دو مورد از مواردی که در کنگره مطرح میشود موضوع قضاوت و جهالت است. ما در کنگره60 میآموزیم که نباید وارد حاشیه شویم؛ چون در این صورت از مسیر کنگره خارج میشویم. قضاوت باعث میشود ما بهجای تمرکز بر آموزشها و درست سفر کردن، تمرکز خود را متوجه دیگران و از روی جهل و نادانی آنها را قضاوت کنیم که این موضوع ناآگاهی ما را میرساند. انسان جاهل همیشه با اطلاعات ناقص به قضاوت میپردازد و به گمراهی کشیده میشود.
همسفر فاطمه و مسافرشان حسین با آخرین آنتیایکس مصرفی تریاک وارد کنگره شدند. به مدت 10 ماه و 27 روز با متد DST و دارویOT به راهنمایی مسافر میلاد و همسفر سمیرا سفر کردند. در حال حاضر 6 سال و 20 روز است که به لطف خدا و دستان پرمهر آقای مهندس آزاد و رها هستند. رشته ورزشی مسافر شنا و رشته ورزشی همسفر تنیس روی میز در کنگره است. در این رابطه گفتگویی با همسفر فاطمه ترتیب دادیم که شما را به خواندن این گفتگو دعوت میکنیم.
به نظر شما چرا قضاوت از آدمهایی رخ میدهد که جهالت دارند؟
ریشه لغوی جهالت کلمه جهل است و جهل به معنی نداشتن آگاهی است. معمولاً خطاها و اشتباهات از کسانی سر میزند که در مورد مسئلهای علم و دانایی ندارند؛ اگر فردی آگاه به این مسئله باشد که قضاوت کردن دیگران چه آسیب و ضربهای در ابتدا به خود او میزند هرگز دچار این کار ضد اخلاقی؛ یعنی قضاوت کردن نمیشود. در انجام کارهای ضد ارزشی اولین آسیب به خود انسان وارد میشود؛ پس در واقع کسی که وارد مقوله قضاوت میشود آگاهی و دانایی لازم در عمق کار خود ندارد و از روی جهل خود است که وارد قضاوت کردن میشود.
چه رابطهای بین جهالت و قضاوت وجود دارد؟
جهالت به معنی غرق شدن در افکار و اندیشههای منفی و مخرب است. معمولاً کسانی در وادی قضاوت فرو میروند که بیکار و از اعمال و کردار خود غافل هستند، معایب خود را به فراموشی سپردهاند و فکر میکنند فقط خودشان پاک و منزه هستند؛ پس برای اینکه وقت خود را پر کنند به دنبال پیدا کردن عیبهای دیگران و قضاوت آنها هستند. اینجا هم باز همان مسئله نداشتن علم، آگاهی و عدم دانایی بین مقوله قضاوت و جهالت مطرح است.
چرا قضاوت در وجود انسانها تخریب ایجاد میکند؟
انسانی که مرتکب کارهای ضد ارزشی میشود که قضاوت هم یکی از آنها است. مانند این است که او سر شاخه درخت نشسته و در حال بریدن شاخه است؛ وقتی که شاخه بریده شود خود او هم نقش بر زمین و دچار آسیب میشود و این صور آشکار قضیه است. زمانیکه کسی درگیر قضاوت کردن دیگران است این تخریبها در صور پنهان او نیز رخ میدهد. از جمله اینکه از خیلی از نعمتها محروم میشود، حال او همیشه بههم ریخته و پریشان است، آرامش ندارد، نور معرفت در وجود او روشن نمیشود و خیلی مسائل دیگر که در صور پنهان انسان باعث ایجاد تخریب میشود.
چه زمانی میتوانیم خود را از جهالت و قضاوت بیرون آوریم و به دانایی برسیم؟
زمانیکه واقعاً از ته دل بخواهیم که خداوند ما را در مسیر درست زندگی قرار دهد و خودمان هم سعی و تلاش کنیم برای رسیدن به مسیر درست و همچنین با آموزش گرفتن صحیح، درست، کاربردی کردن آنها بر روی اعمال و رفتار خودمان و خارج شدن از سرزمین جهل و نادانی؛ اگر کسی بهشت را در روی زمین پیدا نکند در آسمانها هم پیدا نخواهد کرد.
به نظر شما قضاوت و جهالت چه رابطهای با اعتیاد دارند؟
کسی که وارد دنیای اعتیاد میشود؛ یعنی وارد دنیای تاریکیها شده است و در مکان تاریک هیچچیز قابل رویت نیست. دنیای تاریکی مملوء از انواع و اقسام کارهای ضد ارزشی است که انسان را به هر بیراههای میکشاند. قضاوت هم در این تاریکیها بسیار موج میزند و نقش موثری دارد؛ پس قطعاً فردی که در اعتیاد غوطهور است با قضاوت کردن هم رابطه مستقیمی دارد؛ زیرا اعتیاد خود تاریکی است.
کسی که در مورد دیگران دچار قضاوت میشود درگیر چه نوع ضد ارزشهایی است؟
به نظر من اولین ضد ارزشی که باعث قضاوت کردن میشود حسادت است؛ وقتی که توانایی و رشد کسی را میبینیم و برای ما قابل هضم نیست او را مورد قضاوت قرار میدهیم. در مورد غیبت کردن هم زمانیکه زبان میگشاییم به قضاوت کردن در واقع غیبت آن فرد را میکنیم.
در سیدی دشمن آقای مهندس دژاکام در مورد شراکت با نزدیکان و آشنایان چه میفرمایند؟
آقای مهندس این آموزش را به ما میدهند که با افراد فامیل، نزدیکان و آشنایان خود هرگز شراکت نکنید که قطعاً منجر به اختلافاتی خواهد شد. این شراکتها باعث از بین رفتن رابطههای فامیلی و اختلافات خانوادگی میشود. آقای مهندس در این سیدی به این نکته مهم اشاره میکنند که رابطه خواهری، برادری و فامیلی خیلی بالاتر و با ارزشتر از شراکت و پول است؛ یعنی آنقدر این رابطهها مهم، با ارزش و با اهمیت است که هیچچیزی نمیتواند بر این امر مهم ارجعیت داشته باشد.
در آخر سپاسگزاریم از همسفر فاطمه برای فرصتی که در اختیار ما قرار دادند.
طراح سوال و مصاحبهکننده: همسفر سودابه رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون اول)
ویرایش و ارسال: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر الهه (لژیون سوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی پرند
- تعداد بازدید از این مطلب :
91