English Version
This Site Is Available In English

قضاوت نکردن یعنی پذیرش و احترام به حریم خود و دیگران

قضاوت نکردن یعنی پذیرش و احترام به حریم خود و دیگران

همسفر رحیمه به‌همراه مسافر خود با آنتی‌‌ایکس مصرفی شیره خوراکی به‌روش DST همراه با دارو OT مدت‌زمان ۱۱ماه و ۱۱روز با کمک‌ راهنمایان محترم مسافر منصور و همسفر زهرا سفر کرده‌اند و درحال‌حاضر نیز مدت‌زمان ۳سال و ۹ماه است که به‌دستور آقای مهندس آزاد و رها هستند. رشته ورزشی وی در کنگره دارت است.
طبق دستورجلسه «قضاوت و جهالت» در خدمت همسفر رحیمه از نمایندگی ملاصدرا هستیم و گفت‌وگویی کوتاه با وی ترتیب داده‌ایم که شما را به مطالعه آن دعوت می‌کنیم.

از نظر شما چرا کنگره۶۰ معتقد است که قضاوت‌کردن از جهالت افراد سرچشمه گرفته و این ارتباط چگونه شکل می‌گیرد؟
بنده زمانی‌که دانایی کافی نداشته باشم، قضاوت من بر اساس حدس و گمان و نه بر اساس حقیقت و اطلاعات درست خواهد بود و این عمل از نادانی و جهل سرچشمه می‌گیرد. ما در سیستم آموزشی کنگره۶۰ آموخته‌ایم که هر اندازه معرفت و آگاهی‌ بیشتر شود، قضاوت‌ها عادلانه‌تر و کمتر خواهد بود؛ بنابراین تمرکز ما بر روی آموزش و یادگیری باید باشد تا به‌درمان برسیم.

چه آثار منفی و پیامدهایی از قضاوت مبتنی بر جهل در زندگی فردی و اجتماعی مشاهده کرده‌اید! آیا در این زمینه تجربه‌ای دارید؟
قضاوت نادرست باعث تخریب رابطه‌ها، سوتفاهم، کینه‌ و اختلاف می‌شود؛ زیرا انرژی انسان را می‌گیرد، باعث می‌شود من نیز مورد قضاوت دیگران قراربگیرم و آرامش را از بین می‌برد. بنده در سفر اول تجربه کردم که وقتی ناآگاهانه شخصی را  بابت مشکلات قضاوت می‌کنم، این عمل باعث می‌شود آرامشم را از دست داده و درنهایت خودم نیز مورد قضاوت قرارمی‌گرفتم؛ بنابراین آموختم تا زمانی‌که از حقیقت موضوعی آگاه نباشم، بهتر است سکوت کنم؛ زیرا من نه قاضی و نه وکیل هستم که اجازه داشته باشم در مورد دیگران قضاوت کنم. همان‌گونه که استاد امین می‌فرمایند: قضاوت مانند موشک پرتاب شده است که علاوه بر این‌که طرف مقابل را نابود می‌کند برای تلافی از طرف او نیز موشکی سمت ما پرتاب می‌شود و هر دو طرف را  نابود می‌کند.

لطفاً بفرمایید که چگونه، قضاوت درباره دیگران می‌تواند روند درمان اعتیاد را در کنگره۶۰ تحت تأثیر قرار دهد؟
قضاوت‌کردن باعث تخریب می‌شود و به‌جای این‌که بر روی درمان خود یا مسافر تمرکز کنیم، انرژی‌مان را صرف عیب‌جویی و مقایسه با دیگران خواهیم کرد؛ چراکه این عمل باعث افت انرژی، ایجاد اختلاف و حتی دلسردی در مسیر درمان می‌شود. ما اگر به‌جای تمرکز روی خود و برنامه‌ درمان، درگیر قضاوت اطرافیان باشیم از اصل آموزش و درمان و هدف والایی که در کنگره داریم، دور خواهیم شد.

اکنون طبق آموزش‌های کنگره مبنی بر این‌که‌ تنها باید قاضی اعمال خود باشیم؛ این جمله چه مفهوم و نتیجه‌ای برای رشد شخصی دارد؟
من باید مسئول رفتار، افکار و گفتار خودم باشم و پیش از سرزنش دیگران، اشتباهات خودم را نظاره‌گر باشم؛ زیرا این موضوع باعث می‌شود تا خودم را اصلاح کنم و به‌دانایی برسم که نتیجه‌اش آرامش ذهنی و رشد شخصیتی خواهد بود. زمانی‌که ما بیاموزیم دوربین را روی خودم نگه دارم، کمتر دچار خشم، کینه، حسادت و سوءتفاهم می‌شویم.

آیا تاکنون تجربه‌ای داشته‌اید که پیش از شناخت درباره شخصی یا موضوعی آن را قضاوت کرده‌ و باگذشت زمان متوجه اشتباه‌تان شده‌ باشید! درس آن چه بوده است؟
بله؛ من همسفر نیز بارها پیش از شناخت کافی کسی یا موقعیتی، آن را قضاوت کرده‌ام و در آینده متوجه شدم که حقیقت چیز دیگری بوده است. یکی از درس‌های بزرگ در کنگره۶۰ این بود که هیچ‌گاه از ظاهر و براساس حرف دیگران کسی را قضاوت نکنم و عجله نداشته باشم؛ بنابراین پیش از هر قضاوتی ابتدا خودم را قضاوت کنم؛ زیرا عیبی که در دیگران می‌بینم در وجود خود من نیز وجود دارد که در دیگران جویای آن هستم تا قضاوت کنم و در ادامه عیب خود را بپوشانم. من آموختم که  خودم را به‌جای آن شخص قرار بدهم  تا قضاوت نکنم و تلاش کنم عیب خود را اصلاح کنم.

از شما بابت فرصتی که در اختیار ما قرار داده‌اید، سپاسگزار هستم؛ اکنون کلام پایانی خود را برای ما بیان کنید.
ما در سیستم آموزشی کنگره۶۰ آموختیم که در همه حال دوربین روی خود ما باشد تا بتوانم عیوب و نواقص رفتار خود را بهتر ببینم  و تلاش کنم تا باتوکل، به خداوند پناه ببریم و در مسیر دانایی، آرامش و رهایی قدم برداریم. قضاوت نکردن یعنی پذیرش و احترام به حریم خود و دیگران که امیدوار هستم قادر باشیم دانایی خود را افزایش داده تا هم آرامش داشته باشیم و هم مسیرمان هموارتر شود. در پایان از شما نیز بسیار سپاسگزارم که این فرصت را در اختیار من قرار داده‌اید.

مصاحبه‌کننده: همسفر رحیمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون دهم)
طراح سؤالات: همسفر میترا رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون سوم)
ویرایش و ویراستار: همسفر مرضیه، مرزبان خبری
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون سوم)
ارسال: همسفر شهلا رهجوی راهنما همسفر مهین (لژیون هشتم)
همسفران نمایندگی ملاصدرا (نیک‌آباد)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .