English Version
This Site Is Available In English

وسوسه مغز برای فرار از رنج

وسوسه مغز برای فرار از رنج

شیشه مخفف کریستال متاآمفتامین، یکی از خطرناک‌ترین مواد محرک صنعتی است که با نام‌هایی چون آیس یا کریستال نیز شناخته می‌شود؛ این ماده به‌دلیل اثرات ویرانگر جسمی، روانی و اجتماعی به سرعت زندگی فرد و اطرافیانش را نابود می‌کند. ترکیبات شیمیایی شیشه شامل، متاآمفتامین و هیدروکلراید است. شکل ظاهری آن به صورت بلورهای شفاف سفید یا آبی کم‌رنگ می‌باشد که شبیه خرده شیشه یا یخ است.

روش مصرف این ماده از طریق  تدخین، استنشاق، تزریق یا بلع است. احساس سرخوشی، انرژی کاذب، کاهش شدید اشتها، افزایش ضربان قلب و فشار خون، توهم پارانویا، پرخاشگری، حمله‌های قلبی و تشنج حین مصرف از عوارض کوتاه مدت مصرف شیشه است؛ همچنین تخریب در سلول‌های مغزی، سکته مغزی، افسردگی شدید، تمایل به خودکشی، روان‌پریشی دائم، خارش شدید زخم‌های مزمن، طلاق، بیکاری و جرم از عوارض ناشی از مصرف بلند مدت این ماده‌ مخدر است.

چرا ترک شیشه سخت است؟ دلیل اول: وابستگی روانی شدید حتی پس از ترک جسمی باعث می‌شود که وسوسه مصرف، سال‌ها ادامه داشته باشد؛ دلیل دوم: تخریب سیستم پاداش مغز که لذت‌های طبیعی را برای فرد مصرف‌کننده بی‌معنا می‌‌کند و دلیل سوم: عوارض ترک که دلیل بر افسردگی عمیق، خستگی و افکار خودکشی می‌شود.

چرخه ویرانگر اعتیاد به شیشه به این صورت است: مرحله اول: سرخوشی اولیه ۳۰ دقیقه که فرد احساس انرژی کاذب، اعتماد به‌نفس بالا و شکست ناپذیری می‌کند. مرحله دوم: حالت نزولی ۴ تا ۸ ساعت که فرد دچار اضطراب، توهم شنیداری و دیداری پارانویا می‌شود. مرحله سوم: سقوط ۱ تا ۳ روز که شخص بیمار دچار افسردگی عمیق، خستگی مطلق و افکار خودکشی می‌شود. مرحله چهارم: وسوسه مغز برای فرار از رنج که تقاضا مصرف مجدد می‌کند.

مکانیسم اثر شیشه بر مغز به این شکل است که شیشه با تحریک شدید، ترشح دوپامین و نوراپینفرین در مغز عمل می‌کند که ۱۰ برابر دوپامین بیشتری نسبت به لذت‌های طبیعی آزاد می‌کند و پس از مصرف مکرر، مغز توانایی تولید طبیعی دوپامین را از دست می‌دهد. شیشه پایان خط نیست اما مسیری پر از شکست‌های جبران‌ناپذیر است؛ قدرت نه گفتن امروز، ممکن است جان شما یا عزیزترین‌هایتان را نجات دهد.

نویسنده: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر اکرم (لژیون چهارم)
رابط خبری: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر اکرم (لژیون چهارم)
ویرایش: همسفر سمانه رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون بیست‌وپنجم) دبیر اول سایت
ارسال: همسفر مبینا رهجوی راهنما همسفر فریده (لژیون پانزدهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شادآباد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .