های سرطان سینه است. یافته‌های اولیه این مطالعه، تغییرات مسیرهای زیستی مختلف به ویژه تأثير احتمالی تریاک بر مهار متاستاز را مشخص کرد. این نتایج ممکن است زمینه را برای توسعه درمان‌های جدید جهت مهار متاستاز سرطان سینه فراهم سازد.

خیلی خوشحالم که اعضا این مسئله را درک کرده‌اند؛ چون مقالات خیلی‌خیلی مهم و ارزشمند هستند. این‌ها گام‌های بلندی است که ما هنوز به عظمت آن‌ها پی‌نبرده‌ایم و درک نکرده‌ایم؛ ولی قدرمسلم و قطعاً راه جدیدی را باز خواهند کرد. این یک دوره است و در جدیدی را باز می‌کند، یک پارادایم شیفت است یعنی یک چیزهایی را تغییر می‌دهد و عوض خواهد کرد. چه چیزی را؟ دانش را تغییر خواهد داد.

اگر بخواهیم مقایسه کنیم؛ در مقطعی گفته شد زمین مرکز عالم است بعد گالیله آمد و گفت: زمین می‌چرخد! ما هم به رازی پی‌برده‌ایم که خیلی اهمیت دارد و داریم قطعات پازل را کنار هم قرار می‌دهیم؛ پازل انواع بیماری سرطان را کنار هم گذاشته‌ایم. ما چهار نوع سرطان خون داریم؛ ALL ،AML ،CLL  و CML، همچنین پازل کولیت و Breast cancer یا سرطان سینه را هم چیده‌ایم، در ادامه بیماری صرع و ام‌ اس را کنارش می‌گذاریم، در روند درمان ام‌ اس، غشای میلین ساخته می‌شود که اصلاً سابقه ندارد. این‌ها کنار هم قرار می‌گیرند تا همه بیایند روی اصلاح بیان ژن. دانشگاه MIT و استنفورد با صد میلیارد دلار بودجه در فکر این هستند که واکسن اعتیاد را کشف کنند و می‌خواهند ژن اعتیاد را پیدا کنند! این‌ها اطلاعات مستند است، غافل از این‌که اعتیاد یک ژن ندارد و این قضیه به ده‌ها، صدها و هزاران ژن بستگی دارد یک ژن نیست که پیدا کنند.

این قطعات در کنار و پهلوی هم قرار می‌گیرند و می‌بینید ما با چه تنوعی این مقالات را ارائه می‌دهیم و چاپ می‌شوند و بیرون می‌آیند. یک دانشگاه مهم در انگلستان خواستند با ما همکاری کنند، در حال حاضر هم مشغول همکاری هستند و داریم به نتایج خوبی می‌رسیم؛ پس وقتی مقاله‌ای چاپ می‌شود، برای تمام اعضای کنگره۶۰ است و باید در تمام نمایندگی‌ها این موضوع را پاس بداریم و ارزش بگذاریم. مشاهده می‌کنیم که اعضا چقدر زیاد شده‌اند، هزاران نفر با بیماری‌های مختلف از این مسیر به درمان رسیدند، و مشخص شد که ریشه تمام بیماری‌ها کجاست! یعنی تمام علوم پراکنده شدند شاخه‌به‌شاخه و جزء‌به‌جزء شدند، و حالا باید به یک نقطه بازگردند.

باید ریشه و پایه انواع‌ و اقسام بیماری‌ها مشخص شود؛ البته بسیاری از متخصصین می‌دانستند که برخی بیماری‌ها مربوط به ژن‌ها است، مثلاً انکولوژیست‌ها یا سرطان‌شناس‌ها می‌دانستند که باید ۱۸۰ ژن را بررسی کنند برای سرطان، ولی نمی‌توانستند آن را درمان کنند. مساله این بود بلد نبودند چگونه ژن‌هایی را که از مدار خارج شده‌اند درست کنند؛ ولی ما راه ترمیم این مشکل را فراگرفتیم. 

منابع: مقالات مهندس، کارگاه آموزشی جهان‌بینی "انتشار مقاله مهار متاستاز سرطان سینه"
نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فرشته (لژیون سوم) 
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فرشته (لژیون سوم) 
ویرایش و ارسال: همسفر آذر رهجوی راهنما همسفر فرشته (لژیون سوم) نگهبان سایت 
همسفران نمایندگی باباطاهر همدان 

 

 

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .