English Version
This Site Is Available In English

قضاوت از صفات مخصوص خداوند است

قضاوت از صفات مخصوص خداوند است

امروز سه شنبه ١٧/٠۴/١۴٠۴ جلسه چهاردهم از دوره پنجم سری کارگاههای خصوصی مسافران کنگره ۶٠ زاهدان با دستور جلسه «قضاوت و جهالت» به استادی مسافر فضل الله، نگهبانی مسافر احمد و دبیری مسافر حسینعلی آغاز بکار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
خدا را شکر که امروز زنده‌ام و در خدمت شما در کنگره ۶۰ به خدمتگزاری و آموزش گرفتن مشغول هستم از تک تک خدمتگزاران شعبه زاهدان تشکر می‌کنم که این فرصت را به بنده دادند.
دستور جلسه امروز شامل دو واژه «قضاوت وجهالت » است که هر کدام بار معنایی بسیار زیادی دارند.
«قضاوت» از نظر لغوی به معنای داوری و حکمیت و حکم کردن است و «جهالت» به معنای ناآگاهی و نادانی است.
در قرآن کریم بارها به پیامبر اسلام (ص) سفارش شده است که به القائات و تلقینات کسانی از مردم گوش ندهید که لایعقلون؛ عقل ندارند ، لایعلمون؛ علم و آگاهی ندارند ، لایشعرون؛ فاقد شعور هستند و لایبصرون؛ بینایی و بصیرت ندارند و بسیاری دیگر از افراد دارای چنین صفاتی که منشأ آنها جهالت و نادانی است.
همیشه جناب مهندس نه با تحکم بلکه با تمنا سی‌دی هایشان را با این جمله شروع می‌کنند: «خواهش می‌کنم که برای رهایی خودمان از دست نیرومندترین دشمن خودمان که جهل و نادانی خودمان است سکوت کنیم و به خداوند بزرگ پناه ببریم.»
در کل باید گفت که آگاهی انسان کامل نیست اینکه خداوند به پیامبرش چنین می‌فرماید که به سخنان افراد توصیف شده گوش ندهد زیرا آنها در جهل هستند.
وقتی به پیامبری که به دانایی مطلق وصل است این گونه توصیه می‌شود تکلیف من کاملاً مشخص است من حق نداریم کسی را قضاوت کنم چون دانایی ناقصی دارم و از آگاهی کامل برخوردار نیستم بنابراین قضاوت کردن از صفات مخصوص خود خداوند است او دانای مطلق است و اوست که نسبت به ظاهر و باطن ما داناست.
در کنگره باید همه افراد از هر دین و آیین و مذهبی احساس امنیت کنند به ویژه نباید مورد قضاوت قرار بگیرند نه در پندار و فکر و نه در زبان و عملکردش کسی هرگز نباید مورد قضاوت قرار گیرد.
قرآن هیچگاه مایه هدایت و شفای ظالم نمی‌شود و ممکن است هر کس در هر شغل و جایگاهی نسبت به دیگران ظالم باشد ؛ مثلاً معلمی با کسر از وقت تدریس به دانش آموزانش ظلم کند یا بقالی با گران فروشی نسبت به خریدارانش ظلم روا دارد . جناب مهندس در سخنان اخیر خود به پرهیز از سه موضوع تاکید داشتند : اول از سوءظن ، دوم از تجسس و سوم غیبت کردن .
چنانکه خداوند در قرآن می‌فرماید:« ای مومنان از ظن و گمان‌های بد بپرهیزید و تجسس نکنید و بعضی از شما بعضی دیگر را غیبت نکنید آیا دوست دارید گوشت مرده برادرتان را بخورید پس اکراه دارید.» خیلی وقت ها من چنین آیاتی را می‌خوانم  ، می‌شنوم ولی متاسفانه در عمل و کردار خود و پایبندی به آنها کوتاهی می‌کنم

نگارش : مسافر محمد.س (لژیون یکم راهنما آقای جواد)
عکس و ارسال: مسافر رامین (لژیون یکم راهنما آقای جواد)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .