قضاوت به معنای محاکمه و جهالت به معنای ندانستن و عدم آگاهی است. قضاوت از طرف افرادی رخ میدهد که جهالت دارند؛ زیرا کنگره معتقد است انسانها هر چقدر دانایی و آگاهی بیشتری داشته باشند کمتر بر کرسی قضاوت مینشینند.
ما باید به دنبال کسب دانایی عام باشیم یعنی علم زندگی و چگونه سالم زیستن که از ارزش بالایی برخوردار است. دانایی عام به انسان یاد میدهد که چگونه ذهنش درگیر قضاوت و پیشداوری نشود.
خداوند وقتی انسان را آفرید فرمود: من میدانم چیزی را که شما نمیدانید و به انسان اختیار داد و دو راه الهی و فجور در سر راهمان قرار داد مانند مصرفکنندگان که از روی جهل راه فسخ و فجور را انتخاب کردند و سالها عمرشان را در تاریکی سپری کردند و در موردشان قضاوت شده است.
زمانیکه تامل کنیم متوجه میشویم که نقطه مهم در قضاوت بزرگترین دشمن انسان جهل و ناآگاهی خودمان میباشد چه بهتر که بیاییم دیگران را قضاوت نکنیم و دوربینمان را روی زندگی خودمان زوم کنیم و عیبهای خودمان را ببینیم و آنها را برطرف کنیم. وقتی دیگران را قضاوت میکنیم فقط آنها را تعریف نمیکنیم بلکه خودمان را نشان میدهیم پس سعی کنیم که خواب نباشیم و دیگران را قضاوت نکنیم.
ما باید سعی کنیم روی جهانبینی خودمان کار کنیم و داناییمان را بالا ببریم و از جهل و نادانی خودمان که بزرگترین دشمن خودمان است رها شویم و به اطرافیانمان خدمت کنیم و مثبت اندیش باشیم تا به هدفمان که آرامش است برسیم. امیدوارم با کسب دانایی به مرحلهای برسیم که هیچ وقت شخصی را بر حسب گمان خود قضاوت نکنیم. بینهایت از آقای مهندس سپاسگزارم که این بستر سبز را برای ما فراهم کرده است.
نویسنده: همسفر رقیه رهجوی راهنما همسفر شکوفه (لژیون اول)
عکاس خبری: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم)
ویراستاری و ارسال: همسفر گلناز رهجوی راهنما همسفر آمنه (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی کاشمر
- تعداد بازدید از این مطلب :
147